Cum se prepara Penne la cuptor cu branza - Reteta usoara si gustoasa
Punem o oala cu 5 l de apa la foc. Cand clocoteste, punem 1 lingura sare si pastele. Fierbem conform instructiunilor de pe punga pana pastele sunt gata.
Scurgem pastele si le amestecam cu branza sfaramata.
Ungem o tava...
Tocam ceapa fin dupa ce am curatat-o si am spalat-o.
In uleiul incins punem ceapa la calit. Cand ceapa a devenit translucida, adaugam usturoiul taiat fin, apoi carnea tocata. Amestecam constant pana carnea se albeste bine. Adaugam rosiile si 150 ml apa. Fierbem la foc mic pana sosul se leaga....
Fierbem pastele in apa sarata conform instructiunilor de pe punga.
Scurgem ciupercile si le clatim bine. Radem telemeaua, cascavalul si parmezanul.
Scurgem pastele, adaugam ciupercile, branza, cascavalul si smantana si amestecam usor.
Ungem forma bine cu unt si turnam...
Lasam spanacul sa se dezghete usor, pastrand zeama. Fierbem pastele in sapa cu sare conform instructiunilor de pe pachet. Curatam usturoiul si il taiem felii.
Intr-o craticioara punem uleiul de masline si cand este incins adaugam usturoiul si il lasam sa isi elibereze aroma.
Adaugam...
Intr-o oala cu apa clocotita, punem sare si fierbem pastele conform indicatiilor de pe ambalaj.
In uleiul incins, punem spanacul si il tinem la foc pana scade zeama. Adaugam piper si mararul verde si il lasam deoparte sa se racoreasca.
Peste pastele scurse, punem spanacul si branza telemea...
Punem pastele la fiert intr-un vas cu apa sarata clocotita dupa instructiunile de pe punga. Cand sunt al dente le strecuram, le clatim cu apa rece si le lasam la racit.Intr-o tigaie punem 1-2 linguri de ulei de masline si cand e incins punem broccoli, apoi ardeiul gras taiat fasii. Adaugam...
Pregatim chiftelele. Intr-un bol amestecam carnea tocata cu 1 ceapa tocata fin, 2 catei de usturoi zdrobiti, sare, piper, patrunjel tocat fin si 1 ou. Formam cu mainile umede bile rotunde din compozitie pe care le prajim in ulei. Scoatem chiftelutele pe hartie absorbanta.
Punem la fiert...
Intr-o oala punem la fiert in apa sarata pastele pana sunt al dente.
Separat in alt vas, punem la fiert mazarea in apa cu putina sare pentru 10 minute. In uleiul de masline incins punem baconul. Amestecam usor pana baconul se rumeneste si adaugam usturoiul taiat fin. Lasam putin sa...
Punem la fiert pastele in 2 l de apa sarata pana pastele sunt al dente.
In uleiul incins punem untul si baconul. Amestecam ocazional pana se rumeneste. Adaugam usturoiul tocat fin, apoi pastele impreuna cu putina apa din apa in care au fiert. Adaugam piper macinat,...
Curatam vinetele de coaja si le taiem in cubulete mai mici. Le presaram cu putina sare si le lasam la scurs intr-o strecuratoare pentru 15 minute. Curatam ceapa si o tocam fin. Spalam rosiile si le tocam cubulete.
In 2 linguri ulei de masline, calim cuburile de vinete pana se inmoaie. Scoatem...
Spalam pieptul de pui si il taiem cubulete. Taiem ardeiul gras fasii si ciupercile le feliem fin. Spalam rosiile, le scoatem cotoarele si le taiem bucati mai mici, apoi le mixam si le punem la fiert impreuna cu zaharul si putina sare pana scad la jumatate. Incingem uleiul de masline si punem la...
Punem pastele la fiert in apa clocotita sarata, apoi le scurgem si pastram putina apa Taiem codul feliute subtiri si il tragem intr-o tigaie, in uleiul incins. Cand incepe sa se rumeneasca usor, adaugam un polonic din apa in care au fiert pastele, smantana, piper negru macinat, caperele si...
Curatam ficateii de pielite, ii spalam si ii taiem cubulete mai mici. Curatam usturoiul si il feliem.
