Cartoful si dovlecelul se rad pe razatoarea mare. Se adauga restul ingredientelor, se amesteca bine si cu lingura se pun la prajit in ulei incins chiftelutele care se modeleaza direct in tigaie. Se prajesc pe ambele parti.
Urzicile se curata si se spala. Se oparesc pentru cateva minute, se scot intr+o strecuratoare, apoi se toaca marunt. Apa nu se arunca.
Orezul se caleste in putin ulei impreuna cu ceapa tocata marunt , apoi se pune apa in care am oparit urzicile si se fierbe pana ce obtinem un...
Se pune unt pe fiecare felie, apoi se face combinatia de mezel si cascaval, se fac sandvisuri si se pun la sandvis maker. Se lasa pana se rumenesc. Se servesc calde, cu ketchup si branza sau cascaval ras deasupra.
Se prepara blatul: se amesteca cu mixerul foarte bine ouale intregi cu zaharul pana isi dubleaza volumul, apoi se adauga amidonul si faina cernute impreuna. Se amesteca usor cu o spatula, apoi se pune compozitia in forma detasabila tapetata doar la baza cu hartie de copt. Se coace cam 20-25...
Pulpele se spala, se sterg de apa, se ung cu ulei si se presara cu multe condimente. Se pun in punga de copt, se leaga , se inteapa in 2 locuri cu o scobitoare, apoi se pune punga intr-un castron de jena ( nu merge in tava, trebuie neaparat castron termorezistent, pentru ca altfel se...
Se pregateste aluatul pentru foi: se amesteca apa fiarta cu uleiul si praful de sare , apoi se adauga faina pana obtinem un aluat care nu se mai lipeste de maini, dar moale si fin ( daca punem prea multa faina vor iesi foile mai tari). Se inveleste in folie alimentara si se da la frigider pentru...
Carnea tocata se pune la calit impreuna cu ceapa maruntita intr-un pic de ulei. Se adauga apa si se lasa sa fiarba , adaugandu-se din cand in cand cate un pic de apa atunci cand scade. Cand carnita e aproape facuta se condimenteaza, se pune si sucul de rosii, se mai da un pic in fiert si se da...
Ceapa se toaca marunt. Morcovul, telina si pastarnacul se dau pe razatoarea cu ochiuri mari. Se pun legumele la calit in putin ulei, se adauga si orezul , apoi se pune apa cat sa le acopere. Se fierb la foc mic cam 20-25 minute, apoi se adauga dovleceii taiati cubulate. Dupa inca 10 minute se...
Se pun toate ingredientele pentru aluat la masina de paine si se selecteaza programul de framantare si dospire.
Intre timp preparam umplutura: se pune zaharul la caramelizat cu cateva picaturi de apa. Cand e gata se da deoparte. Merele se curata de coaja si se taie cubulete. Se pun peste...
Se toaca ceapa si se pune putin la calit. Se adauga si pulpele taiate in jumatate si se lasa putin sa se rumeneasca. Se adauga apa si se lasa sa fiarba la foc mic. Cand carnita e gata se pun fasolea verde si morcovul taiat rondele si se fierb in continuare impreuna. Cand si legumele...
Se prepara umplutura : se toaca ceapa marunt si morcovul se da pe razatoarea mica, apoi se pun impreuna putin la calit in ulei. Se adauga si orezul spalat si scurs bine, apoi se adauga apa cat sa se acopere si se lasa sa fiarba la foc mic. Se mai adauga apa in timpul fierberii atunci cand scade....
Pestele crud se fierbe in apa cu putina sare si putin otet. Cand e gata se curata de oase. La fel se curta si pestele afumat. Se pun la robot, se adauga si oul, condimentele, praful de usturoi, ceapa rasa pe razatoarea mica si se mixeaza bine. Pasta obtinuta se amesteca u faina pana cand obtinem...
Fileurile se spala, se sterg,se taie in jumatate, se ung cu ulei si se condimenteaza. Se ia o oala, se umple cam trei sferturi cu apa, apoi se aseaza deasupra capacul cu manerul in jos, adica in apa. Capacul se unge cu ulei si in el se aseaza bucatile de peste . Se da vasul la...
