Punem gelatina la hidratat.
Mixam frisca lichida pana isi dubleaza volumul si devine ferma.
Intr-o tava de la chec am pus folie alimentara si am asezat piscoturile.
Gelatina hidratata o punem pe bain-marie si amestecam pana devine lichida.( cam un minut)
Adaugam gelatina in iaurt si...
Galbenusurile, zaharul si untul se pun pe foc intr-o cratita si se amesteca continuu pana cand se topeste zaharul si compozitia se ingroasa. Adaugam stafidele si tragem cratita de pe foc. Lasam sa se raceasca.
Mixam frisca lichida pana isi dubleaza volumul. Adaugam compozitia de galbenus...
Se ia o tava dreptunghiulara, se unge cu unt, se adauga cateva linguri de zahar si jumatatile de pruna.
Separam ouale, albusul se bate spuma cu zaharul pana obtinem o bezea ferma, iar galbenusurile se mixeaza cu uleiul, laptele si esenta de rom.
Adaugam faina si praful de copt peste...
Maruntim biscuiti foarte fin.
Topim untul.
Intr-un bol in care am pus biscuitii maruntiti, punem untul topit peste ei, amestecam bine si va rezulta un aluat nisipos pe care il vom pune intr-o tava cu inel detasabil si-l vom presa cu lingura sau cu un pahar. Dupa aceasta operatiune dam tava...
Cernem faina intr-un bol.
Facem o adancitura in mijlocul fainii si punem drojdia cu doua linguri de zahar.( lasam 10 minute sa se activeze)
Ouale le batem bine cu sare (2 lingurite de sare) sa se intensifice culoarea.
Zaharul il dizolvam in laptele caldut.( nu ferbinte)
Dupa ce s-a...
Mixam untul cu zaharul pana devine spuma. Adaugam pe rand cate un ou si mixam pana incorporam cele 4 oua. Adaugam esenta de vanilie si de menta, mixam, dupa care incorporam cacaua si faina amestecata cu praful de copt. Acesta compozitie o dam la frigider pentru 1-2 ore.
Dupa ce s-a intarit...
Cartofii curatati, spalati, se taie in cuburi se pun la fiert cu un pic de sare.
Spalam caisele si le scoatem samburii( atentie nu se rup in doua caisele ), adaugam peste ele 3 linguri de zahar si le punem intr-o strecuratoare la scurs.
Intr-o tigaie am topit untul peste care am adaugat...
Caisele se spala, se scot samburii si se taie in patru sau daca sunt mari se taie felii.
Separam albusul de galbenus.
Albusul se bate spuma cu un praf de sare, cand incepe sa creasca, se adauga treptat zaharul si zaharul vanilinat, mixam in continuare pana caompzitia are aspect de bezea si...
Afinele curatate, spalate se pun la scurs intr-o strecuratoare.
Intr-un bol mixam bine ouale intregi cu zaharul pana se fac crema, adaugam zaharul vanilinat, esenta de vanilie, praful de sare, coaja razuita de lamaie si la urma untul topit si amestecam cu un tel. Faina se amesteca cu praful de...
Caisele se spala, se scot samburii si se taie in bucati potrivite.
Intr-o oala incapatoare punem caisele si adugam zaharul si amestecam bine cu o lingura de lemn. Lasam pentru 30 minute sa se topeasca zaharul.
Punem oala pe foc marisor si lasam sa fiarba amestecand din cand in cand. Cu...
Ouale se bat cu un praf de sare, adaugam treptat faina in ploaie, cand incepe a se ingrosa compozitia, adaugam laptele amestecat cu untul topit si apa minerala si amestecam continuu cu telul.
Intr-o tigaie, fierbinte, se adauga un strop de ulei pe care il intindem cu ajutorul unei pensule de...
Intr-un bol amestecam faina, praful de copt, fulgii de ovaz, indulcitorul (xylitol) praful de sare, adaugam laptele, oul, untul topit si la urma miezul de nuca tocat marunt. Toate aceste ingrediente le amestecam cu o lingura.
Pregatim o tava tapetata cu hartie de copt si formam aceste...
