Prajitura cu trufe mentolate

de madi_marin in Prajituri, 30 Ian 2010 | 11397 vizualizari

 

E reteta Mihai de ,,Tort cu trufe de ciocolata,,.....dar am mai schimbat ceva pe ici pe colo. Nu ca ar fi fost nevoie.....prajitura e senzationala..... Multumesc ,Miha,.....am facut si eu ,,victime,, cu prajitura asta... Desi pare laborioasa, nu e foaret greu de preparat. Desi eu am avut ceva emotii...

 

INGREDIENTE

  • Pentru foi
  • 5 oua
  • 150 g zahar
  • 4 linguri cu faina
  • 2 linguri amidon
  • 2 linguri cu cacao
  • Pentru crema
  • 250 g ciocolata cu lapte
  • 400 ml frisca lichida
  • 3 linguri lichior crema de ciocolata
  • Pentru sirop
  • 5 linguri cu zahar
  • 100 ml apa
  • 5 picaturi ulei de menta
  • Pentru glazura
  • 100 ml frisca lichida
  • 100 g zahar
  • 2 linguri cu cacao
  • 1 lingurita gelatina
  • 75 ml apa
  • Pentru trufe
  • 100 g ciocolata cu lapte
  • 50 g frisca lichida
  • 50 g unt
  • 5 picaturi ulei de menta
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu trufe mentolate:

Se pregatesc intai foile : se amesteca galbenusurile cu 100 g zahar si deasupra se adauga cacaoa desfacuta in 2 linguri de apa fierbinte. Albusurile se bat spuma tare  cu restul de 50 g zahar ramas si in aceasta compozitie se adauga crema preparata inainte. Se omogenizeaza si apoi se adauga faina si amidonul.

In tava de cuptor se pune o hartie de copt pe care am desenat un dreptunghi cu laturile de 20/25 cm . Desenul se unge cu unt si in interiorul marginilor se intinde aluat cu o lingura in strat potrivit de subtire. Fiecare foaie ( mie mi+au iesit 6) se coace cam 7 minute ( ne dam seama ca sunt gata cand marginile foii incep sa se ridice). Se scot pe o tava mai mare si se pune hartie intre ele. Cand se vor raci vor fi casante, asa ca trebuie umblat cu grija.

Dupa ce am terminat de copt foile, pregatim crema si siropul : punem intr+un vas pe foc mic ciocolata rupta bucatele si frisca lichida si amestecam pana se omogenizeaza bine. Dam de pe foc si adaugam lichiorul crema de ciocolata. Amestecam bine. Cand e bine racita crema, o transferam intr+un castron si o batem bine cu mixerul pana ce se obtine o crema spumoasa si tare.

Pentru sirop ardem zaharul cu cateva picaturi de apa rece, apoi cand am obtinut un caramel clar adaugam apa si lasam sa fiarba la foc mic pana se dizolva caramelul. Dam la rece. Apoi adaugam uleiul de menta.

Pentru glazura  punem intr+un vas pe foc mic frisca lichida, zaharul, cacaoa si apa si lasam sa fiarba putin. Intre timp punem gelatina la hidratat in 3 linguri cu apa rece. Cand siropul e racit, adaugam gelatina, amestecam si dam din nou la rece ca sa se inchege gelatina. Eu am mixat un pic si glazura si a devenit mai spumoasa.

Pentru trufe punem intrun vas la foc mic ciocolata rupta in bucatele, frisca lichida si untul. Se amesteca bine si se da compozitia de pe foc. Se adauga uleiul de menta si se da compozitia la congelator.

Montarea prajiturii : se pun straturi alternative de foi insiropate si crema pana se termina foile, apoi deasupra se repartizeaza glazura si peste glazura se pun trufele  din loc in loc. Se presara cacao eventual peste toata prajitura.

Sursa

TIPS-URI

1

Uleiul de menta se gaseste la magazinele naturiste, dar trebuie sa fie cel comestibil si nu pentru aromaterapie.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu trufe mentolate" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (19)

pisicutzaa 1

10.02.2010, 17:26

Vai ce apetisant arata prajitura!

elena1988 1

08.03.2011, 11:09

jolygina 1

27.01.2013, 18:31

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

Mini rulouri cu dovleac - Reteta gustoasa de post

de RODIMUR 8

pe 12.12 la 22:27

Salată de boeuf - Rețeta clasică perfectă pentru masa de sărbători

pe 12.12 la 11:50

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Fursecuri cu lamaie si stafide