Cernem faina intr-un bol.
Facem o adancitura in mijlocul fainii si punem drojdia cu doua linguri de zahar.( lasam 10 minute sa se activeze)
Ouale le batem bine cu sare (2 lingurite de sare) sa se intensifice culoarea.
Zaharul il dizolvam in laptele caldut.( nu ferbinte)
Dupa ce s-a activat drojdia, incepem a adauga laptele caldut si a framanta, adugam ouale, coaja de lamaie, vanilia si framantam, la sfarsit adaugam untul pe rand framantand continuu, va rezulta un aluat elastic usor de lucrat pe care il vom pune la dospit, ferit de curent si acoperit cu o folie pana isi dubleaza volumul.
Dupa ce si-a dublat volumul, impartim aluatul in 3-4 bucati, dam forma aluatului foaie rotunda sau cum aveti chef voi, taiati aluatul in forma de triunghiuri si le umpleti cu rahat sau ciocolata bucatele.
Asezam cornurile intr-o tava in care am pus hartie de copt, le ungem cu ou batut si le dam la cuptorul preincalzit la 180 grade pentru 20-25 minute pana se rumenesc frumos.
Cand sunt gata se scot si se ung cu sirop ( 6-7 linguri de zahar cu 100 ml de apa se pun pe foc pana se topeste zaharul si capata aspect de sirop cand ridicam lingura) si se presoara cu nuca de cocos.
Pofta buna!
1
ingredientele trebuie sa fie la temperatura camerei nu reci din frigider