Anul acesta dovlecelul a fost nelipsit de pe masa noastra. L-am gatit in diferite feluri... iar zilele astea m-am gandit sa-l fac pane folosind fulgi de porumb, vreau sa va spun, ca a iesit foarte bun, baietilor mei le-a placut enorm.
Va recomand sa probati si voi reteta si sigur o sa va placa mai ales celor care adora „crispy strips.
Dovlecelul spalat si curatat de coaja se feliaza si se presara cu sare. Il vom pune intr-o strecuratoare sa se scurga de apa.( dureaza aproximativ 30-40 minute)
Fulgi de porumb i-am maruntit la robot si i-am amestecat ce cele doua linguri de faina alba.
Ouala le-am mixam bine cu condimente, luam cate o felie de dovlecel il trecem prin compozitia de ou iar apoi prin fulgi de porumb amestecati cu faina, pe o parte si pe alta si-l asezam in tigaia cu ulei ferbinte. Se prajesc pe ambele parti pe foc potrivit spre tare, se scot pe un platou in care am pus 2-3 servetele pentru a absorbi surplusul de ulei.
Noi i-am servit cu sos tartar.
Pofta buna!