Peste carnea tocata adaugam: ceapa tocata, jumatate din smantana, sare, boia de ardei dulce, piper, marar si amestecam totul bine.
Luam cate doua foi de placinta din pachet, cu atentie sa nu se rupa si le intindem pe masa, adugam peste ele compozitia de carne, intindem cu dosul lingurei cu atentie si rulam foaia(o facem sul) si o punem intr-o tava cu hartie de copt sau unsa cu untura. Continuam asa pana consumam toate foile de placinta.
Din smantana ramasa, lapte si oua facem un sos pe care il potivim de sare, piper si un pic de marar. Turnam sosul deasupra, el trebuie sa acoper foarte bine foile. Introducem tava la cuptorul preincalzit la o temperatura de 200 grade C, pentru 30-40 minute. Dupa ce s-a facut lasam placinta sa se racoareasca 15 minute dupa care o portionam .
O servim cu mare pofta langa un pahar de bere! ;)
1
numaram foile si le grupam cate doua
2
impartim cantitatea de carne egala la numarul de foi
3
sosul trebuie sa acopere foile