NUGA

de madi_marin in Prajituri, 27 Ian 2010 | 58892 vizualizari

 

E prima oara cand pregatesc nuga. E foarte gustoasa, doar ca a iesit un pic cam moale.

 

INGREDIENTE

  • 3 albusuri
  • 100 g zahar pudra
  • 100 g miere
  • nuci
  • napolitane
 
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA NUGA:

Albusurile se pun intr+un vas la bain+marie si se bat spuma tare cu zaharul si mierea incalzita in prealabil . Se bat pana se tin tare pe paletele mixerului. Se dau deoparte si se amesteca cu nucile maruntite care au fost un pic prajite intr+o tigaita fara grasime. Se amesteca bine .

Se tapeteaza o tavita cu folie de plastic, se pune un rand de napolitane si deasupra se repartizeaza in strat uniform crema, apoi se acopera cu un alt rand de napolitane. Se niveleaza frumos cu un cutit, se acopera cu alta folie de plastic si se da la reca pana a doua zi.

TIPS-URI

1

Se pot folosi si foi mari de napolitana. Eu m-am gandit ca se taie mai frumos daca se folosesc napolitane mici .

Daca ti-a placut reteta noastra "NUGA" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă cu iaurt și zmeură - Delicioasă și ușor de făcut

ieri la 10:36

Dovlecel la tigaie cu iaurt și sos de usturoi - Simplu, rapid și savuros

pe 19.05 la 10:43

Biscuiți fragezi cu unt și ciocolată – rețeta simplă pentru un desert de casă delicios

pe 16.05 la 15:38

Prăjitura însiropată, cu griș și nucă - Desert pufos și aromat

pe 16.05 la 15:23

TOP
utilizatori

RODIMUR

1193 puncte

mirela0911

1000 puncte

vasimur

215 puncte

Valclaudia

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Prajitura delicioasa