Punem hribii la inmoi in apa calduta cel putin 30 de minute.
Curatam cateii de usturoi si ii punem intregi cu putin ulei de masline pe foc si cand incepe sa se coloreze punem hribii storsi.Ii saltam putin,apoi stingem cu vinul,pe care il lasam sa se evapore,apoi adaugam treptat din...
Prepararea aluatului:
cernem faina pe masa si in mijloc facem o fantana unde vom pune restul ingredientelor,apoi amestecam totul cu varful degetelor.Aluatul obtinut il invelim in folie transparenta si il punem in frigider 30 de minute.
Intre timp pregatim crema:
Mixam mascarpone cu 1...
Prima data punem sosul ragu la foc:
tocam marunt morcovul,telina si ceapa si le punem intr-o oala la innabusit.Cand s-au unmuiat punem carnea tocata si cea de porc si o lasam pana se albeste toata si carnea tocata se desface frumos,apoi stingem cu vinul si lasam sa se evapore,dupa care punem...
Pregatim prima data blatul:
separam ouale si batem albusurile cu zaharul si praful de sare ca pt bezele,apoi adaugam galbenusurile frecate cu ulei si la sfarsit faina si cacao.
Compozitia obtinuta o punem intr-o tava unsa si tapetata cu faina si o dam la cuptorul incins la 180° timp de...
Pregatirea blatului:
separam ouale si batem albusurile cu zaharul si praful de sare,ca pt bezele,apoi adaugam galbenusurile amestecate cu uleiul,iar la sfarsit faina,cacao si cafeaua solubila.
Punem compozitia obtinuta intr-o tava de tarta,unsa si tapetata cu faina,si dam la cuptorul...
Tocam marunt ceapa,morcovul si tija de telina,apoi le punem cu putin ulei de masline la innabusit.Cand sunt moi stingem cu vinul si lasam la foc iute pana se evapora,apoi punem passata de rosii si apa,amestecam si lasam sa fiarba la foc mic.
Intre timp scobim vinete si le presaram cu sare in...
Spalam fructele si le taiem cubulete.
Mixam untul cu zaharul si sarea,pana devine cremos,apoi adaugam cate un ou pe rand,amestecand dupa fiecare in parte.
Incorporam faina cernuta cu praful de copt si coaja de lamaie rasa,iar la urma adaugam fructele taiate,amestecand usor de jos in sus....
Spalam smochinele si le lasam sa se usuce,apoi le taiem coditele si daca au coaja groasa le decojim,dupa care le taiem in 2 sau 4(depinde cat sunt de mari).
Punem smochinele cu apa si coaja rasa de lamaie pe foc si la 5 minute dupa ce incepe sa fiarba punem zaharul,amestecam usor si lasam...
Preparare Tort cu mousse de fructe
Blat:
Batem albusurile cu zaharul ca pt bezea,apoi adaugam galbenusurile frecate cu uleiul si la sfarsit vanilina si faina,amestecand usor de jos in sus.Punem compozitia in tava unsa si tapetata cu faina si dam la cuptorul incins la 180° timp de...
Tiramisu reţeta combinata
Prima data pregatim blatul pentru tort Tiramisu:
Batem albusurile cu zaharul si sarea ca pt bezea, apoi adaugam galbenusurile amestecate cu uleiul si la sfarsit adaugam faina si cacao.
Amestecam usor de jos in sus sa nu se desumfle,apoi punem intr-o...
Preparare Spezzatino
Tocam ceapa si o punem la innabusit cu ulei de masline,cand s-a inmuiat destul punem carnea(spalata si uscata) si o lasam pana devine alba pe toate partile,apoi stingem cu vinul.
Lasam pana vinul se evapora,apoi punem sucul de rosii si supa cat sa acopere carnea de 2...
Spalam bine caracatita si o portionam(daca este mare,daca sunt micute le lasam intregi) si le punem pe prosoape de hartie sa absoarba apa in exces.
Intre timp curatam usturoiul si il punem asa intreg la calit cu putin ulei.Cand incepe sa se coloreze punem bucatile de caracatita si le saltam...
Mod de preparare Ficatei in sos aromat :
Spalam bine ficateii si ii lasam la scurs.
