eu am facut-o cum o vedeti in imagini dar se poate face si clasic(o foaie de aluat pe fundul tavii,deasupra umplutura si acoperim cu alta foaie de aluat)...dupa placul fiecaruia...oricum ar fi e delicioasa...
Cernem faina intr-un castron si o amestecam cu drojdia,coaja de lamaie si zaharul,apoi punem ouale si treptat laptele.Framantam,apoi punem sarea.
Topim untul si cand e caldut incepem sa-l adaugam la aluat treptat,framantand de fiecare data pana se absoarbe tot.
Cand am terminat untul si am terminat de framantat,acoperim cu un prosop curat si lasam sa creasca 1 ora la loc caldut.
Intre timp pregatim umplutura:
amestecam ricotta cu zaharul si ouale pana devine cremoasa(cel mai bine faceti cu mixerul),dupa care cu o lingura incorporam bucatelele de ciocolata.
Cand aluatul a crescut luam din el si intindem foi pe care punem umplutura,apoi rulam.Putem impletii sau le putem pune in tava una langa alta sau putem face o placinta clasica...Asta la aprecierea fiecaruia.
Acoperim cu un prosop tava si mai lasam 10-15 minute sa creasca,apoi ungem cu oul batut si dam la cuptorul incins la 175° pana se rumeneste frumos si trece testul cu scobitoarea.