Punem cartofii la fiert cu tot u coaja,iar cand sunt fierti ii curatam si ii dam pe razatoarea cu gauri mici.
Cernem 450 gr faina intr-un bol si o amestecam cu zaharul si sarea,apoi facem o fantana in mijloc si punem cartofii rasi.
Incepem sa framantam,apoi adaugam treptat apa si laptele caldute,apoi drojdia.
Framantam bine si daca este prea moale mai punem faina(restul de 50 gr).La sfarsit adaugam uleiul treptat si framantam bine bine.
Acoperim cu un prosop curat si lasam sa creasca la loc uscat si cald pana isi dubleaza volumul,apoi scoatem pe masa de lucru infainata si mai framantam putin,dupa care ii dam forma rotunda si o punem direct pe tava pe care o vom coace.
Crestam suprafata si lasam sa creasca inca 20-25 de minute.
Ungem cu ulei de masline si dam la cuptorul incins la 200° timp de 15 minute(timp in care vom pune in cuptor o craticioara cu apa) dupa care dam cuptorul la 180° si mai lasam 30-35 de minute.Acum depinde si de cuptor...
1
daca doriti puteti coace painea intr-o tava de chec sau o tava rotunda..