Legumele curatate, spalate si taiate cubulete se pun la fiert impreuna cu carnita si cubul concentrat. Cand sunt gata se scot cu o spumiera din supa, iar aceasta se pastreaza. Legumele si carnea se fac piure cu ajutorul robotului , adaugandu-se putin cate putin din zeama pana se termina...
Intr-o craticioara se pun 2 linguri cu zahar stropit cu cateva picaturi de apa sa se caramelizeze. Cand e gata se repartizeaza pe peretii vasului pana la jumatate. Se lasa la racit.
Ouale se mixeaza cu 3 linguri de zahar si zaharul vanilat pana isi dubleaza volumul. Apoi se adauga frisca...
Aluatul se lasa sa se dezghete la temperatura camerei.
Crenvurstii se taie in 4 .
Jumatatea de foaie se taie in 20 de fasii potrivite pe latime ( o fasie pentru fiecare bucatica de crenvursti).
Se ia bucatica de crenvursti si se infasoara intr+o fasie de aluat, cu grija sa se acopere si...
Morcovul si telina se curata, se spala si se dau pe razatoarea cu ochiuri mici. Si usturoiul se rade marunt.
Maioneza se prepara cu mixerul vertical din ingredientele puse toate odata . Atentie! Se foloseste si albusul, deci oul intreg.
Se amesteca...
Se pune carnita taiata cubulete la fiert in apa rece. Spre jumatatea fierberii se adauga ceapa tocata marunt, morcovul , pastarnacul si telina rase si fasolea verde. Se lasa sa fiarba toate la foc mic. Cand sunt bine fierte se se adauga mazarea cu tot cu zeama din conserva, taiteii, pasta de...
Se prepara intai blatul: se bat ouale intregi spuma cu zaharul foarte foarte bine, apoi se adauga faina si amidonul cernute impreuna inainte, se amesteca usor pana se incorporeaza totul si se pune la copt in forma detasabila (26 cm) tapetata cu hartie de copt unsa cu unt si pudrata cu faian (...
Carnita se spala si se pune la fiert in apa rece la foc mic. Spre jumatatea fierberii punem legumele tocate si orezul spalat si lasam sa fiarba pana cand sunt gata. Se pune borsul dat intr-un clocot in prealabil si pasta de tomate. Se potriveste gustul cu delikat si se mai fierbe ciorbita...
Se face crema : se pune apa cu zaharul pe foc si cand s-a topit complet, adaugam untul. Se lasa sa topeasca si untul de tot, se pune cacao, se da de pe foc si se adauga laptele praf si nucile macinate fin. Se amesteca foarte bine si se lasa la racit.
Pentru clatite se bate oul foarte bine cu...
Fileurile se sterg bine si se condimenteaza cu sare si piper. Se dau prin amidon , apoi se strang sub forma de rulou si se fixeaza cu scobitori. Se pun la prajit in mai mult ulei la foc mai mic, ca sa se poata patrunde bine.
Se prepara sosul : se spala rosiile si se dau pe razatoarea cu...
Cascavalul se taie felii mai grosute.
Oul se bate bine cu apa minerala si se adauga 1 lingura cu faina , amestecand foarte bine ca sa nu se faca cocoloase.
Feliile de cascaval se dau intai prin faina ramasa, apoi prin oul batut si apoi prin pesmet. Se prajesc pe ambele parti in ulei incins...
Carnea se taie bucatele si se pune la calit in putin ulei impreuna cu ceapa tocata mai mare. Apoi se adauga apa cat sa acopere carnita si se lasa sa fiarba la foc mic. Se mai adauga apa din cand in cand pana cand e gata fiarta.
Morcovul si dovleceii se taie rondele si se adauga...
Se pune orezul spalat la fiert. Cand e gata se da de pe foc si se adauga zaharul,coaja rasa de portocala si laptele praf. Se amesteca bine si se mai lasa pe foc 5 minute. Se da la racit intr+o tava, ca apoi sa se poata taia formele dorite mai usor.
Se prepara paneul din ouale batute...
