Ecler

de lilik in Prajituri, 25 Iul 2011 | 13944 vizualizari

 

cand eram mica se numarau printre preferatele mele....insa nici acum nu ma dau inapoi:)

 

INGREDIENTE

  • PT COJI DE ECLER:
  • 250 ml apa
  • 100 ml ulei(sau 60 gr unt)
  • 130 gr faina
  • 1 praf de sare
  • 3 oua
  • PT CREMA DE VANILIE:
  • 500 ml lapte
  • 75 gr faina
  • 25 gr amidon de porumb
  • 150 gr zahar
  • vanilie
  • 75 gr unt
  • PT GLAZURA DE CIOCOLATA:
  • 100 gr ciocolata neagra
  • 50 ml frisca lichida
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ecler:

Pregatim prima data cojile pt ecler:

punem apa cu uleiul si praful de sare pe foc intr-o oala cu fundul gros,iar cand incepe sa fiarba punem toata faina odata,amestecam energic sa nu ramana cocoloase si lasam pe foc mic pana se dezlipeste aluatul de pe peretii oalei.

Dam deoparte si adaugam cate un ou pe rand,amestecand energic dupa fiecare in parte sa se incorporeze.aluatul obtinut il punem intr-un poche si formam ecleruri de marimea dorita pe o tava tapetata cu hartie.dam la cuptorul incins la 200° timp de 30-35  de minute,apoi le lasam la racit in cuptorul stins.

Intre timp pregatim crema:

Intr-o oala cernem faina,amidonul si vanilia,apoi punem zaharul si amestecam.

Formam in centru o fantana unde vom pune treptat laptele,amestecand din mijloc pana incorporam toata faina si zaharul.

Doar cand am incorporat toate ingredientele uscate si am obtinut o compozitie cremoasa putem pune tot laptele.

Punem pe foc mic si continuam sa amestecam pana crema se ingroasa.

Dam deoparte si lasam la racit.

Batem bine untul pana devine cremos apoi il adaugam peste crema rece.

Cand crema este gata si cojile sunt reci putem face glazura:

Punem pe foc mic frisca si ciocolata pana se topeste,apoi dam deoparte.

Luam cate o coaja si o umplem cu crema,apoi dam partea superioara prin glazura si lasam la frigider pana se intareste glazura,apoi servim.

Le puteti taia capacele si apoi sa le umpleti,eu insa le-am umplut fara a le taia sunt la fel de bune...

Daca ti-a placut reteta noastra "Ecler" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (37)

Bya Ralu 1

22.10.2012, 12:40

ce bune sunt eclerele

cozmina 1

07.01.2014, 11:14

in progam pe astazi dupa amiaza... sa vedem ce iese

Rahela Velicu 1

14.06.2021, 21:16

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Sărățele cu telemea - Rețeta perfectă pentru o gustare crocantă și delicioasă

ieri la 09:33

Plăcinte rapide cu mere - Desert delicios și aromat

pe 25.11 la 10:37

Prajitura cu mere si afine - Desertul dulce-acrisor care te cucereste

de oanapl 7

pe 24.11 la 20:44

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

pe 22.11 la 16:33

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura cu foi fragede si crema de ciocolata