madi_marin

7

Bucataras
Top-Chef

Ploiesti

Bucataras din 22.03.2009

RETETE670
PRIETENI209
Retete

Prajitura cu mere

In Prajituri la 5 Feb 2010

Se curata merele de coaja si se dau pe arzatoarea cu ochiuri mari. Se pun intr+un vas la foc mic impreuna cu zaharul, scortisoara si coaja rasa de portocala. Se amesteca din cand in cand pana scade siropul lasat de mere. Se da la racit. Intre timp se prepara aluatul : se pun toate...

Salata boeuf

In Salate la 5 Feb 2010

Cartofii se spala si se pun la fiert in coaja. Morcovii si pastarnacul se curata, se spala, se taie pe jumatate si se pun la fiert. Cand sunt gata se toaca toate legumele cubulete si se pun intr-un castron incapator. Se adauga mazarea scursa de zeama din conserva si castravetii murati taiati si...

Melci cu seminte si cartofi

In Piine la 4 Feb 2010

Se pun ingredientele (fara susan) in cuptorul de paine si se selecteaza programul de framantare si dospire. Cand e gata se pune aluatul pe masa pudrata cu putina faina, se intinde sub forma de dreptunghi, se taie fasii. Din fiecare fasie se face cate un rulou lung, care apoi se ruleaza sub forma...

Pandispan fin cu iaurt si stafide

In Prajituri la 4 Feb 2010

Oul intreg se amesteca foarte bine cu zaharul pudra. Apoi se adauga praful de copt, iaurtul, uleiul putin cate putin, faina, coaja rasa de portocala si stafidele. Se omogenizeaza bine compozitia si se toarna in craticioara unsa  cu unt si tapetata cu faina. Se coace cam 20 - 25 de minute ,...

Tort cu crema de caramele

In Torturi la 3 Feb 2010

Pentru blat se mixeaza ouale intregi cu zaharul foarte bine, apoi se adauga faina si se amesteca usor cu o lingura. Se toarna compozitia in forma (detasabila 26 cm) unsa cu putin unt si tapetata cu faina. Se coace cam 20-25 minute ( se face testul cu scobitoarea). Se da la racit. Pentru crema...

Rosii si ardei umpluti

In Mancaruri cu carne la 3 Feb 2010

Ardeii se spala  si se curata de seminte. Rosiile se spala si li se taie un capacel, apoi se scobeste continutul cu o lingurita. Se lasa deoparte. Se pregateste umplutura: se toaca ceapa marunt si se adauga peste carnita  impreuna cu orezul, patrunjelul tocat si el marunt, cu sare si...

Ciorba de potroace

In Ciorbe la 3 Feb 2010

Carnita se spala si se pune in apa rece la foc mic sa fiarba. Legumele se curata, se spala si se rad pe razatoarea mare. Cand carnita e gata se adauga legumele  (mai putin rosia) si orezul. Se fierb la foc mic si cand s-a fiert orezul se pune zeama de varza data intr-un clocot in prealabil....

Gris cu lapte

In Mancare copii la 1 Feb 2010

Punem laptele la fiert la foc mic , adaugam zaharul si asteptam sa inceapa sa fiarba, apoi punem grisul usor in ploaie amestecand continuu pana obtinem o consistenta ca o smantana mai groasa. Mai lasam un pic pe foc si dam deoparte. Punem in castronel si servim cu gem, dulceata sau sirop de zahar...

Cartofi cu pui la cuptor

In Pui la 1 Feb 2010

Cartofii se curata, se spala si se taie in sferturi. E indicat sa fie mai mici pentru ca se pregatesc mai repede. Se tin in apa rece pana pregatim restul ingredientelor. Pieptul de pui se taie bucatele nu foarte mari. Se ung cu putin ulei , apoi se condimenteaza. Cartofii se scurg  de apa si se...

Ceva de mancare. Ii gasim titlu? :)))

In Aperitive / Garnituri la 31 Ian 2010

Se prajesc cartofii si ouale ochiuri. Pentru servire : cartofii prajiti, branza rasa deasupra si cate un ou ochi.      

Prajitura Sah

In Prajituri la 31 Ian 2010

Pentru blaturi separam ouale. Albusurile se bat spuma tare cu zaharul. Galbenusurile le frecam bine cu uleiul si praful de copt. Unim cele doua compozitii, apoi adaugam faina si impartim aluatul in doua. In junmatate din el punem cacaoa. Coacem blaturile pe rand in aceeasi tava tapetata cu hartie...

