Multumesc, Oana, pentru reteta! :-* A fost un aperitiv foarte apreciat la masa de Revelion!
Tocam cubulete sunca si ardeiul, iar ouale fierte le dam pe razatoarea mare (sau le tocam tot cu cutitul). Ceapa si usturoiul le tocam cat de marunt putem.
Punem sunca si legumele taiate intr-un castron mai mare, impreuna cu patrunjelul tocat marunt, branza topita si untul moale. Condimentam dupa gust cu sare si piper. Amestecam totul bine, pentru omogenizarea si legarea ingredientelor.
Pachetul de Emmentaler l-am pus la microunde, 30 secunde (timpul difera de puterea cuptorului), pana am observat ca s-a topit suficient de mult incat sa-l pot intinde cu sucitorul.
Am scos cascavalul moale din ambalaj si l-am intins rapid cat am putut de mult, obtinand o foaie dreptunghiulara destul de mare.
Am intins umplutura uniform si am rulat, dupa care am infasurat rulada in folie si am lasat-o la frigider cateva ore.
Cand umplutura si cascavalul redevin ferme, putem felia rulada si servi.
Rulada trebuie lasata la rece 3-4 ore, apoi se poate felia.