Am pus toate ingredientele la masina de paine si am selectat programul de framantare si dospire.
Cand a fost gata l+am impartit in bilute potrivite, apoi le-am copt la aparatul de vafe pana s-au rumenit (neuns in prealabil).
Am pregatit intai compozitia pentru foi (asta e reteta mamei mele ) si am lasat-o cam 6 ore la frigider pentru ca astfel va fi frageda si se va forma in fasiute. Intr-un castron punem apa fiarta, praful de copt,otetul, sarea si uleiul si amestecam foarte bine, apoi punem faina pana obtinem...
Se pregatesc foile intai : se separa ouale. Albusurile se bat spuma tare cu 2 linguri de zahar si se lasa putin deoparte. Galbenusurile se freaca cu restul de 3 linguri de zahar, se adauga amoniacul, apa,faina, nuca macinata si albusurile batute spuma. Compozitia se imparte in doua . Se va folosi...
Dovleceii se spala si se taie in jumatate. Eu i+am curatat ,,zebra,, cu dispozitivul de curatat legume ( ,,zebra,, adica o fasie curatata una nu). Se scobesc cu grija de miez cu o lingurita. Se lasa la scurs.
Se prepara umplutura : ceapa se toaca marunt . Se adauga peste carne impreuna cu...
Legumele se curata si se spala. Ceapa se toaca marunt, iar morcovul si pastarnacul se rad pe razatoarea cu ochiuri mari.
Se pun la calit in putin ulei, apoi se acopera cu apa si se lasa sa fiarba la foc mic. Cand sunt aproape gata se mai pune apa,se pun rosiile din conserva taiate mai mici si...
Chiftelute de cartofi si dovlecei cu branza
Cartoful si dovlecelul se rad pe razatoarea mare. Se adauga restul ingredientelor, se amesteca bine si cu lingura se pun la prajit in ulei incins chiftelutele care se modeleaza direct in tigaie. Se prajesc pe ambele parti.
Urzicute cu orez
Urzicile se curata si se spala. Se oparesc pentru cateva minute, se scot intr+o strecuratoare, apoi se toaca marunt. Apa nu se arunca. Orezul se caleste in putin ulei impreuna cu ceapa tocata marunt , apoi se pune apa in care am oparit urzicile si se fierbe pana ce obtinem un...
Sandvisuri calde
Se pune unt pe fiecare felie, apoi se face combinatia de mezel si cascaval, se fac sandvisuri si se pun la sandvis maker. Se lasa pana se rumenesc. Se servesc calde, cu ketchup si branza sau cascaval ras deasupra.
Turnulete cu mascarpone, ciocolata si menta
Se prepara blatul: se amesteca cu mixerul foarte bine ouale intregi cu zaharul pana isi dubleaza volumul, apoi se adauga amidonul si faina cernute impreuna. Se amesteca usor cu o spatula, apoi se pune compozitia in forma detasabila tapetata doar la baza cu hartie de copt. Se coace cam 20-25...
Pulpe de pui la punga
Pulpele se spala, se sterg de apa, se ung cu ulei si se presara cu multe condimente. Se pun in punga de copt, se leaga , se inteapa in 2 locuri cu o scobitoare, apoi se pune punga intr-un castron de jena ( nu merge in tava, trebuie neaparat castron termorezistent, pentru ca altfel se...
Placinta cu branza si stafide
Se pregateste aluatul pentru foi: se amesteca apa fiarta cu uleiul si praful de sare , apoi se adauga faina pana obtinem un aluat care nu se mai lipeste de maini, dar moale si fin ( daca punem prea multa faina vor iesi foile mai tari). Se inveleste in folie alimentara si se da la frigider pentru...
Lasagna
Carnea tocata se pune la calit impreuna cu ceapa maruntita intr-un pic de ulei. Se adauga apa si se lasa sa fiarba , adaugandu-se din cand in cand cate un pic de apa atunci cand scade. Cand carnita e aproape facuta se condimenteaza, se pune si sucul de rosii, se mai da un pic in fiert si se da...
