lucy2002

1

Bucataras
incepator

Suceava

Bucataras din 17.10.2012

RETETE151
PRIETENI133
Retete

Sarmale in foi de varza murata cu afumatura

In Porc la 29 Dec 2019

Varza murata se desface si se tine in apa rece. Daca varza este foarte sarata si acra, ii schimbam apa de mai multe ori. Cu ajutorul cutitului taiem nervurile si cotoarele lasaind parte fina a frunzei de varza, adica partea subtire.... pentru a se rula usor pe umplutura de carne si bineteles...

Mancarica de fasole verde cu rosii

In Mancaruri de post la 13 Dec 2019

Fasolea congelata se pune la foc sa fiarba in apa si putina sare. Ceapa, usturoiul se curata, se tocata marunt si se pune la calit in ulei. Cand ceapa s-a inmuiat adaugam condimentele si potrivim de gust. Peste ceapa adaugam conserva cu rosii tocate si amestecam bine , lasam pe foc 4-6...

Paste cu sos de legume si ceafa de porc

In Paste la 12 Dec 2019

Pastele se fierb conform instructiunilor de pe ambalaj. Calim ceapa in ulei pana devine translucida( nu o prajim). Adaugam putina sare si legumele  curatate, spalate si taiate cubulete(mai putin bocoli ).  Dupa ce s-au inmuiat radacinoasele adugam ceafa de porc taiata-n cuburi mai...

Covridog

In Aperitive / Garnituri la 12 Dec 2019

Din ingredientele de mai sus se face un aluat. Se cerne faina intr-un bol, drojdia se amesteca cu zaharul. Dupa ce a devenit lichida drojdia, o amestecam cu laptele caldut si incepem sa amestecam cu faina. Va rezulta un aluat omogen pe care il framantam cu mana iar la final adaugam uleiul...

Desert melci cu nuca, stafide si scortisoara

In Dulciuri la 9 Dec 2019

Intr-un castronel facem un amestec din: zahar, scortisoara, stafide, nuci strivite cu sucitorul si zahar vanilat.( puteti sa mariti cantitatile asa cum va place) Intindem foaia de foitaj si presaram peste foaie amestecul de mai sus. Rulam foaia sul si o taiem de 2 -3 cm. Asezam bucatile de...

Pulpe crocante la cuptor

In Pui la 9 Dec 2019

Pulpele se curata, se spala si se lasa sa se scurga apa din ele. Dupa ce s-au zvantat, se presara sare si piper. Intr-un castron amestecam mustarul cu uleiul ca la maioneza pana obtinem o pasta in care adaugam usturoiul zdrobit marunt. Zdrobim fulgii de porumb cu facaletul si ii amestecam...

Desert mere in foitaj

In Dulciuri la 8 Dec 2019

Lasam foaia de foitaj la decongelat. Merele se spala, se curata si se scoate cotorul. Intr-un castronel amestecam: miezul de nuca, stafidele, zaharul vanilat si 1/2 lingurita de scortisoara macinata. Intindem foia de foitaj si taiem fasii de 2 cm pentru cate mere avem.  Cu aceste...

Ciulama de ciuperci pleurotus

In Mancaruri de legume la 8 Dec 2019

Ciupercile se curata, se spala si se taie fideluta. Ceapa curatata se toaca marunt si se pune la calit in ulei. Cand ceapa devine translucida, adaugam ciupercile, apa si un pic de sare. Lasam pe foc pana ciupercile sunt facute. La final adaugam smantana, potrivim de gust cu sare, piper, mai...

Piure de dovleac copt, congelat

In Conserve la 7 Dec 2019

Dovleacul se spala, se sterge, se scot semintele cu ajutorul unei linguri, dupa care se  taie in bucati potrivite. Intr-o tava cu hartie de copt asezam bucatile de dovleac si dam tava la cuptorul incins la 200 grade C. Dupa ce s-a copt ( inmuiat pulpa) se scoate, se lasa sa se...

Desert chec de dovleac copt, aromat cu scortisoara

In Dulciuri la 5 Dec 2019

Punem dovleacul la copt in cuptor la o temperatura de 200 grade C. Dupa ce s-a copt, se scot semintele si din miez vom face un piure fin. Separam albusul de galbenus. Albusul se bat spuma cu un praf de sare. Adaugam si zaharul in ploaie ( sau indulcitorul) si mixam pana albusul isi...