Incingem uleiul de masline intr-o tigaie si punem usturoiul. Il lasam cateva secunde si punem ficateii. Ii amestecam usor, pana incep sa se rumeneasca usor pe toate partile. Stingem cu sosul de...
Intr-un vas, puneti faina, ouale si putina sare si framantati bine.
Formati o bila omogena pe care o acoperiti cu o folie si o lasati aproximativ 30 de minute sa se odihneasca.
Este de preferat ca ouale sa fie de tara, pentru ca pastele sa fie mai galbene. Daca nu aveti, puteti sa le...
Punem la foc o oala cu apa sarata si fierbem pastele al dente.
Incintam untul si uleiul de masline intr-o tigaie si punam la prajit ciupercile, pe care in prealabil le-am spalat, le-am curatat si le-am taiat in bucati mai maricele.
Cand ciupercile au inceput sa se rumeneasca adaugam...
Taiati pieptul de pui spalat si zvantat in fasii sau cubulete ,presarati cu sare si piper si lasati-l 10 minute .
Fierbeti pastele al dente conform instructiunilor de pe punga in apa clocotita cu sare.Amestecati usor din cand in cand pentru a nu se lipi.
Puneti bucatile de...
Incingem o lingura de ulei intr-o tigaie . Adaugam spanacul curat, spalat si scurs. Presaram sare si piper si amestecam ocazional pana spanacul se inmoaie bine. Dam jos si presaram un praf de nucsoara.
Dovleacul il taiem bucati, ii scoatem semintele si il punem la cuptor pana...
Incepem cu prepararea pappardellelor.Pentru acestea avem nevoie de 2 oua ,200 gr faina si sare .Amestecam bine ingredientele,apoi le trecem prin masina de paste (daca avem ,daca nu folosim sucitorul )Dupa ce am subtiat aluatul cat am dorit taiem fasii late de aproximativ 1-1,5 cm pe care le lasam...
Fierbem pastele al dente conform instructiunilor de pe punga .Punem mazarea la fiert in apa clocotita cu un praf de sare pana se inmoaie.Tocam ceapa fin si o punem la calit in ulei .and ceapa a devenit translucida adaugan baconul taiat cubulete .Lasam sa se rumeneasca usor ,apoi ...
Spalam ruccola , o zvantam si o taiem mai marunt, nu inainte de a opri o mana de frunze pentru ornat . Fierbem pastele in apa cu sare conform instructiunilor de pe punga . Pieptul de pui il taiem cubulete , iar usturoiul il taiem marunt.
Punem pieptul de pui in uleiul incins sa se...
Fierbem pastele in apa clocotita cu sare , al dente , conform instructiunilor de pe ambalaj . Le trecem printr-un jet de apa rece si le scurgem.
Pornim cuptorul la 200 grade .
Taiem rondele partea alba a prazului ,taiem cubulete dovleceii si branza feta .ncintam uleiul intr-o tigaie si calim...
Spalam bine cartofii in coaja si ii punem la fiert in apa rece . Cand apa incepe sa clocoteasca adaugam 1 lingurita sare .Lasam cartofii sa fiarba la foc mediu pana sunt patrunsi , dar nu sfaramati . Scurgem cartofii , ii clatim cu un jet de apa rece , apoi ii decojim . Ii lasam sa se...
Cum se prepara reteta Penne cu sos de rosii , piept de pui si ciuperci
Taiem baconul fasii subtiri si il punem la prajit intr-o lingura de ulei de masline. Cand s-a rumenit il scoatem pe o farfurie.
Punem restul de ulei in cratita si adaugam ceapa tocata fin. Cand ceapa a devenit...
Tocam ceapa fin si o punem la calit in uleiul incins. Adaugam ciupercile taiate fasii si chimenul .Le prajim usor , dupa care adaugam sare , piper si boia . Turnam supa , foaia de dafin si lasam sa fiarba la foc mic 20-25 de minute, amestecand din cand in cand .Turnam smantana ...
