Tort Kodrit Kadir- Reteta cu numarul 400!

de Pasiune pentru bucatarie in Torturi, 28 Mai 2011 | 7076 vizualizari

 

Iata ca am mai facut o data acest minunat tort, acum am mai modificat putin crema!
Si pentru ca e reteta cu nr 400,va poftesc pe toti la o feliuta :)

 

INGREDIENTE

  • Caramel: 
  • 5 lg de zahar
  • Crema: 
  • 500 ml lapte
  • 5 ouă
  • 200 g zahăr
  • 1 zahar vanilinat
  • Vanilie
  • 1 lingura amidon
  • Blat: 
  • 1 ou
  • 100 grame zahar
  • 100 ml lapte
  • 100 ml ulei
  • 7g praf de copt
  • 100 grame faina
  • 3 linguri de cacao
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort Kodrit Kadir- Reteta cu numarul 400!:

Blat: Oul se mixeaza cu zaharul,apoi se adauga laptele si uleiul si se omogenizeaza. Faiana se amesteca cu cacaua si praful de copt si se incorporeaza in crema de oua.
Crema:
Ouale se mixeaza cu zaharul si aromele,apoi se adauga laptele si amidonul. Se lasa deoparte.
Intr-o cratita caramelizam cinci linguri de zahar, iar cand este topit in totalitate se toarna intr-o tava de chec si se intinde pe toata baza.
Deasupra se toarna crema de zahar ars, apoi compozitia pentru blat. Bagam tava in cuptorul preincalzit pentru aprox 45 minute la temperatura medie; se face testul scobitorii. Dupa ce s-a copt se scoate din cuptor si se lasa 5-10 minute sa se raceasca, apoi se rastoarna pe un platou(se pune platoul deasupra tavii si se rastoarna printr-o miscare brusca. Se serveste rece de la frigider.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort Kodrit Kadir- Reteta cu numarul 400!" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi lionezi

de Caty 3

ieri la 17:34

Prajitura cu branza de vaci si afine

de Caty 3

ieri la 10:43

Cobbler cu piersici și nectarine - Desertul delicios de vară

ieri la 08:09

Bruschete cu ton - Rapide și foarte gustoase

pe 19.08 la 07:33

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

MotanLaOale

1165 puncte

Caty

1126 puncte

oanapl

1000 puncte

mihaelar63

209 puncte

Sidy

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tort cu crema de ciocolata