Caisele se spala, se scot samburii si se taie in bucati potrivite.
Intr-o oala incapatoare punem caisele si adugam zaharul si amestecam bine cu o lingura de lemn. Lasam pentru 30 minute sa se topeasca zaharul.
Punem oala pe foc marisor si lasam sa fiarba amestecand din cand in cand. Cu ajutorul unei palete cu gauri vom aduna spuma. Dupa ce am adunat spuma, micsoram focul spre mic si lasam sa fiarba. Din cand in cand verificam consistenta gemului, facem proba pe o farfurioara rece de la frigider daca picatura sta ferma, gemul este gata.
Se pune gemul fierbinte in borcanele spalate si sterilizate, se capseaza si se lasa in cuptor pentru 30 minute pana a doua zi dupa care se depoziteaza la loc racoros pentru iarna.
Dina aceasta cantitate mi-au iesit 11 borcanele de gem parfumat si cu o culoare frumoasa.
1
optional zeama de lamaie( eu nu am pus pentru ca caisele mele nu au fost foarte dulci)
2
gemul fierbinte il punem in borcanele fierbinti sterilizate