E prima dată când fac dulceaţă la Multicooker. Inspirată de grămezile parfumate de fructe de pe tarabele din pieţe, am trecut la treabă. Am strecurat şi nişte cubuleţe de ananas şi frunze proaspete de mentă. Rezultatul? Un răsfăţ dulce şi aromat pentru orice moment al zilei, ca atare sau pe pâine caldă unsă cu unt proaspăt!
Căpşunile se spală bine şi se curăţă de codiţe şi frunzuliţe. Dacă sunt mari, se taie în sferturi.
Se toacă mărunt şi ananasul
În cuva aparatului se pun straturi alternative de fructe şi ambele tipuri de zahăr amestecate bine.
Se selectează programul JAM şi la COOKING TIME se alege ca timp o oră şi jumătate. Se apasă START.
După jumătate de oră se deschide capacul, se pune menta tocată mărunt şi se lasă aşa să fiarbă până la finalul timpului selectat.
Dulceaţa se pune fierbinte în borcane sterilizate.
Poftă bună!