Tarta cu ciocolata

de vio_dreams in Prajituri, 5 Feb 2013 | 20235 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • pentru aluat:
  • 250 gr faina
  • 100 gr unt
  • 100 gr zahar pudra
  • 6 linguri apa
  • 1 ou
  • 1 esenta vanilie
  • pentru crema:
  • 400 gr ciocolata amaruie
  • 400 ml frisca lichida
  • 1 lingura unt
  • 1 lingurita esenta rom
  • 2 plicuri gelatina
  • pentru decor:
  • 100 gr zmeura
  • aschii de ciocolata
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu ciocolata:

Din ingredientele enumerate framantatam un aluat pe care il dam la frigider pentru cel putin jumatate de ora.

Punem aluatul pe blatul de lucru presarat cu faina si intindem o foaie rotunda. Punem foaia in forma de tarta unsa cu unt  si o presam cu mana .Indepartam excesul de aluat si intepam cu o furculita pe toata suprafata ca sa nu se umfle la copt.

Dam la cuptor pana se rumeneste usor.

Punem frisca intr-o craticioara pe foc impreuna cu ciocolata rupta bucatele si untul si mestecam continuu pana se topeste ciocolata si amestecul devine omogen. adaugam esenta de rom si gelatina preparata conform indicatiilor de pe ambalaj.

Turnam amestecul in tarta rece si dam la frigider doua trei ore ca sa se intareasca.

Dupa ce s-a racit o taiem felii ca pe tort si o decoram dupa bunul plac. Eu am folosit zmeura si aschii de ciocolata pentru decor.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu ciocolata" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi țărănești - Gust și savoare într-un preparat tradițional

ieri la 10:57

Plăcinte rapide cu vișine - Desert delicios și ușor

pe 01.11 la 17:47

Baghete răsucite cu măsline - Rețeta simplă și aromată

pe 01.11 la 14:05

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1000 puncte

Rocsi

500 puncte

vasimur

251 puncte

 Adi

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert tarta cu ciocolata si pere