E o prăjitură foarte simplă, spornică şi foarte gustoasă. Merge pregătită cu nucă sau nucă de cocos. Eu am facut din ambele variante. Deşi dacă ar fi să aleg, cea cu nucă îmi place mai mult. Reteta de blat este de pe blogul Jamilei, iar cea pentru glazură am luat+o de pe blogul Violetei Postolache. Va multumesc, fetelor! Sunteti minunate si mai ales, o sursa de inspiratie pentru noi!
Blat:
Glazură:
În plus:
Pentru blat, mixăm ouăle neseparate cu praful de sare şi zahărul, apoi adăugăm uleiul, esenţa şi făina cernută.
Se toarnă aluatul în tava 25/35 cm, tapetată cu hârtie de copt şi se coace în cuptorul preîncălzit, la 180 grade C, pentru cca.25 de minute (pentru siguranţă facem testul scobitorii). Se dă la răcit.
Între timp, se prepară glazura : se pun la foc mic toate ingredientele şi amestecăm până ce a dat în clocot şi zahărul s-a topit. Se lasă la răcorit.
Blatul răcit se taie în cubuleţe de dimensiunea dorită.
Cu ajutorul jumătăţii ascuţite a unei frigărui din bambus sau al unei mini furculiţe, se dau cuburile de blat prin glazură (în care se ţin câteva secunde pe toate părţile ca să se aseze pe ele uniform), după care se tăvălesc prin nucă măcinată sau nucă de cocos.
Se pun pe un platou şi se lasă la temperatura camerei până la servire.
Poftă bună!