Prajitura Sah

de madi_marin in Prajituri, 31 Ian 2010 | 23685 vizualizari

 

Reteta am vazut-o la Miha si trebuie sa recunosc ca ea este la stadiul de performanta in ceea ce priveste simetria.....si nu numai. Am facut prajitura asta imediat dupa sarbatori cand magazinele inca nu erau asa bine aprovizionate si a trebuit sa modific reteta de crema....pentru ca ingredientele pentru reteta originala nu le-am gasit....

 

INGREDIENTE

Pentru blaturi
  • 6 oua
  • 150 g zahar
  • 30 ml ulei
  • 3 linguri cu cacao
  • 1 cana cu faina
  • 1 plic praf de copt
Pentru crema
  • 400 g smantana ( eu am gasit Casa Buna mai putin grasa)
  • 150 g zahar
  • 2 lingurite de gelatina
  • esenta de vanilie
Pentru sirop
  • 100 g zahar
  • 150 ml apa
  • 1 lingurita cu zeama de lamaie
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura Sah:

Pentru blaturi separam ouale. Albusurile se bat spuma tare cu zaharul. Galbenusurile le frecam bine cu uleiul si praful de copt. Unim cele doua compozitii, apoi adaugam faina si impartim aluatul in doua. In junmatate din el punem cacaoa. Coacem blaturile pe rand in aceeasi tava tapetata cu hartie de copt. Pentru siguranta facem testul scobitorii dupa 20-25 de minute. Se dau la racit cand sunt gata.

Pentru crema mixam foarte bine smantana cu zaharul, adaugam esenta de vanilie si gelatina hidratata in prealabil in 4 linguri cu apa. Se omogenizeaza bine si se da la frigider.

Pentru sirop se arde zaharul, se stinge cu apa , se lasa sa fiarba la foc mic pana ce s-a dizolvat de tot caramelul, apoi dam de pe foc si adaugam zeama de lamaie. Se pune la racit.

Blaturile racite se suprapun si se taie in jumatate, api jumatatile iar in jumatate si tot asa pana obtinem grosimea dorita a fasiilor. Mie mi-au iesi 8 fasii din fiecare culoare si am avut o tava de 25/ 35 cm. In final prajitura a avut latimea de 5 fasii si inaltimea de 3.

Se insiropeaza fasiile, se ung cu crema ca sa se lipeasca intre ele, apoi mai punem un strat si deasupra lor. Prajitura se da la rece si se taie a doua zi.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Sah" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (19)

Angelina_Elena 1

12.07.2012, 19:44

ce frumos

babi5 1

18.02.2013, 17:54

Bya Ralu 1

18.02.2013, 22:55

super

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Khachapuri - Plăcintă tradițional georgiană cu brânzeturi

pe 31.12 la 10:43

Ciorbă de legume acrită cu zeamă de varză - Rețeta gustoasă și răcoritoare

pe 31.12 la 10:09

Ruladă cu cremă de ciocolată și caramel - Desertul rapid și delicios de casă

pe 30.12 la 15:13

Buturuga cu crema de castane - Reteta delicioasa fara zahar

pe 28.12 la 22:08

Buturuga Padurea neagra - Reteta dietetica si usoara

pe 28.12 la 21:41

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

2166 puncte

Catalina L

1672 puncte

Rocsi

1388 puncte

mirela0911

1000 puncte

abstract01

400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu mere si crema de vanilie