Ştiu că e cald şi nu ne mai arde să stam pe lângă aragaz. Însă aceasta e o reţetă foarte simplă şi rapidă (preluată din sursă sigură ….Merişor, mulţumesc!). Şi unde mai pui că merg de minune cu un pahar răcoritor de sana, iaurt de băut sau un delicios kefir! Spor şi poftă!
Se bat într-un bol oul cu zahărul, praful de sare, esenţa de vanilie.
Se adaugă coaja rasă de lămâie, iaurtul şi brânza.
Se amestecă bine totul, apoi se pune praful de copt şi făină cernută cât să obţinem un aluat mai gos ca cel de clătite, care să nu curgă foarte uşor din lingură.
Se încinge ulei într-un vas înalt şi se ia aluat cu lingura care se pune uşor la prăjit.
Întoarcem şi supraveghem să nu se ardă gogoşelele.
Se tăvălesc prin zahăr pudră vanilat.
Poftă bună!