Albusurile se mixeaza spuma cu un praf de sare, cand incep sa creasca si sa se albeasca, adaugam zaharul in ploaie si aromele de vanilie si rom. Mixam pana obtinem o bezea ferma. Cu ajutorul unui tel incorporam faina si praful de copt, iar la final adugam ciocolata taiata marunt.
Forma de...
Int-un bol amestecam (bine) branza si ouale, adaugam zaharul, vanilia si coaja de portocala si praful de sare pentru gust. Adaugam faina si praful de copt si amestecam doar sa incorporam faina, nu vom amesteca in exces.
Incalzim bine uleiul si punem gogosile la prajit. Eu am folosit o lingura...
Topim untul si-l dam deoparte la racit.
Ouale, zaharul, praful de sare se bat bine cu mixerul pana isi dubleaza volumul, dupa care adaugam untul topit, laptele si amestecam cu grija. Faina amestecata cu praful de copt se pune in ploaie si se amesteca usor. La final adaugam capsunile...
Cernem faina intr-un vas, facem o gropita in mijlocul fainii si punem drojdia maruntita cu o lingurita de zahar. Amestecam zaharul cu laptele si il punem la incalzit.
Ouale le batem cu putina sare.
Incepem a framnta adugand laptele caldut (nu ferbinte)putin cate putin pana incorporam...
Separam albusurile de galbenusuri.
Albusul se bate spuma cu zaharul si praful de sare.
Adaugam pe rand galbenusurile, esenta de vanilie si amestecam cu ajutorul unui tel cu atentie. Uleiul se adauga pe rand cu lingura, dupa care adaugam faina amestecata cu praful de copt iar la la final...
Punem gelatina la hidratat cu apa rece 200 ml pentru 15-20 minute.
Intr-o strecuratoare punem fructele din compot la scurs.
Zaharul se amesteca cu galbenusurile, praful de sare, faina si laptele si se pune pe foc mic. Se amesteca continuu cu un tel, avand grija sa nu se prinda de cratita....
Intr-un castron se pune faina, praful de sare si zaharul vanilat si se amesteca foarte bine. Adaugam untul rece taiat bucatele si incepem a framanta cu ajutorul degetelor pana obtinem un aluat nisipos, adaugam galbenusurile si smantana si framantam rapid un aluat omogen fara a insista foarte...
Intr-un bol amestecam: zaharul, uleiul, esenta de vanilie, praful de sare si sucul de rosii pana se dizolva zaharul. Adaugam bicarbonatul stins cu otet si punem in ploaie faina cernuta, framntam pana obtinem un aluat elastic. Coca obtinuta se imparte in patru parti egale si se da la frigider...
Intr-un bol adaugam: gemul de prune, cafeaua cu cele doua plicuri de capucino dizolvata, apa minerala, uleiul, esenta de rom, praful de sare si amestecam bine. Adaugam pe rand cele patru linguri de cacao,praful de copt, bicarbonatul de sodiu stins cu lamaie( otet)faina in ploaie si la urma nucile...
Se unge fiecare foaie cu putin ulei ( pe ambele parti ) si se rupe bucatele. Procedam asa cu toate foile .
Intr-un bol punem ouale, zaharul, zaharul vanilat si praful de sare si le batem spuma.
Cand ouale sunt spuma adaugam smantana si mixam la viteza mica, adaugam foile rupte bucatele si...
Cernem faina intr-un bol si ii facem o adancitura la mijloc. Drojdia o frecam cu o lingura de zahar dupa care presaram faina si o lasam sa creasca. Batem ouale cu zahar, adaugam laptele caldut si drojdia dupa ce a crescut. Aceasta compozitie lichida o turnam peste faina amestecand incet....
Mixam frisca vegetala pana isi dubleasa volumul . Gelatina se pune la hidratat cu zeama din compot. Batem ouale cu zaharul ,adaugam laptele si le punem pe foc si amestecam pana se ingroasa ca o smantana. Se lasa la racit. Topim gelatina pe baia de aburi apoi incorporam in crema de ou...
Curatam fructele de codite si le spalam bine. Pregatim borcanele si capacele, spalate si sterilizate la cuptor timp de 10 minute . Asezam fructele in borcane si adaugam doua linguri de zahar ( mie imi place mai acrisor ) punem apa pana sus, strangem bine capacele si agitam de cateva ori sa...
Separam galbenusurile de albusuri.
