Tort cu mere si crema de zahar ars

de madi_marin in Torturi, 25 Ian 2010 | 46822 vizualizari

 

E foarte usor de facut si foarte racoritor. Ideea blatului e inspirata din reteta unei prajituri a la Miha, cu mici modificari....

 

INGREDIENTE

Pentru caramel
  •  1 cana cu zahar
  • 1 lingura cu apa
Pentru crema de zahar ars
  • 6 oua
  • 700 ml lapte
  • 6 linguri cu zahar
  • 1 fiola esenta de vanilie
  • 4 mere mari
Pentru blat
  • 6 oua
  • 6 linguri cu zahar
  • 1 plic Creme Ole  de vanilie(praf de crema cu preparare la rece de la Dr. Oetker)
Pentru ornat
  • 300 ml frisca lichida
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu mere si crema de zahar ars:

Intai se prepara caramelul : la foc mic se pune zaharul intr-o craticioara stropit cu lingura de apa. Se amesteca continuu pana obtinem un caramel deschis la culoare . Se repartizeaza pe fundul vasului in care se va prepara tortul (eu l-am facut intr-o tava dreptunghiulara 25/35 cm). Se da tava deoparte.

Se curata merele de coaja si se taie feliute. Se pun peste caramel aranjate frumos si se da tava la cuptor pentru 15 minute.

Intre timp se prepara compoyitia pentru crema de zahar ars : se amesteca ouale cu zaharul intr-un castron cu mixerul la viteza mare, apoi se adauga laptele si esenta de vanilie si se amesteca la vitaza mica pana ce compozitia e omogena. Se scoate tava cu mere din cuptor si se pune amestecul pentru crema , apoi se da tava din nou la cuptor pana ce crema e inchegata, dar totusi putin moale.

Intre timp se prepara aluatul pentru blat : albusurile se bat spuma tare cu zaharul, se adauga pe rand galbenusurile amestecand bine dupa fiecare, apoi praful de crema  ole de vanilie. Se omogenizeaza bine amestecul si se toarna uniform peste crema de zahar ars fierbinte. Se mai coace totul inca 25 minute (pentru siguranta se face testul scobitorii). Cand e gata se da la racit, cel mai bine pana a doua zi cand se rastoarna pe o tava si se orneaza cu frisca batuta.

TIPS-URI

1

Atentie! Cand se prepara caramelul, focul trebuie sa fie foarte mic si trebuie sa fim atenti sa nu se arda, pentru ca o sa capete un gust amar foarte neplacut.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu mere si crema de zahar ars" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tarta cu mere, nuca si suc de portocale

de oanapl 7

ieri la 16:24

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Desert tort Ombre