Prajitura cu mure, crema de iaurt si frisca

de lucy2002 in Dulciuri, 23 Sep 2019 | 3309 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Blat
  • 6 oua
  • 200gr zahar + 2 pliculete zahar vanilinat sau esenta de vanilie
  • 250gr faina
  • 3 linguri ulei
  • un praf de sare
  • un plic praf de copt
  • 200gr mure
  • Sirop : 4 linguri zahar, 200ml apa, vanilie si o lingura zeama de lamaie
  • Crema
  • 250ml frisca lichida dulce
  • 400gr iaurt fructe de padure
  • 10gr gelatina
  • cateva mure pentru ornat
Portii: 12
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu mure, crema de iaurt si frisca:

Separam albusurile de galbenusuri.

Mixam albusurile cu un praf de sare pana devin spuma, apoi adaugam pe rand zaharul + zaharul vanilinat, vom obtine o spuma tare lucioasa ca la beazea. Adaugam galbenusurile pe rand, uleiul si mixam dar nu prea mult. Incorporam faina si praful de copt cu ajutorul unei paletel cu miscari usoare de jos in sus. Compozitia rezultata se toarna in tava tapetata cu faina iar deasupra punem murele. Tava se da la cuptorul preincalzit la o temperatura de 180 grade timp de 30 minute sau pana trece testul cu scobitoarea.

Gelatina se pune la hidratat.

Pregatim siropul din apa, zahar, esenta de vanilie dam un clocot iar dupa ce se raceste adaugam zeama de lamaie si siropul este gata pregatit pentru insiropat.

Mixam frisca lichida pana isi dubleaza volumul. Oprim cateva linguri de frisca pentru ornat( obtional) iar peste restul adugam gelatina dupa ce a fost pe bain-marie si mixam, mai adaugam iaurtul de fructe si mixam pana incorporam totul.

Blatul rece il insiropam si-l lasam 5 minute sa traga siropul, adugam crema nivelam frumos, mai punem un strat de frisca alba( obtional) si ornam cu cateva mure sau cum va place voua. Dam prejitura la rece pentru3-4 ore sau pana a doua zi dupa care putem servi.

 

 

 

TIPS-URI

1

inelul detasabil se scoate cu atentie, se poate ajuta cu un cutit pentru a desprinde marginile

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu mure, crema de iaurt si frisca" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Poale-n brâu moldovenești - Rețeta tradițională cu aluat pufos și brânză dulce

ieri la 09:59

Biscuiți cu Nutella - Rapizi și delicioși

ieri la 09:49

Șuberec - Rețeta de casă cu gust autentic

ieri la 09:30

Maioneză de casă - Rețeta cu reușită garantată

pe 28.11 la 10:07

Cartofi evantai  – Rețeta perfectă pentru o garnitură delicioasă și aspectuoasă

pe 27.11 la 10:46

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Cornuri bicolore de post umplute cu crema de nuca si rahat