Bors de dovlecei cu iaurt
Ceapa se toaca marunt. Morcovul, telina si pastarnacul se dau pe razatoarea cu ochiuri mari. Se pun legumele la calit in putin ulei, se adauga si orezul , apoi se pune apa cat sa le acopere. Se fierb la foc mic cam 20-25 minute, apoi se adauga dovleceii taiati cubulate. Dupa inca 10 minute se...
Pizza cu mere si mascarpone
Se pun toate ingredientele pentru aluat la masina de paine si se selecteaza programul de framantare si dospire. Intre timp preparam umplutura: se pune zaharul la caramelizat cu cateva picaturi de apa. Cand e gata se da deoparte. Merele se curata de coaja si se taie cubulete. Se pun peste...
Pui cu fasole verde
Se toaca ceapa si se pune putin la calit. Se adauga si pulpele taiate in jumatate si se lasa putin sa se rumeneasca. Se adauga apa si se lasa sa fiarba la foc mic. Cand carnita e gata se pun fasolea verde si morcovul taiat rondele si se fierb in continuare impreuna. Cand si legumele...
Sarmalute cu orez fierte in bors
Se prepara umplutura : se toaca ceapa marunt si morcovul se da pe razatoarea mica, apoi se pun impreuna putin la calit in ulei. Se adauga si orezul spalat si scurs bine, apoi se adauga apa cat sa se acopere si se lasa sa fiarba la foc mic. Se mai adauga apa in timpul fierberii atunci cand scade....
Chiftelute cu peste afumat
Pestele crud se fierbe in apa cu putina sare si putin otet. Cand e gata se curata de oase. La fel se curta si pestele afumat. Se pun la robot, se adauga si oul, condimentele, praful de usturoi, ceapa rasa pe razatoarea mica si se mixeaza bine. Pasta obtinuta se amesteca u faina pana cand obtinem...
Peste la capac
Fileurile se spala, se sterg,se taie in jumatate, se ung cu ulei si se condimenteaza. Se ia o oala, se umple cam trei sferturi cu apa, apoi se aseaza deasupra capacul cu manerul in jos, adica in apa. Capacul se unge cu ulei si in el se aseaza bucatile de peste . Se da vasul la...
Supa - crema de pui cu legume
Legumele curatate, spalate si taiate cubulete se pun la fiert impreuna cu carnita si cubul concentrat. Cand sunt gata se scot cu o spumiera din supa, iar aceasta se pastreaza. Legumele si carnea se fac piure cu ajutorul robotului , adaugandu-se putin cate putin din zeama pana se termina...
Crema de zahar ars cu portocale
Intr-o craticioara se pun 2 linguri cu zahar stropit cu cateva picaturi de apa sa se caramelizeze. Cand e gata se repartizeaza pe peretii vasului pana la jumatate. Se lasa la racit. Ouale se mixeaza cu 3 linguri de zahar si zaharul vanilat pana isi dubleaza volumul. Apoi se adauga frisca...
Foitaj cu crenvursti
Aluatul se lasa sa se dezghete la temperatura camerei. Crenvurstii se taie in 4 . Jumatatea de foaie se taie in 20 de fasii potrivite pe latime ( o fasie pentru fiecare bucatica de crenvursti). Se ia bucatica de crenvursti si se infasoara intr+o fasie de aluat, cu grija sa se acopere si...
Morcov si telina cu maioneza
Morcovul si telina se curata, se spala si se dau pe razatoarea cu ochiuri mici. Si usturoiul se rade marunt. Maioneza se prepara cu mixerul vertical din ingredientele puse toate odata . Atentie! Se foloseste si albusul, deci oul intreg. Se amesteca...
Ciorba de vacuta
Se pune carnita taiata cubulete la fiert in apa rece. Spre jumatatea fierberii se adauga ceapa tocata marunt, morcovul , pastarnacul si telina rase si fasolea verde. Se lasa sa fiarba toate la foc mic. Cand sunt bine fierte se se adauga mazarea cu tot cu zeama din conserva, taiteii, pasta de...
Tort Zmeurica
Se prepara intai blatul: se bat ouale intregi spuma cu zaharul foarte foarte bine, apoi se adauga faina si amidonul cernute impreuna inainte, se amesteca usor pana se incorporeaza totul si se pune la copt in forma detasabila (26 cm) tapetata cu hartie de copt unsa cu unt si pudrata cu faian (...
