Ieri a fost ziua de nastere a cumnatei mele si i-am pregatit un tort cu mousse de fructe...racoritor si delicios..
Preparare Tort cu mousse de fructe
Blat:
Batem albusurile cu zaharul ca pt bezea,apoi adaugam galbenusurile frecate cu uleiul si la sfarsit vanilina si faina,amestecand usor de jos in sus.Punem compozitia in tava unsa si tapetata cu faina si dam la cuptorul incins la 180° timp de 20-25 de minute(facem testul cu scobitoarea),dupa care lasam la racit.
Intre timp pregatim mousse-ul de fructe:
Batem putin ouale cu zaharul,dupa care le punem pe baie de aburi pana se fac,ca smantana,amestecand mereu sa nu se formeze cocoloase,dupa care le dam deoparte la racit.
Intre timp punem fructele la scurs,apoi le trecem prin blender,ca sa obtinem un piure.
Batem frisca cu vanilina,apoi o amestecam cu piureul de fructe si dam la rece.
Gelatina o punem la inmoi in apa rece pt 5 minute,apoi o topim in 2 linguri de apa fierbinte,dupa care o adaugam la crema de oua.
Cand crema de oua e rece o amestecam cu frisca,obtinand astfel umplutura noastra.
Taiem blatul in 3 si asamblam tortul in tava in care am copt pandispanul,pe care o tapetam cu folie pt alimente.
Punem o foaie de pandispan,o insiropam ,deasupra punem jumatate din mousse,alta foaie,insiropam,punem restul de mousse si acoperi cu alta foaie pe care o vom insiropa.
Dam totul la rece o noapte.A doua zi scoatem tortul din tava si il acoperim cu frisca(batem cei 500 ml frisca cu vanilina).
Tortul cu mousse de fructe il decoram dupa plac si imaginatie.