Tocam ceapa fin si o calim in uleiul incins . Adaugam broccoli usor dezghetat , mai lasam 2-3 minute , apoi stingem cu supa de legume. Lasam sa fiarba 5 minute , apoi scoatem 2-3 bucatele broccoli pe care le oprim pentru decor si mixam compozitia .Adaugam branza , 30 gr parmezan ras , sare ,...
Curatati telina si o taiati in bucati mai mari .Puneti bucatile de telina la fiert in apa fierbinte cu un praf de sare , iar dupa 3 minute adaugati si mazarea .Dupa 5 minute , scoateti mazarea si telina si adaugati pastele . Fierbeti cat este nevoie pentru a obtine paste al dente .Puneti bucatile...
Tocam ceapa si usturoiul fin.
Taiem pieptul de pui spalat si zvantat prin tamponare cu un servet de hartie , in fasii subtiri .Pornim aparatul pe optiunea FRY pentru 15 minute .
Punem uleiul , apoi ceapa .Lasam ceapa sa se inmoaie usor , amestecand ocazional , apoi adaugam...
Penne la cuptor cu branza - Reteta usoara si gustoasa
Cum se prepara Penne la cuptor cu branza - Reteta usoara si gustoasa Punem o oala cu 5 l de apa la foc. Cand clocoteste, punem 1 lingura sare si pastele. Fierbem conform instructiunilor de pe punga pana pastele sunt gata. Scurgem pastele si le amestecam cu branza sfaramata. Ungem o tava...
Fusili tricolore bolognese
Tocam ceapa fin dupa ce am curatat-o si am spalat-o. In uleiul incins punem ceapa la calit. Cand ceapa a devenit translucida, adaugam usturoiul taiat fin, apoi carnea tocata. Amestecam constant pana carnea se albeste bine. Adaugam rosiile si 150 ml apa. Fierbem la foc mic pana sosul se leaga....
Melcisori cu ciuperci si branzeturi
Fierbem pastele in apa sarata conform instructiunilor de pe punga. Scurgem ciupercile si le clatim bine. Radem telemeaua, cascavalul si parmezanul. Scurgem pastele, adaugam ciupercile, branza, cascavalul si smantana si amestecam usor. Ungem forma bine cu unt si turnam...
Spaghetti cu spanac si ton
Lasam spanacul sa se dezghete usor, pastrand zeama. Fierbem pastele in sapa cu sare conform instructiunilor de pe pachet. Curatam usturoiul si il taiem felii. Intr-o craticioara punem uleiul de masline si cand este incins adaugam usturoiul si il lasam sa isi elibereze aroma. Adaugam...
Paste cu spanac, branza si marar la cuptor
Intr-o oala cu apa clocotita, punem sare si fierbem pastele conform indicatiilor de pe ambalaj. In uleiul incins, punem spanacul si il tinem la foc pana scade zeama. Adaugam piper si mararul verde si il lasam deoparte sa se racoreasca. Peste pastele scurse, punem spanacul si branza telemea...
Fusilli cu ardei gras, broccoli, masline si sos de avocado
Punem pastele la fiert intr-un vas cu apa sarata clocotita dupa instructiunile de pe punga. Cand sunt al dente le strecuram, le clatim cu apa rece si le lasam la racit.Intr-o tigaie punem 1-2 linguri de ulei de masline si cand e incins punem broccoli, apoi ardeiul gras taiat fasii. Adaugam...
Spaghete cu chiftelute in sos de rosii
Pregatim chiftelele. Intr-un bol amestecam carnea tocata cu 1 ceapa tocata fin, 2 catei de usturoi zdrobiti, sare, piper, patrunjel tocat fin si 1 ou. Formam cu mainile umede bile rotunde din compozitie pe care le prajim in ulei. Scoatem chiftelutele pe hartie absorbanta. Punem la fiert...
Fusilli integrali cu bacon si mazare
Intr-o oala punem la fiert in apa sarata pastele pana sunt al dente. Separat in alt vas, punem la fiert mazarea in apa cu putina sare pentru 10 minute. In uleiul de masline incins punem baconul. Amestecam usor pana baconul se rumeneste si adaugam usturoiul taiat fin. Lasam putin sa...