Intre timp curatam ceapa si o facem julienne,apoi o punem la calit cu ulei de masline,cand s-a inmuiat bine bine punem ficateii si ii saltam cateva minute cu ceapa,apoi stingem cu vin si lasam pe foc...
Prajitura cu iaurt si sos caramel se prepara astfel:
Macinam biscuitii in robot si ii amestecam cu untul topit.Tapetam fundul unei tavi cu folie de plastic,apoi punem biscuitii ,ii presam,apoi punem in frigider pana se intareste.
Intre timp pregatim crema:
Punem gelatina la inmoi in...
Pregatim prima data blatul pentru rulada :
separam ouale si batem albusurile ca pt bezea cu zaharul si mierea,apoi adaugam treptat galbenusurile amestecate cu uleiul si praful de sare.
La sfarsit adaugam faina si cacaua amestecand cu grija de jos in sus.Compozitia obtinuta o punem in tava...
De obicei, acasa, in Romania preparam aceasta reteta de " Mamaliguta in straturi cu branza feta si smantana "cu telemea sau cu branza de burduf,aici insa nu se gasesc, iar cu cascaval nu prea imi place....asa ca am cumparat branza feta si smantana ca la noi...o bunatate de...
Punem cartofii la fiert cu tot u coaja,iar cand sunt fierti ii curatam si ii dam pe razatoarea cu gauri mici.
Cernem 450 gr faina intr-un bol si o amestecam cu zaharul si sarea,apoi facem o fantana in mijloc si punem cartofii rasi.
Incepem sa framantam,apoi adaugam treptat apa si...
Prima data pregatim sosul de caramel:
punem zaharul cu cele 2 linguri de apa sa se caramelizeze.cand tot zaharul este topit si a capatat o culoare aurie punem peste caramel frisca fierbinte,apoi amestecam pana devine omogen si lasam la racit.
Intre timp spalam piersicile,le curatam de...
Curatam ciupercile si le taiem cubulete.
Curatam ceapa,o tocam marunt si o punem la calit cu putin ulei,iar cand incepe sa se rumeneasca punem ciupercile si le lasam cateva minute sa se inmoaie,apoi stingem cu putin vin.Lasam sa se evapore vinul,punem putina sare si un pahar cu supa de...
Cernem faina,o amestecam cu sarea si facem o fantana in mijloc.
Intr-un bol punem 75 ml apa calduta,zaharul si drojdia.amestecam pana se topeste totul apoi acoperim cu un prosopel si lasam pana incepe sa creasca.
In fantana facuta in faina punem iaurtul si maiaua,apoi incepem sa...
Pregatim prima data baza de biscuiti:
Macinam biscuitii in robot si ii amestecam cu untul topit,apoi luam formele de aluminiu(din aceste ingrediente mi-au iesit 5) si pe fundul fiecareia punem un strat de biscuiti pe care ii presam cu o lingura.dam la frigider pana se intareste....
Amestecam intr-un bol toate ingredientele uscate si in altul laptele,untul topit si ouale.
Adaugam treptat ingredientele ude peste cele uscate amestecand mereu sa nu se formeze cocoloase,dupa care acoperim bolul cu folie si dam la frigider 30 de minute.
Trascurs timpul scoatem din...
Pregatim prima data cojile pt ecler:
punem apa cu uleiul si praful de sare pe foc intr-o oala cu fundul gros,iar cand incepe sa fiarba punem toata faina odata,amestecam energic sa nu ramana cocoloase si lasam pe foc mic pana se dezlipeste aluatul de pe peretii oalei.
Dam deoparte si...
Punem vinetele pe plita la copt pe toate partile pana se inmoaie,apoi le curatam,le desfacem fasii si le punem pe un taler inclinat la scurs.
Cand sunt scurse incepem sa le tocam(eu am un tocator din lemn,special pt vinete).Curatam si tocam marunt ceapa si o punem peste vinete cand sunt...
Spalam pestele si il curatam.
Taiem ceapa julienne,rosiile in 4,cateii de usturoi ii facem in 2 si patrunjelul il tocam marunt.
Luam o tava incapatoare si o ungem cu ulei de masline,apoi asezam pestele si punem ceapa,usturoiul,rosiile,oregano,sare,piper,vinul alb si apa,dupa care dam la...
Pregatim prima data blatul:
batem albusurile cu zaharul si sarea ca pt bezea apoi adaugam galbenusurile amestecate cu uleiul,cojile rase si faina la sfarsit.