Varza dulce cu piept de porc afumat

In Porc la 5 Dec 2019

Curatam varza de primele foi, o taiem fideluta, o presaram cu sare si o amestecam bine dupa care o punem la foc intr-o oala potrivita. Legumele se curata si se spala. Morcovul se da pe razatoare. Ceapa si ardeiul capia se toca marunt . Punem legumele peste varza, condimentam( piper , boia...

Aperitiv pateuri cu ciuperci

In Aperitive / Garnituri la 29 Noi 2019

Lasam foitajul sa se dezghete la temperatura camerei. Ceapa curatata, tocata marunt si presarata cu sare se caleste in ulei. Ciupercile curatate, spalate, se toaca potrivit si se adauga peste ceapa calita. Se lasa pe foc pana se evapora tot lichidul. Oprim focul si condimentam cu sare,...

Deliciu de Post: Reteta Simpla si Gustoasa de Prajitura cu Mere

In Prajituri la 28 Noi 2019

Cum se prepara Reteta Simpla si Gustoasa de Prajitura cu Mere: Merele se spala, se curata si de dau pe razatoare dupa care se pun intr-o cratita pe foc.  Mentionez ca merele le-am pus pe foc cu tot cu zeama fara sa fie stoarse. Peste mere adaugam zaharul si zeama de lamaie si...

Desert fursecuri fragede cu mere

In Dulciuri la 18 Noi 2019

Se mixeaza untul cu zaharul pana devine crema. Adaugam praful de sare si incorporam pe raind cate un ou mixand in continuare. Adaugam uleiul si esenta de vanilie mai mixam 30 secunde. Faina se amesteca cu praful de copt. Adaugam faina in ploaie si amestecam pana o incorporam toata. Compozitia...

File de peste la cuptor cu gogosari in sos de bulion

In Peste la 18 Noi 2019

Ceapa curatata si spalata se taie julien si se pune intr-o cratita cu ulei la inmuiat ( nu prajit) Morcovul se taie felii subtiri. cand ceapa s-a inmuiat adaugam morcovii si lasam pe foc pana sunt aproape facuti , condimentam cu sare si piper. Fileul de peste se taie de grosimea unui deget...

Bors de sfecla rosie

In Ciorbe la 15 Noi 2019

 Se pune sfecla rosie la fiert.  Ceapa se pune la calit ( inmuiat) in ulei. Peste ceapa adaugam radacinoasele taiate marunt, lasam 5-7 minute pe foc , amestecam si adugam: ardeii tocati, sarea, piperul si boiaua de ardei. Dupa ce a fiert sfecla rosie se curata si se da pe...

Paine

In Piine la 15 Noi 2019

 Drojdia se amesteca cu zaharul. Peste drojdie adaugam apa calduta. Cernem faina intr-un bol si amestecam cu sarea. Facem o gropita la mijloc, adaugam pe rand apa amestecata cu drojdia si framantam cu mana pana incorporam toata faina si apa, vom obtinem un aluat nelipicios. Adaugam...

Reteta de salau de Nil la cuptor, rapida de delicioasa

In Salau la 14 Noi 2019

Preparare Reteta de salau de Nil la cuptor, rapida de delicioasa Pornim cuptorul si-l setam la o temperatura de 200 grade C. Cartofii curtati si spalati ii taiem in patru. Fileul il trecem printr-un jet de apa dupa care il tamponam cu hartie absorbanta. Pregatim o tava cu hartie de...

Desert cheesecake, cu ciocolata si fructe de padure

In Dulciuri la 9 Noi 2019

Blat Biscuitii se maruntesc in robot sau cu sucitorul pe masa de lucru. Topim untul la cuptorul cu microunde si-l amestecam cu biscuitii, mai adaugam 30-40ml lapte dulce si in functie de consistenta adaugam 3-4 linguri de latte macchiato vom obtine o compozitie ca un aluat pe care-l punem...

Desert foitaj cu mere

In Dulciuri la 7 Noi 2019

Foitajul se lasa la dezghetat la temperatura camerei. Merele spalate, curatate, se taie cubulete si se pun intr-o cratita pe foc peste care adaugam zaharul si apa. Lasam pe foc pana se inmoaie merele. Adaugam praful de budinca si scortisoara, amestecam bine, tragem cratita de pe foc si lasam...

Desert briose cu prune

In Dulciuri la 3 Noi 2019

Intr-un bol punem ingredientele uscate: faina, zaharul, praful de copt, scortisoara, praful de sare, zaharul vanilat si le amestecam cu ajutorul unui tel. In alt bol punem ingredientele lichide: ouale, untul topit (si racit la temperatura camerei) laptele si batem bine cu telu. Turnam...