Albusurile se bat spuma adaugand in ploaie zaharul + zaharul vanilat .
Cand albusurile s-au intarit si au aspect de bezea adaugam galbenusurile frecate
cu un praf de sare. In continuare adaugam faina si mestecam usor de jos in sus.
...
Separam ouale, batem galbenusul cu putina sare si lasam deoparte sa se intensifice culoarea.
Intr-un lighean cernem faina si facem o adincitura in mijloc unde punem drojdia cu putin zahar si un pic de lapte caldut pentru a creste maiaua .
Zaharul il dizolvam in laptele cadut.
Dupa ce a...
Laptele cu smantana se pun pe foc. Cand incep sa fiarba se dau deoparte si se lasa sa se racoreasca.
Galbenusurile, zaharul, zaharul vanilat si praful de sare se mixeaza pana cand devin o crema pufoasa.
Se toarna amestecul de lapte si smantana peste galbenusuri amestecand foarte incet. Se...
Cernem faina, adaugam drojdia dizolvata, coaja de lamaie rasa, laptele caldut, ouale batute cu zaharul. Punem un pic de sare si framantam bine dupa care adaugam uleiul si framantam pana se desprinde aluatul de pe degete. Consistenta aluatului va fi ca cel de gogosi.
Impartim aluatul in...
Se freaca spuma ouale cu zaharul.
Se topeste ciocolata cu untul la microunde sau pe aburi si se lasa sa se raceasca, apoi se toarna peste oua amestecand continuu.
Se adauga faina treptat, nuca macinata , praful de copt, praful de sare si se omogenizeaza.
Se lasa minim 4 ore la rece...
Desert prajitura cu iaurt si mure (fara coacere)
Punem gelatina la hidratat. Mixam frisca lichida pana isi dubleaza volumul si devine ferma. Intr-o tava de la chec am pus folie alimentara si am asezat piscoturile. Gelatina hidratata o punem pe bain-marie si amestecam pana devine lichida.( cam un minut) Adaugam gelatina in iaurt si...
Desert inghetata cu rom si stafide
Galbenusurile, zaharul si untul se pun pe foc intr-o cratita si se amesteca continuu pana cand se topeste zaharul si compozitia se ingroasa. Adaugam stafidele si tragem cratita de pe foc. Lasam sa se raceasca. Mixam frisca lichida pana isi dubleaza volumul. Adaugam compozitia de galbenus...
Desert prajitura cu prune
Se ia o tava dreptunghiulara, se unge cu unt, se adauga cateva linguri de zahar si jumatatile de pruna. Separam ouale, albusul se bate spuma cu zaharul pana obtinem o bezea ferma, iar galbenusurile se mixeaza cu uleiul, laptele si esenta de rom. Adaugam faina si praful de copt peste...
Desert cheesecake cu jeleu de caise
Maruntim biscuiti foarte fin. Topim untul. Intr-un bol in care am pus biscuitii maruntiti, punem untul topit peste ei, amestecam bine si va rezulta un aluat nisipos pe care il vom pune intr-o tava cu inel detasabil si-l vom presa cu lingura sau cu un pahar. Dupa aceasta operatiune dam tava...
Desert cornuri cu rahat si ciocolata
Cernem faina intr-un bol. Facem o adancitura in mijlocul fainii si punem drojdia cu doua linguri de zahar.( lasam 10 minute sa se activeze) Ouale le batem bine cu sare (2 lingurite de sare) sa se intensifice culoarea. Zaharul il dizolvam in laptele caldut.( nu ferbinte) Dupa ce s-a...
Desert fursecuri cu aroma de menta
Mixam untul cu zaharul pana devine spuma. Adaugam pe rand cate un ou si mixam pana incorporam cele 4 oua. Adaugam esenta de vanilie si de menta, mixam, dupa care incorporam cacaua si faina amestecata cu praful de copt. Acesta compozitie o dam la frigider pentru 1-2 ore. Dupa ce s-a intarit...
Desert galuste cu caise si miez de nuca
Cartofii curatati, spalati, se taie in cuburi se pun la fiert cu un pic de sare. Spalam caisele si le scoatem samburii( atentie nu se rup in doua caisele ), adaugam peste ele 3 linguri de zahar si le punem intr-o strecuratoare la scurs. Intr-o tigaie am topit untul peste care am adaugat...
