Ciorba de fasole cu ciolan

de lilik in Ciorbe, 4 Iul 2011 | 6179 vizualizari

 

este groaznic de cald si nu obisnuiesc sa pregatesc carne de porc si nici fasole pe caldura,dar cand s-a intors mama din Romania acum cateva zile,printre altele mi-a adus un ciolan afumat...si ce m-am bucurat de taaare...a doua zi m-am pus pe treaba.

 

INGREDIENTE

  • 500 gr fasole uscata
  • 1 ciolan afumat
  • 2 morcovi
  • 1 ceapa
  • 1 tija de telina
  • 3 linguri de faina
  • 2 pahare cu suc de rosii(sau cateva linguri de bulion)
  • patrunjel verde
  • tarhon
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de fasole cu ciolan:

Punem fasolea la inmoi de seara(sau o punem si o fierbem 20 de minute,apoi o scurgem si continuam pregatirea).A doua zi scurgem apa,o clatim si o punem in oala.

Tocam marunt ceapa,morcovii si telina si le punem peste fasole.Dam jos carnea de pe ciolan si o punem peste legume si fasole,punem apa si punem la fiert.

Cand fasolea e aproape fiarta,punem 7-8 linguri de ulei si 3 linguri de faina pe foc si cand devine maronie punem sucul de rosii si cateva polonice de apa,amestecam sa nu faca cocoloase si lasam pana incepe sa fiarba apoi punem in ciorba si mai lasam sa fiarba 10-15 minute.

La sfarsit potrivim de sare si piper si punem patrunjelul si tarhon maruntite apoi dam deoparte.

Servim cu ceapa verde sau cu o salata de ceapa cu otet....

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de fasole cu ciolan" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Ciorba de legume cu costita afumata