Dovlecei in crusta din fulgi de porumb

de lucy2002 in Mancaruri de legume, 28 Sep 2019 | 3089 vizualizari

 

Anul acesta dovlecelul a fost nelipsit de pe masa noastra. L-am gatit in diferite feluri... iar zilele astea m-am gandit sa-l fac pane folosind fulgi de porumb, vreau sa va spun, ca a iesit foarte bun, baietilor mei le-a placut enorm.
Va recomand sa probati si voi reteta si sigur o sa va placa mai ales celor care adora „crispy strips.
 

 

INGREDIENTE

  • 1 dovlecel mare
  • 4 oua
  • fulgi de porumb
  • 2 linguri faina alba
  • condimente: piper, busuioc, boia dulce, praf de usturoi si sare
  • ulei pentru prajit
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Dovlecei in crusta din fulgi de porumb:

Dovlecelul spalat si curatat de coaja se feliaza si se presara cu sare. Il vom pune intr-o strecuratoare sa se scurga de apa.( dureaza aproximativ 30-40 minute)

Fulgi de porumb i-am maruntit la robot si i-am amestecat ce cele doua linguri de faina alba.

Ouala le-am mixam bine cu condimente, luam cate o felie de dovlecel il trecem prin compozitia de ou iar apoi prin fulgi de porumb amestecati cu faina, pe o parte si pe alta si-l asezam in tigaia cu ulei ferbinte. Se prajesc pe ambele parti pe foc potrivit spre tare, se scot pe un platou in care am pus 2-3 servetele pentru a absorbi surplusul de ulei.

Noi i-am servit cu sos tartar.

Pofta buna!

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Dovlecei in crusta din fulgi de porumb" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1000 puncte

Rocsi

500 puncte

vasimur

251 puncte

 Adi

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Dovlecei in crusta din fulgi de porumb cu sos tzatziki