Gem de smochine

de lilik in Dulceata / Gem, 29 Aug 2011 | 32206 vizualizari

 

Am primit zilele trecute niste smochine....cam multe ce-i drept,dar le-am gasit repede intrebuintare....am facut putin gem de smochine,cateva le-am mancat si cu altele am facut ceva dulce.

 

INGREDIENTE

  • 2 kg smochine curatate
  • 600 gr zahar
  • 1 lamaie
  • 200 ml apa
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gem de smochine:

Spalam smochinele si le lasam sa se usuce,apoi le taiem coditele si daca au coaja groasa le decojim,dupa care le taiem in 2 sau 4(depinde cat sunt de mari).

Punem smochinele cu apa si coaja rasa de lamaie pe foc si la 5 minute dupa ce incepe sa fiarba punem zaharul,amestecam usor si lasam sa fiarba la foc mic pana capata consistenta dorita.

Cu 10 minute inainte de a stinge focul punem zeama de lamaie.

Cand e gata punem gemul in borcane sterilizate,punem capacele si le intoarcem cu fundul in sus pana se racesc,apoi le punem in camara.

Gemul de smochine este minunat pe paine sau ca umplutura pt diverse tarte.

Daca ti-a placut reteta noastra "Gem de smochine" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (18)

lilik 1

01.09.2011, 15:16

Daca nu ati papat pana acum,va invit cu drag la o portie de clatite cu gem de smochine.....sunt fantastice

babi5 1

23.08.2013, 17:14

Rahela Velicu 1

14.06.2021, 21:13

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

mirela0911

1000 puncte

RODIMUR

926 puncte

Rocsi

640 puncte

 Merisor

300 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Gem de caise si piersici