Salata de ardei copti

In Salate la 31 Ian 2010

Se taie fasiute mai mici ardeii, se sareaza si se pun ulei si otet. Se amesteca bine si se da salata la frigider pana la servire. Noi am avut un sos maioneza cu usturoi pentru servit.

Reteta de preparare a papanasilor cu smantana si peltea

In Prajituri la 30 Ian 2010

Reteta de preparare a papanasilor Se face o compozitie din toate ingredientele, mai putin o lingura de faina. Se amesteca foarte bine pana se obtine un aluat mai tare. In faina ramasa ne bagam varfurile degetelor cu care vom lua din compozitie (ca e lipicioasa si nu  se poate modela),...

Piept de pui umplut

In Pui la 30 Ian 2010

Pieptul de pui se taie pe latime pana obtinem o foaie de carne. Se pune intre doua folii de plastic si se bate usor cu ciocanul de carne fara sa se rupa. Se condimenteaza dupa gust si se lasa la rece. Cartoful se curata , se spala si se taie bastonase lungi. Se prajesc in ulei incins si se dau...

Inele de ceapa

In Aperitive / Garnituri la 30 Ian 2010

Se taie ceapa in rondele mai grosute. Se desfac inelele si se lasa pe un servet de hartie. Se prepara compozitia de pane : se bate bine oul , se adauga 1 lingura de  faina , amidonul si praful de copt  si se amesteca energic ca sa nu se faca cocoloase. Se pun apoi laptele,...

Prajitura cu trufe mentolate

In Prajituri la 30 Ian 2010

Se pregatesc intai foile : se amesteca galbenusurile cu 100 g zahar si deasupra se adauga cacaoa desfacuta in 2 linguri de apa fierbinte. Albusurile se bat spuma tare  cu restul de 50 g zahar ramas si in aceasta compozitie se adauga crema preparata inainte. Se omogenizeaza si apoi se adauga...

Gogosi poloneze

In Aperitive / Garnituri la 29 Ian 2010

Polonezul si ceapa se toaca marunt si se pun la calit in putin ulei. Cand sunt gata se adauga in vasul cuptorului de paine peste toate celelalte ingrediente. Se selecteaza programul corespunzator pentru framantare si dospire. Cand e gata se intinde cu sucitorul o foaie nu foarte groasa pe masa...

Spirale cu pui si sos

In Fusilli la 28 Ian 2010

Pulpele de pui se pun la fiert . Cand mai scade apa se mai adauga. Cand carnita e gata se scoate din supa si se da la racit. In supa se pun pasta de tomate, usturoiul, oregano, condimentele pentru pui si piper si se lasa sa se ingroase sosul pe foc mic. Pastele se pun si ele la fiert si cand...

Fursecuri "Ghinde"

In Prajituri la 28 Ian 2010

Se face un aluat din toate ingredientele. O sa aibe o consistenta destul de ferma si nelipicioasa. I se da forma de sul si se taie feliute cam de un deget grosime. Se aplatizeaza si se umplu cu crema rece preparata astfel : se amesteca galbenusul cu zaharul si amidonul foarte bine, iar deasupra...

Pizza "Altfel"

In Pizza la 27 Ian 2010

Se desface bulionul in apa si se amesteca cu condimentele pentru pizza si cu putina sare. Cele 4 felii (de preferat paine mai veche ) se taie cuburi si se dau rapid prin sosul de rosii. Se asaza frumos pe fundul vasului termorezistent uns cu putin ulei si tapetat cu faina. Deasupra se toarna...

Ciorba de curcan cu tarhon

In Ciorbe la 27 Ian 2010

Aripa se taie in doua si se pune la fiert in apa rece. Se toaca legumele. Cand carnea e gata ( dureaza cam multicel) se scoate din supa si se da la racit. In supa ramasa se adauga orezul spalat si legumele tocate si se lasa sa fiarba. Cand sunt fierte se adauga galbenusurile frecate cu putina...

NUGA

In Prajituri la 27 Ian 2010

Albusurile se pun intr+un vas la bain+marie si se bat spuma tare cu zaharul si mierea incalzita in prealabil . Se bat pana se tin tare pe paletele mixerului. Se dau deoparte si se amesteca cu nucile maruntite care au fost un pic prajite intr+o tigaita fara grasime. Se amesteca bine . Se...