Desert prajitura cu caise
Caisele se spala, se scot samburii si se taie in patru sau daca sunt mari se taie felii. Separam albusul de galbenus. Albusul se bate spuma cu un praf de sare, cand incepe sa creasca, se adauga treptat zaharul si zaharul vanilinat, mixam in continuare pana caompzitia are aspect de bezea si...
Desert briose cu afine
Afinele curatate, spalate se pun la scurs intr-o strecuratoare. Intr-un bol mixam bine ouale intregi cu zaharul pana se fac crema, adaugam zaharul vanilinat, esenta de vanilie, praful de sare, coaja razuita de lamaie si la urma untul topit si amestecam cu un tel. Faina se amesteca cu praful de...
Gem de caise
Caisele se spala, se scot samburii si se taie in bucati potrivite. Intr-o oala incapatoare punem caisele si adugam zaharul si amestecam bine cu o lingura de lemn. Lasam pentru 30 minute sa se topeasca zaharul. Punem oala pe foc marisor si lasam sa fiarba amestecand din cand in cand. Cu...
Desert clatite cu gem de caise
Ouale se bat cu un praf de sare, adaugam treptat faina in ploaie, cand incepe a se ingrosa compozitia, adaugam laptele amestecat cu untul topit si apa minerala si amestecam continuu cu telul. Intr-o tigaie, fierbinte, se adauga un strop de ulei pe care il intindem cu ajutorul unei pensule de...
Desert fursecuri cu fulgi de ovaz fara zahar
Intr-un bol amestecam faina, praful de copt, fulgii de ovaz, indulcitorul (xylitol) praful de sare, adaugam laptele, oul, untul topit si la urma miezul de nuca tocat marunt. Toate aceste ingrediente le amestecam cu o lingura. Pregatim o tava tapetata cu hartie de copt si formam aceste...
Desert guguluf din albusuri cu ciocolata
Albusurile se mixeaza spuma cu un praf de sare, cand incep sa creasca si sa se albeasca, adaugam zaharul in ploaie si aromele de vanilie si rom. Mixam pana obtinem o bezea ferma. Cu ajutorul unui tel incorporam faina si praful de copt, iar la final adugam ciocolata taiata marunt. Forma de...
Desert gogosi cu branza de vaci
Int-un bol amestecam (bine) branza si ouale, adaugam zaharul, vanilia si coaja de portocala si praful de sare pentru gust. Adaugam faina si praful de copt si amestecam doar sa incorporam faina, nu vom amesteca in exces. Incalzim bine uleiul si punem gogosile la prajit. Eu am folosit o lingura...
Desert briose cu capsuni
Topim untul si-l dam deoparte la racit. Ouale, zaharul, praful de sare se bat bine cu mixerul pana isi dubleaza volumul, dupa care adaugam untul topit, laptele si amestecam cu grija. Faina amestecata cu praful de copt se pune in ploaie si se amesteca usor. La final adaugam capsunile...
Placinte cu urda si marar ca-n Bucovina
Cernem faina intr-un vas, facem o gropita in mijlocul fainii si punem drojdia maruntita cu o lingurita de zahar. Amestecam zaharul cu laptele si il punem la incalzit. Ouale le batem cu putina sare. Incepem a framnta adugand laptele caldut (nu ferbinte)putin cate putin pana incorporam...
Desert briose cu ciocolata si visine
Separam albusurile de galbenusuri. Albusul se bate spuma cu zaharul si praful de sare. Adaugam pe rand galbenusurile, esenta de vanilie si amestecam cu ajutorul unui tel cu atentie. Uleiul se adauga pe rand cu lingura, dupa care adaugam faina amestecata cu praful de copt iar la la final...
Desert tort Diplomat
Punem gelatina la hidratat cu apa rece 200 ml pentru 15-20 minute. Intr-o strecuratoare punem fructele din compot la scurs. Zaharul se amesteca cu galbenusurile, praful de sare, faina si laptele si se pune pe foc mic. Se amesteca continuu cu un tel, avand grija sa nu se prinda de cratita....