Ciorba taraneasca de pui
Carnita se spala si se pune la fiert in apa rece la foc mic. Spre jumatatea fierberii punem legumele tocate si orezul spalat si lasam sa fiarba pana cand sunt gata. Se pune borsul dat intr-un clocot in prealabil si pasta de tomate. Se potriveste gustul cu delikat si se mai fierbe ciorbita...
Clatite cu ciocolata de casa
Se face crema : se pune apa cu zaharul pe foc si cand s-a topit complet, adaugam untul. Se lasa sa topeasca si untul de tot, se pune cacao, se da de pe foc si se adauga laptele praf si nucile macinate fin. Se amesteca foarte bine si se lasa la racit. Pentru clatite se bate oul foarte bine cu...
Macrou prajit cu sos oltenesc
Fileurile se sterg bine si se condimenteaza cu sare si piper. Se dau prin amidon , apoi se strang sub forma de rulou si se fixeaza cu scobitori. Se pun la prajit in mai mult ulei la foc mai mic, ca sa se poata patrunde bine. Se prepara sosul : se spala rosiile si se dau pe razatoarea cu...
Cascaval pane
Cascavalul se taie felii mai grosute. Oul se bate bine cu apa minerala si se adauga 1 lingura cu faina , amestecand foarte bine ca sa nu se faca cocoloase. Feliile de cascaval se dau intai prin faina ramasa, apoi prin oul batut si apoi prin pesmet. Se prajesc pe ambele parti in ulei incins...
Porc cu dovlecei
Carnea se taie bucatele si se pune la calit in putin ulei impreuna cu ceapa tocata mai mare. Apoi se adauga apa cat sa acopere carnita si se lasa sa fiarba la foc mic. Se mai adauga apa din cand in cand pana cand e gata fiarta. Morcovul si dovleceii se taie rondele si se adauga...
Orez cu lapte pane
Se pune orezul spalat la fiert. Cand e gata se da de pe foc si se adauga zaharul,coaja rasa de portocala si laptele praf. Se amesteca bine si se mai lasa pe foc 5 minute. Se da la racit intr+o tava, ca apoi sa se poata taia formele dorite mai usor. Se prepara paneul din ouale batute...
Saratele
Am pus toate ingredientele la masina de paine si am selectat programul de framantare si dospire. Cand a fost gata l+am impartit in bilute potrivite, apoi le-am copt la aparatul de vafe pana s-au rumenit (neuns in prealabil).
Placinta cu carne
Am pregatit intai compozitia pentru foi (asta e reteta mamei mele ) si am lasat-o cam 6 ore la frigider pentru ca astfel va fi frageda si se va forma in fasiute. Intr-un castron punem apa fiarta, praful de copt,otetul, sarea si uleiul si amestecam foarte bine, apoi punem faina pana obtinem...
Prajitura cu nuca si crema Inka
Se pregatesc foile intai : se separa ouale. Albusurile se bat spuma tare cu 2 linguri de zahar si se lasa putin deoparte. Galbenusurile se freaca cu restul de 3 linguri de zahar, se adauga amoniacul, apa,faina, nuca macinata si albusurile batute spuma. Compozitia se imparte in doua . Se va folosi...
Dovlecei umpluti
Dovleceii se spala si se taie in jumatate. Eu i+am curatat ,,zebra,, cu dispozitivul de curatat legume ( ,,zebra,, adica o fasie curatata una nu). Se scobesc cu grija de miez cu o lingurita. Se lasa la scurs. Se prepara umplutura : ceapa se toaca marunt . Se adauga peste carne impreuna cu...
Ciorba de rosii
Legumele se curata si se spala. Ceapa se toaca marunt, iar morcovul si pastarnacul se rad pe razatoarea cu ochiuri mari. Se pun la calit in putin ulei, apoi se acopera cu apa si se lasa sa fiarba la foc mic. Cand sunt aproape gata se mai pune apa,se pun rosiile din conserva taiate mai mici si...