Tort ganache cu nuci şi coacăze

de madi_marin in Torturi, 5 Sep 2014 | 4254 vizualizari

 

Deliciu rapid, însiropat şi ciocolatos!

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 3 ouă
  • 50 g ciocolată amăruie
  • 50 g unt
  • 3 linguri zahăr
  • 100 g nuci măcinate fin
  • 1 fiolă esenţă de vanilie
  • 3 linguri cu făină
  • 1/2 plic praf de copt
  • 3 linguri frişcă lichidă
  • 1 mână de coacăze
  • Crema ganache:
  • 250 g ciocolată amăruie
  • 250 ml frişcă lichidă
  • Sirop:
  • 300 ml apă
  • 3 linguri zahăr
  • 1 fiolă esenţă de rom
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort ganache cu nuci şi coacăze:

Crema: se pun la topit la foc mic ciocolata şi frişca lichidă. Când totul e omogenizat, se dă la rece cca 1 oră, după care se spumează un pic cu mixerul.

Blat: se bat albuşurile spumă cu un praf de sare. Untul moale se freaca cu zahărul, apoi se adaugă esenţa şi gălbenuşurile si se amestecă totul foarte bine.

Ciocolata se pune la topit împreună cu frişca lichidă. Se adaugă peste spuma de albuşuri, apoi se pune crema de unt cu gălbenuşuri, nucile (eventual prăjite un pic înainte) şi făina cernută cu praful de copt. Se omogenizează compoziţia şi se pune la copt într-un vas cu diametrul de 20 cm tapetată cu hârtie de copt. Se coace cca. 20 minute ( se face testul scobitorii pentru siguranţă). Când e gata se lasă la răcit, apoi se taie în două.

Feliile răcite se însiropează ( zahăr caramel, apă şi esenţă, apoi se răceşte foarte bine), se unge prima cu un strat de ciocolată, se presară coacăze,se acoperă cu cealaltă felie, apoi restul de cremă.

Se ornează după imaginaţie.

Se dă la rece pentru 2 ore înainte de servire.

Poftă bună!

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort ganache cu nuci şi coacăze" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supă cremă de ciuperci - Deliciul fin și sănătos

ieri la 10:17

Biban de mare cu pere, roșii cherry, praz, măsline și lămâi

ieri la 09:47

Rețeta simplă de aluat pentru plăcintă – Fraged și pufos de fiecare dată

pe 21.01 la 09:29

Plăcintă cu ciuperci pleurotus - Rapidă și ușor de preparat

pe 20.01 la 17:57

TOP
utilizatori

Panacris

2236 puncte

Valclaudia

316 puncte

vasimur

247 puncte

Rocsi

238 puncte

RODIMUR

176 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert tort cu foi de bezea, crema de vanilie si nuci coapte