Prajitura cu iaurt si sos caramel este o prajitura careia cu greu ii poti rezista
Prajitura cu iaurt si sos caramel se prepara astfel:
Macinam biscuitii in robot si ii amestecam cu untul topit.Tapetam fundul unei tavi cu folie de plastic,apoi punem biscuitii ,ii presam,apoi punem in frigider pana se intareste.
Intre timp pregatim crema:
Punem gelatina la inmoi in apa rece pt 5 minute,apoi o stoarcem si o topim in laptele fierbinte.
Punem laptele cu gelatina peste iaurt si amestecam,apoi batem frisca cu zaharul pudra si punem peste iaurt.amestecam bine,iar compozitia obtinuta o punem peste baza de biscuiti si dam la frigider minim 2 ore.
cand vedem ca s-a intarit,incepem sa pregatim sosuletul:
Punem zaharul cu apa pe foc mic si cand s-a caramelizat tot punem frisca fierbinte si amestecam pana se omogenizeaza,apoi lasam la racit.
Cand este complet rece,scoatem prajitura din forma si turnam deasupra sosul,dupa care mai dam la frigider 1-2 ore.
Eu va sfatuiesc sa asteptati 2 ore inainte de a taia prajitura cu iaurt si sos caramel, chiar daca aveti copii pofticiosi prin preajma:)).