E varianta tortului cu nuca fara faina , propus de Xandrinne. Doar ca eu am modificat un pic reteta (regulamentul imi permite :) )si ce e cel mai important.....am uitat sa fac poza din cook. Halep si marea finala sunt de vina! :)))))))
Nuca pralinată, nuca măcinată fin, zahărul şi apa se pun la foc mic. Se amestecă continuu până ce zahărul s-a dizolvat şi compoziţia a devenit mai lichidă. Acum se adaugă ciocolata şi se amestecă să se topească. Se dă la răcit.
Se adaugă apoi esenţa de rom ,gălbenuşurile, lingura de făină, cacaoa şi albuşurile bătute spumă tare.
Compoziţia se toarnă în cuva aparatului unsă cu ulei şi tapetată cu făină.
Se selectează de la MENU programul BAKE, temperatura de 180 grade şi COOKING TIME pentru 45 de minute.
Când e gata, se scoate uşor din vas şi se lasă la răcit.
Se ornează cu frişcă bătută, nucă măcinată, fructe şi ciocolată.
Poftă bună!