Desert tort cu crema de mascarpone si fructe de padure

In Torturi la 31 Oct 2019

Ouale se pun in bolul unui mixer, se aduga praful de sare si se porneste mixerul pentru a bate ouale. Incepem a adauga in ploaie zaharul dupa ce am marit viteza mixerului. Lasa ouale la mixat pana isi tripleaza volumul. Peste oua adaugam uleiul si esenta de vanilie, amestecam usor, punem faina in...

Bors rapid de fasole cu scarita afumata

In Ciorbe la 28 Oct 2019

Desfacem conservele si trecem fasolea printr-un jet de apa si o lasam la scurs in strecuratoare. Curatam legumele ( ceapa, morcovul, ardeiul si telina) le spalam si le taiem cubulete. Calim legumele in ulei pana se inmoaie bine. Peste leguma adaugam scarita afumata, taiata bucati, dupa...

Sarmale cu varza dulce

In Mancaruri cu carne la 26 Oct 2019

Intr-o oala de 4-5 litri punem otetul, o lingura de sare si completam cu apa, nivelul in oala va fi jumate. Curatam varza de primele foi si o trecem printr-un jet de apa apoi o crestam la cotor. Cand incepe sa clocoteasca apa, punem varza cu cotorul in jos in momentrul cand si-a schimbat...

Fusilli tricolore cu carne de porc si sos de ketchup

In Fusilli la 24 Oct 2019

Intr-o oala punem apa la fiert cu sare, cand da in clocot, adaugam pastele si lasam pe foc sa fiarba. Ceapa curatata si spalata se toaca marunt si se pune la inmuiat intr-o cratita pe foc potrivit. Dupa ce s-a inmuiat ceapa, adaugam carnea taiata cubulete mici, o piperam si adaugam sare dupa...

Ciorba de cartofi cu afumatura

In Ciorbe la 22 Oct 2019

Cartofii se curata, se spala si se taie cubulete. Ceapa, ardeii, morcovul, telina si pastarnacul se curata si se taie marunt. Rosiile spalate se decojesc si se taie bucatele mici. Intr-o oala punem uleiul si lasam un pic sa se incinga la foc potrivit, adaugam ceapa, ardeii, morcovul,...

Chiftelute din carne la cuptor

In Porc la 17 Oct 2019

Carnea se da prin masina de tocat, peste ea se adauga: cartofii dati pe razatoarea mica, oul, painea inmuiata in lapte si stoarsa, ceapa tocata marunt, usturoiul pisat, prazul tocat marunt, sarea si piperul dupa gust. Se amesteca totul bine. Daca compozitia este prea moale, se poate adauga o...

Desert chec pufos cu cacao

In Prajituri la 16 Oct 2019

Separam albusurile de galbenusuri. Albusurile se bat bine cu zaharul vanilat si praful de sare pana se intaresc, adaugam zaharul in ploaie si mixam bine pana vom obtine o bezea ferma. Galbenusurile se amesteca cu uleiul ca la maioneza. Adaugam galbenusurile (maioneza) peste bezea putin...

Desert prajitura cu mere si stafide

In Prajituri la 15 Oct 2019

Curatam merele de coaja, le taiem cubulete si presaram pe ele doua linguri de zahar si scortisoara dupa care amestecam totul cu stafidele. Mixam ouale cu zaharul si praful de sare pana cresc in volum. Se incorporeaza uleiul, laptele si esenta de vanilie in fir subtire mixand usor. Se adauga...

Desert galuste cu prune

In Dulciuri la 15 Oct 2019

Punem cartofii la fiert intr-o oala cu apa si sare. Intr-o tigaie topim untul, apoi adaugam pesmetul si amestecam continuu pana rumenim pesmetul. Cand pesmetul este rumen, se trage tigaia de pe flacare si se adauga zaharul tos si scortisoara, amestecam. Scoatem compozitia intr-un vas si lasam...

Afisate 31 - 60 din 151 retete    
Horosmopul tau de astazi:

Balanta

Doare? Lasă, că trece. Din decembrie n-o să te mai doară nimic. Se usucă toate şi cad, ai să vezi.

 
 
 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu ghimbir, portocala si migdale – un desert aromat si rafinat

pe 30.11 la 18:08

Cozonac Stollen - Reteta clasica pentru desert traditional german de Craciun

pe 30.11 la 18:00

Tort Clepsidra

de RODIMUR 8

pe 30.11 la 17:53

Poale-n brâu moldovenești - Rețeta tradițională cu aluat pufos și brânză dulce

pe 29.11 la 09:59

Biscuiți cu Nutella - Rapizi și delicioși

pe 29.11 la 09:49

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]