Punem compozitia intr-o tava rotunda unsa si tapetata cu faina,apoi dam la cuptorul incins la 180° timp de 5-8 minute(pana e...
Spalam caisele si le lasam pe un prosop sa se usuce,apoi le taiem in 2 sau in 4 si le scoatem samburii.
Punem intr-o oala zaharul cu apa si le punem pe foc mic pana zaharul se topeste,apoi in siropul obtinut punem caisele si lasam sa fiarba,amestecand sa nu se lipeasca.
Dupa 30-40 de...
Tocam varza fideluta si o frecam cu sare,apoi o lasam 5-10 minute.
Intre timp tocam ceapa marunt si o punem la calit cu putin ulei.cand incepe sa se rumeneasca punem sucul de rosii si varza,amestecam cat sa se inmoaie dupa care punem apa pana la nivelul verzei.
Lasam sa fiarba 20-25 de...
Punem fasolea la inmoi de seara(sau o punem si o fierbem 20 de minute,apoi o scurgem si continuam pregatirea).A doua zi scurgem apa,o clatim si o punem in oala.
Tocam marunt ceapa,morcovii si telina si le punem peste fasole.Dam jos carnea de pe ciolan si o punem peste legume si...
Cernem faina intr-un castron si o amestecam cu drojdia,coaja de lamaie si zaharul,apoi punem ouale si treptat laptele.Framantam,apoi punem sarea.
Topim untul si cand e caldut incepem sa-l adaugam la aluat treptat,framantand de fiecare data pana se absoarbe tot.
Cand am terminat...
Tagliatelle cu hribi
Punem hribii la inmoi in apa calduta cel putin 30 de minute. Curatam cateii de usturoi si ii punem intregi cu putin ulei de masline pe foc si cand incepe sa se coloreze punem hribii storsi.Ii saltam putin,apoi stingem cu vinul,pe care il lasam sa se evapore,apoi adaugam treptat din...
Barcute cu mascarpone si zmeura.
Prepararea aluatului: cernem faina pe masa si in mijloc facem o fantana unde vom pune restul ingredientelor,apoi amestecam totul cu varful degetelor.Aluatul obtinut il invelim in folie transparenta si il punem in frigider 30 de minute. Intre timp pregatim crema: Mixam mascarpone cu 1...
Lasagna alla bolognese
Prima data punem sosul ragu la foc: tocam marunt morcovul,telina si ceapa si le punem intr-o oala la innabusit.Cand s-au unmuiat punem carnea tocata si cea de porc si o lasam pana se albeste toata si carnea tocata se desface frumos,apoi stingem cu vinul si lasam sa se evapore,dupa care punem...
Tort ciocolatos cu zmeura..
Pregatim prima data blatul: separam ouale si batem albusurile cu zaharul si praful de sare ca pt bezele,apoi adaugam galbenusurile frecate cu ulei si la sfarsit faina si cacao. Compozitia obtinuta o punem intr-o tava unsa si tapetata cu faina si o dam la cuptorul incins la 180° timp de...
Prajitura cu mascarpone, ciocolata alba si cafea
Pregatirea blatului: separam ouale si batem albusurile cu zaharul si praful de sare,ca pt bezele,apoi adaugam galbenusurile amestecate cu uleiul,iar la sfarsit faina,cacao si cafeaua solubila. Punem compozitia obtinuta intr-o tava de tarta,unsa si tapetata cu faina,si dam la cuptorul...
Mini-vinete umplute in sos de rosii
Tocam marunt ceapa,morcovul si tija de telina,apoi le punem cu putin ulei de masline la innabusit.Cand sunt moi stingem cu vinul si lasam la foc iute pana se evapora,apoi punem passata de rosii si apa,amestecam si lasam sa fiarba la foc mic. Intre timp scobim vinete si le presaram cu sare in...
Prajitura cu piersici si prune
Spalam fructele si le taiem cubulete. Mixam untul cu zaharul si sarea,pana devine cremos,apoi adaugam cate un ou pe rand,amestecand dupa fiecare in parte. Incorporam faina cernuta cu praful de copt si coaja de lamaie rasa,iar la urma adaugam fructele taiate,amestecand usor de jos in sus....