Salata Merve

In Salate la 26 Ian 2010

Cartofii se spala, se curata, se taie cubulete si se pun la fiert mai putin timp dacat pentru piure. Se scurg si se pun intr-un castron. Se adauga pestele din conserva cu tot cu ulei, ceapa taiata julien, maslinele curatate de samburi, ardeiul gras taiat fasiute si se potriveste gustul cu sare,...

Gogosi cu gaura

In Prajituri la 25 Ian 2010

Toate ingredientele le punem la masina de paine, selectand programul de framantare si dospire ( programul pentru aluatul de piyya, la Moulinexul meu e 6). Cand e gata se scoate si se intinde in foaie mai groasa pe masa presarata cu faina si se decupeaza cu un pahar cercuri mai mari si in...

Pulpe de pui la capac

In Pui la 25 Ian 2010

Pulpele se taie in doua si se condimenteaza, iar pe sub piele se baga feliute de usturoi. Se ia o olicica, se pune apa in ea cam trei sferturi, apoi se aseaza capacul ei cu urechea in jos. Se pune in capac putin ulei si se aseaza pulpele. Se da oala la cuptor la foc iute si se mai intoarce...

Tort cu mere si crema de zahar ars

In Torturi la 25 Ian 2010

Intai se prepara caramelul : la foc mic se pune zaharul intr-o craticioara stropit cu lingura de apa. Se amesteca continuu pana obtinem un caramel deschis la culoare . Se repartizeaza pe fundul vasului in care se va prepara tortul (eu l-am facut intr-o tava dreptunghiulara 25/35 cm). Se da tava...

Prajitura "Almondina"

In Prajituri la 25 Ian 2010

Albusurile se bat spuma cu zaharul pe baie de abur. Se da deoparte vasul si se adauga faina, praful de copt , cacaoa , migdalele si esenta. Se amesteca bine si compozitia obtinuta se toarna intr-o tava unsa cu ulei si tapetata cu faina ( sau cu hartie de copt, dar eu nu am mai avut). Se coace...

Ciorba falsa de burta

In Ciorbe la 23 Ian 2010

Ceapa si morcovii se curata, se spala si se toaca marunt, respectiv se dau pe razatoarea cu ochiuri mici. Se pun la calit in ulei si apoi se adauga cam 2 l de apa. Se lasa sa fiarba la foc mic. Cand sunt gata se adauga ciupercile spalate si taiate fasii subtiri  impreuna cu gogosarul murat...

Ciulama cu pui, ciuperci si usturoi

In Pui la 23 Ian 2010

Se pun pulpele la fiert. Intre timp se curata ciupercutele si se trec rapid rapid printr-un jet de apa rece. Se scurg si se pun deoparte. Cand carnita e fiarta se pun deasupra si ciupercutele intregi si se mai fierb impreuna cam 10 minute. Cand sunt gata se scot din zeama si se dau la racit....

Frigarui de pui cu ciuperci

In Pui la 22 Ian 2010

Pieptul se dezoseaza, se spala si se taie cubulete. Si ceapa si ardeiul, de asemenea se curata, se spala si se taie cubulete. Carnea se condimenteaza . Se incepe montarea  ingredientelor pe frigaruile tinute in apa in prealabil. Cand sunt gata se stropesc cu putin ulei si se mai presara...

Afisate 631 - 660 din 670 retete    

Postari recente

publicat la 23.01.2022

Desert cornuri dulci pufoase

publicat la 17.01.2022

Tocanita cu naut

publicat la 09.01.2022

Ciorba de caltabos afumat

Horosmopul tau de astazi:

Taur

Nu e niciodată prea târziu pentru a te apuca de sport. Deci mai poţi aştepta.

 
 
 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Aluat fraged de tartă - Rețeta de bază

ieri la 09:42

Chiftelute festive din carne de curcan - Reteta dietetica

pe 03.02 la 13:59

Pastrav la cuptor cu vegetale - Reteta simpla si savuroasa

pe 03.02 la 13:55

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Panacris

1798 puncte

Rocsi

1315 puncte

mirela0911

1000 puncte

 Adi

300 puncte

RODIMUR

239 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]