Mi-era pofta de ceva cu usturoi si daca tot era in program ciulamaua, m-am gandit sa adaug si niscai catei ...... A iesit foarte buna...mai ales cu mamaliguta calda.
Se pun pulpele la fiert. Intre timp se curata ciupercutele si se trec rapid rapid printr-un jet de apa rece. Se scurg si se pun deoparte. Cand carnita e fiarta se pun deasupra si ciupercutele intregi si se mai fierb impreuna cam 10 minute. Cand sunt gata se scot din zeama si se dau la racit. Se face o supa cu zeama pastrata si cu cubuile concentrate , in care se pun cateii de usturoi rasi pe razatoarea cu ochiuri mici.
In alta craticioara se pune faina ( eu am avut cam 1,5 litri de lichid si am pus cam 7 linguri cu faina) si se rumeneste putin ( in vasul perfect uscat). Apoi se pune ulei pana obtinem o crema mai grosuta si fara cocoloase. Se toarna peste aceasta crema supa si se amesteca rapid pana ce obtinem consistenta dorita. In ciulamaua gata adaugam ciupercile si carnita tocate marunt. Se serveste calda cu mamaliguta.
1
Cu metoda descrisa mai sus, aceea de a rumeni faina si apoi a se adauga uleiul, si nu invers, n-am dat gres niciodata, adica nu s-a intamplat sa faca deloc cocoloase.