Gem de smochine
Spalam smochinele si le lasam sa se usuce,apoi le taiem coditele si daca au coaja groasa le decojim,dupa care le taiem in 2 sau 4(depinde cat sunt de mari). Punem smochinele cu apa si coaja rasa de lamaie pe foc si la 5 minute dupa ce incepe sa fiarba punem zaharul,amestecam usor si lasam...
Tort cu mousse de fructe
Preparare Tort cu mousse de fructe Blat: Batem albusurile cu zaharul ca pt bezea,apoi adaugam galbenusurile frecate cu uleiul si la sfarsit vanilina si faina,amestecand usor de jos in sus.Punem compozitia in tava unsa si tapetata cu faina si dam la cuptorul incins la 180° timp de...
Tort Tiramisu
Tiramisu reţeta combinata Prima data pregatim blatul pentru tort Tiramisu: Batem albusurile cu zaharul si sarea ca pt bezea, apoi adaugam galbenusurile amestecate cu uleiul si la sfarsit adaugam faina si cacao. Amestecam usor de jos in sus sa nu se desumfle,apoi punem intr-o...
Spezzatino
Preparare Spezzatino Tocam ceapa si o punem la innabusit cu ulei de masline,cand s-a inmuiat destul punem carnea(spalata si uscata) si o lasam pana devine alba pe toate partile,apoi stingem cu vinul. Lasam pana vinul se evapora,apoi punem sucul de rosii si supa cat sa acopere carnea de 2...
Caracatita cu rosii cherry si capere
Spalam bine caracatita si o portionam(daca este mare,daca sunt micute le lasam intregi) si le punem pe prosoape de hartie sa absoarba apa in exces. Intre timp curatam usturoiul si il punem asa intreg la calit cu putin ulei.Cand incepe sa se coloreze punem bucatile de caracatita si le saltam...
Ficatei in sos aromat
Mod de preparare Ficatei in sos aromat : Spalam bine ficateii si ii lasam la scurs. Intre timp curatam ceapa si o facem julienne,apoi o punem la calit cu ulei de masline,cand s-a inmuiat bine bine punem ficateii si ii saltam cateva minute cu ceapa,apoi stingem cu vin si lasam pe foc...
Prajitura cu iaurt si sos caramel
Prajitura cu iaurt si sos caramel se prepara astfel: Macinam biscuitii in robot si ii amestecam cu untul topit.Tapetam fundul unei tavi cu folie de plastic,apoi punem biscuitii ,ii presam,apoi punem in frigider pana se intareste. Intre timp pregatim crema: Punem gelatina la inmoi in...
Rulada cu crema de lapte condensat-1 an de Bucataras!!!!!
Pregatim prima data blatul pentru rulada : separam ouale si batem albusurile ca pt bezea cu zaharul si mierea,apoi adaugam treptat galbenusurile amestecate cu uleiul si praful de sare. La sfarsit adaugam faina si cacaua amestecand cu grija de jos in sus.Compozitia obtinuta o punem in tava...
Mamaliguta in straturi cu branza feta si smantana
De obicei, acasa, in Romania preparam aceasta reteta de " Mamaliguta in straturi cu branza feta si smantana "cu telemea sau cu branza de burduf,aici insa nu se gasesc, iar cu cascaval nu prea imi place....asa ca am cumparat branza feta si smantana ca la noi...o bunatate de...
Paine cu cartofi
Punem cartofii la fiert cu tot u coaja,iar cand sunt fierti ii curatam si ii dam pe razatoarea cu gauri mici. Cernem 450 gr faina intr-un bol si o amestecam cu zaharul si sarea,apoi facem o fantana in mijloc si punem cartofii rasi. Incepem sa framantam,apoi adaugam treptat apa si...
Clatite cu piersici in caramel de portocale si topping de sos caramel...
Prima data pregatim sosul de caramel: punem zaharul cu cele 2 linguri de apa sa se caramelizeze.cand tot zaharul este topit si a capatat o culoare aurie punem peste caramel frisca fierbinte,apoi amestecam pana devine omogen si lasam la racit. Intre timp spalam piersicile,le curatam de...
Clatite cu ciuperci si sos bechamel
Curatam ciupercile si le taiem cubulete. Curatam ceapa,o tocam marunt si o punem la calit cu putin ulei,iar cand incepe sa se rumeneasca punem ciupercile si le lasam cateva minute sa se inmoaie,apoi stingem cu putin vin.Lasam sa se evapore vinul,punem putina sare si un pahar cu supa de...
