Mousse de ciocolată cu mentă şi zmeură

de madi_marin in Dulciuri, 24 Mai 2014 | 3221 vizualizari

 

Deliciu

 

INGREDIENTE

  • 300 ml frişcă lichidă
  • 300 g ciocolată
  • 3 foi de gelatină
  • 200 ml frişcă lichidă bătută spumă
  • esenţă de mentă
  • 300 g zmeură
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mousse de ciocolată cu mentă şi zmeură:

Foile de gelatină se pun la înmuiat în apă rece cât să le acopere. Se lasă la hidratat 10 minute (cam până se pregăteşte compoziţia de ciocolată).

Într-un vas se pun frişca lichidă şi ciocolata. Se amestecă la foc mic până se obţine o consistenţă omogenă şi ciocolata s-a topit complet. Se dă la răcorit.

Gelatina hidratată se scurge de apă şi se pune într-un imbric , la foc foarte mic, până devine lichidă. Atenţie să nu fiarbă, doar să se dizolve complet!

În compoziţia de ciocolată se pun întâi gelatina, apoi frişca bătută şi esenţa de mentă. Se amestecă bine şi se pune compoziţia la congelator , să capete consistenţă.

Se poate încorpora zmeura în mousse sau se serveşte alături.

Poftă bună!

Daca ti-a placut reteta noastra "Mousse de ciocolată cu mentă şi zmeură" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1000 puncte

Rocsi

500 puncte

vasimur

251 puncte

 Adi

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tort cu mousse de ciocolata alba si lămâie