Swiss roll cu mascarpone, rodie si goji

de _Alina_ in Prajituri, 20 Noi 2012 | 8973 vizualizari

 

In sfarsit am ajuns la reteta cu nr. 100. Da, da! O sa ziceti ca a inceput postul, dar rulada asta e prea buna ca sa nu o incercati.

 

INGREDIENTE

  • Pasta decorativa
  • 1 albus
  • 20 g cacao neagra
  • 20 g faina
  • 30 g zahar
  • 30 g unt
  • Blat
  • 4 oua
  • 125 g faina
  • 150 g zahar tos
  • 1 praf de sare
  • Crema
  • 150 g mascarpone
  • 200 ml frisca vegetala lichida
  • 2 lg fructe goji deshidratate
  • 1/2 rodie
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Swiss roll cu mascarpone, rodie si goji :

Pasta decorativa

 1. Pentru a face pasta decorativa amestecam toate ingredientele si le mixam bine.

2. Punem in tava modelul si hartia de copt.

3. Punem pasta intr-un sprit cu varf simplu (folositi unul bun, eu am avut unul caruia ii tot sarea capacul si a iesit cam intrerupt :( ) si spritam dupa model.

4. Bagam tava in frigider pentru 15-20 min.

Blat:

1. Preincalzim cuptorul la 190°C.

2. Separam albusurile de galbenusuri.

3. Batem albusurile spuma cu praful de sare. Adaugam apoi 100 g de zahar si mixam pana la dizolvarea acestuia.

4. Galbenusurile le batem spuma cu 50 g zahar pana la dizolvarea (aproape) completa a acestuia.

5. Amestecam albusurile cu galbenusurile cu ajutorul unei spatule.

6. Incorporam, tot cu ajutorul spatulei, faina cernuta in compoztitie.

7. Scoatem tava din frigider, turnam compozitia in ea si nivelam.

8. Introducem tava in cuptor, pe raftul din mijloc, pentru 15-20 min (faceti testul cu scobitoarea).

9. Scoatem din cuptor, dezlipim cu grija blatul de hartia de copt si rulam cu hartie cu tot.

 Crema

1. Batem frisca lichida pana cand capata consistenta.

2. Adaugam branza mascarpone si mixam pana la omogenizare. 3. Adaugam fructele goji, semintele de rodie si amestecam cu ajutorul unei linguri.

 Asamblare:

 Dupa ce s-a racit umplem blatul cu crema si introducem in frigider pentru 3 h.

TIPS-URI

1

folositi un sprit bun

Daca ti-a placut reteta noastra "Swiss roll cu mascarpone, rodie si goji " nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Piept de porc in saramura, la borcan - reteta simpla, fara fierbere

de vasimur 4

ieri la 19:05

Tiramisu cu pișcoturi de casă - Desertul care te cucerește prin gust și aromă

pe 03.01 la 10:46

Orez cu lapte - Rețeta delicioasă pentru desertul copilăriei

pe 03.01 la 10:38

TOP
utilizatori

RODIMUR

2166 puncte

Catalina L

1672 puncte

Rocsi

1388 puncte

mirela0911

1000 puncte

abstract01

400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Rulada cu mascarpone si afine