Paine cu iaurt
Cernem faina,o amestecam cu sarea si facem o fantana in mijloc. Intr-un bol punem 75 ml apa calduta,zaharul si drojdia.amestecam pana se topeste totul apoi acoperim cu un prosopel si lasam pana incepe sa creasca. In fantana facuta in faina punem iaurtul si maiaua,apoi incepem sa...
Mini-Noire
Pregatim prima data baza de biscuiti: Macinam biscuitii in robot si ii amestecam cu untul topit,apoi luam formele de aluminiu(din aceste ingrediente mi-au iesit 5) si pe fundul fiecareia punem un strat de biscuiti pe care ii presam cu o lingura.dam la frigider pana se intareste....
Pancakes (clatite americane) cu sos de ciocolata...
Amestecam intr-un bol toate ingredientele uscate si in altul laptele,untul topit si ouale. Adaugam treptat ingredientele ude peste cele uscate amestecand mereu sa nu se formeze cocoloase,dupa care acoperim bolul cu folie si dam la frigider 30 de minute. Trascurs timpul scoatem din...
Ecler
Pregatim prima data cojile pt ecler: punem apa cu uleiul si praful de sare pe foc intr-o oala cu fundul gros,iar cand incepe sa fiarba punem toata faina odata,amestecam energic sa nu ramana cocoloase si lasam pe foc mic pana se dezlipeste aluatul de pe peretii oalei. Dam deoparte si...
Salata de vinete cu maioneza
Punem vinetele pe plita la copt pe toate partile pana se inmoaie,apoi le curatam,le desfacem fasii si le punem pe un taler inclinat la scurs. Cand sunt scurse incepem sa le tocam(eu am un tocator din lemn,special pt vinete).Curatam si tocam marunt ceapa si o punem peste vinete cand sunt...
Biban de mare la cuptor(2)
Spalam pestele si il curatam. Taiem ceapa julienne,rosiile in 4,cateii de usturoi ii facem in 2 si patrunjelul il tocam marunt. Luam o tava incapatoare si o ungem cu ulei de masline,apoi asezam pestele si punem ceapa,usturoiul,rosiile,oregano,sare,piper,vinul alb si apa,dupa care dam la...
Prajitura (tortulet) de citrice cu iaurt
Pregatim prima data blatul: batem albusurile cu zaharul si sarea ca pt bezea apoi adaugam galbenusurile amestecate cu uleiul,cojile rase si faina la sfarsit. Punem compozitia intr-o tava rotunda unsa si tapetata cu faina,apoi dam la cuptorul incins la 180° timp de 5-8 minute(pana e...
Dulceata de caise
Spalam caisele si le lasam pe un prosop sa se usuce,apoi le taiem in 2 sau in 4 si le scoatem samburii. Punem intr-o oala zaharul cu apa si le punem pe foc mic pana zaharul se topeste,apoi in siropul obtinut punem caisele si lasam sa fiarba,amestecand sa nu se lipeasca. Dupa 30-40 de...
Varza calita cu ceafa de porc,la cuptor.
Tocam varza fideluta si o frecam cu sare,apoi o lasam 5-10 minute. Intre timp tocam ceapa marunt si o punem la calit cu putin ulei.cand incepe sa se rumeneasca punem sucul de rosii si varza,amestecam cat sa se inmoaie dupa care punem apa pana la nivelul verzei. Lasam sa fiarba 20-25 de...
Ciorba de fasole cu ciolan
Punem fasolea la inmoi de seara(sau o punem si o fierbem 20 de minute,apoi o scurgem si continuam pregatirea).A doua zi scurgem apa,o clatim si o punem in oala. Tocam marunt ceapa,morcovii si telina si le punem peste fasole.Dam jos carnea de pe ciolan si o punem peste legume si...
Placinta cu ricotta si ciocolata
Cernem faina intr-un castron si o amestecam cu drojdia,coaja de lamaie si zaharul,apoi punem ouale si treptat laptele.Framantam,apoi punem sarea. Topim untul si cand e caldut incepem sa-l adaugam la aluat treptat,framantand de fiecare data pana se absoarbe tot. Cand am terminat...