Desert boccelute cu bezea si nuca
Intr-un castron se pune faina, praful de sare si zaharul vanilat si se amesteca foarte bine. Adaugam untul rece taiat bucatele si incepem a framanta cu ajutorul degetelor pana obtinem un aluat nisipos, adaugam galbenusurile si smantana si framantam rapid un aluat omogen fara a insista foarte...
Desert prajitura de post cu suc de rosii, crema de gris si gem de capsuni
Intr-un bol amestecam: zaharul, uleiul, esenta de vanilie, praful de sare si sucul de rosii pana se dizolva zaharul. Adaugam bicarbonatul stins cu otet si punem in ploaie faina cernuta, framntam pana obtinem un aluat elastic. Coca obtinuta se imparte in patru parti egale si se da la frigider...
Negresa de post
Intr-un bol adaugam: gemul de prune, cafeaua cu cele doua plicuri de capucino dizolvata, apa minerala, uleiul, esenta de rom, praful de sare si amestecam bine. Adaugam pe rand cele patru linguri de cacao,praful de copt, bicarbonatul de sodiu stins cu lamaie( otet)faina in ploaie si la urma nucile...
Placinta cu smantana
Se unge fiecare foaie cu putin ulei ( pe ambele parti ) si se rupe bucatele. Procedam asa cu toate foile . Intr-un bol punem ouale, zaharul, zaharul vanilat si praful de sare si le batem spuma. Cand ouale sunt spuma adaugam smantana si mixam la viteza mica, adaugam foile rupte bucatele si...
Gogosi cu scortisoara
Cernem faina intr-un bol si ii facem o adancitura la mijloc. Drojdia o frecam cu o lingura de zahar dupa care presaram faina si o lasam sa creasca. Batem ouale cu zahar, adaugam laptele caldut si drojdia dupa ce a crescut. Aceasta compozitie lichida o turnam peste faina amestecand incet....
Tort racoros fara blat
Mixam frisca vegetala pana isi dubleasa volumul . Gelatina se pune la hidratat cu zeama din compot. Batem ouale cu zaharul ,adaugam laptele si le punem pe foc si amestecam pana se ingroasa ca o smantana. Se lasa la racit. Topim gelatina pe baia de aburi apoi incorporam in crema de ou...
Compot de corcoduse
Curatam fructele de codite si le spalam bine. Pregatim borcanele si capacele, spalate si sterilizate la cuptor timp de 10 minute . Asezam fructele in borcane si adaugam doua linguri de zahar ( mie imi place mai acrisor ) punem apa pana sus, strangem bine capacele si agitam de cateva ori sa...
Tort cu visine si frisca
Separam galbenusurile de albusuri. Albusurile se bat spuma adaugand in ploaie zaharul + zaharul vanilat . Cand albusurile s-au intarit si au aspect de bezea adaugam galbenusurile frecate cu un praf de sare. In continuare adaugam faina si mestecam usor de jos in sus. ...
Cozonac cu stafide, rahat si scortisoara
Separam ouale, batem galbenusul cu putina sare si lasam deoparte sa se intensifice culoarea. Intr-un lighean cernem faina si facem o adincitura in mijloc unde punem drojdia cu putin zahar si un pic de lapte caldut pentru a creste maiaua . Zaharul il dizolvam in laptele cadut. Dupa ce a...
Tort de inghetata cu cacao, rom si stafide
Laptele cu smantana se pun pe foc. Cand incep sa fiarba se dau deoparte si se lasa sa se racoreasca. Galbenusurile, zaharul, zaharul vanilat si praful de sare se mixeaza pana cand devin o crema pufoasa. Se toarna amestecul de lapte si smantana peste galbenusuri amestecand foarte incet. Se...
Cornuri cu ciocolata
Cernem faina, adaugam drojdia dizolvata, coaja de lamaie rasa, laptele caldut, ouale batute cu zaharul. Punem un pic de sare si framantam bine dupa care adaugam uleiul si framantam pana se desprinde aluatul de pe degete. Consistenta aluatului va fi ca cel de gogosi. Impartim aluatul in...
Chocolate crinkles
Se freaca spuma ouale cu zaharul. Se topeste ciocolata cu untul la microunde sau pe aburi si se lasa sa se raceasca, apoi se toarna peste oua amestecand continuu. Se adauga faina treptat, nuca macinata , praful de copt, praful de sare si se omogenizeaza. Se lasa minim 4 ore la rece...