Spaghetti carbonara
Punem la fiert pastele in 2 l de apa sarata pana pastele sunt al dente. In uleiul incins punem untul si baconul. Amestecam ocazional pana se rumeneste. Adaugam usturoiul tocat fin, apoi pastele impreuna cu putina apa din apa in care au fiert. Adaugam piper macinat,...
Tagliatelle cu vinete, rosii si branza feta
Curatam vinetele de coaja si le taiem in cubulete mai mici. Le presaram cu putina sare si le lasam la scurs intr-o strecuratoare pentru 15 minute. Curatam ceapa si o tocam fin. Spalam rosiile si le tocam cubulete. In 2 linguri ulei de masline, calim cuburile de vinete pana se inmoaie. Scoatem...
Penne cu piept de pui,ciuperci si ardei gras in sos de rosii
Spalam pieptul de pui si il taiem cubulete. Taiem ardeiul gras fasii si ciupercile le feliem fin. Spalam rosiile, le scoatem cotoarele si le taiem bucati mai mici, apoi le mixam si le punem la fiert impreuna cu zaharul si putina sare pana scad la jumatate. Incingem uleiul de masline si punem la...
Tagliatelle cu cod, capere si smantana
Punem pastele la fiert in apa clocotita sarata, apoi le scurgem si pastram putina apa Taiem codul feliute subtiri si il tragem intr-o tigaie, in uleiul incins. Cand incepe sa se rumeneasca usor, adaugam un polonic din apa in care au fiert pastele, smantana, piper negru macinat, caperele si...
Tagliatelle in sos de rosii cu ficatei de pui
Curatam ficateii de pielite, ii spalam si ii taiem cubulete mai mici. Curatam usturoiul si il feliem. Incingem uleiul de masline intr-o tigaie si punem usturoiul. Il lasam cateva secunde si punem ficateii. Ii amestecam usor, pana incep sa se rumeneasca usor pe toate partile. Stingem cu sosul de...
Paste de casa
Intr-un vas, puneti faina, ouale si putina sare si framantati bine. Formati o bila omogena pe care o acoperiti cu o folie si o lasati aproximativ 30 de minute sa se odihneasca. Este de preferat ca ouale sa fie de tara, pentru ca pastele sa fie mai galbene. Daca nu aveti, puteti sa le...
Tagliatelle cu broccoli si galbiori
Punem la foc o oala cu apa sarata si fierbem pastele al dente. Incintam untul si uleiul de masline intr-o tigaie si punam la prajit ciupercile, pe care in prealabil le-am spalat, le-am curatat si le-am taiat in bucati mai maricele. Cand ciupercile au inceput sa se rumeneasca adaugam...
Spaghetti integrale cu broccoli si piept de pui
Taiati pieptul de pui spalat si zvantat in fasii sau cubulete ,presarati cu sare si piper si lasati-l 10 minute . Fierbeti pastele al dente conform instructiunilor de pe punga in apa clocotita cu sare.Amestecati usor din cand in cand pentru a nu se lipi. Puneti bucatile de...
Lasagna cu spanac si dovleac
Incingem o lingura de ulei intr-o tigaie . Adaugam spanacul curat, spalat si scurs. Presaram sare si piper si amestecam ocazional pana spanacul se inmoaie bine. Dam jos si presaram un praf de nucsoara. Dovleacul il taiem bucati, ii scoatem semintele si il punem la cuptor pana...
Pappardelle cu ficatei de pui
Incepem cu prepararea pappardellelor.Pentru acestea avem nevoie de 2 oua ,200 gr faina si sare .Amestecam bine ingredientele,apoi le trecem prin masina de paste (daca avem ,daca nu folosim sucitorul )Dupa ce am subtiat aluatul cat am dorit taiem fasii late de aproximativ 1-1,5 cm pe care le lasam...
Farfalle cu sos pesto si bacon
Fierbem pastele al dente conform instructiunilor de pe punga .Punem mazarea la fiert in apa clocotita cu un praf de sare pana se inmoaie.Tocam ceapa fin si o punem la calit in ulei .and ceapa a devenit translucida adaugan baconul taiat cubulete .Lasam sa se rumeneasca usor ,apoi ...
Spaghetti cu piept de pui
Spalam ruccola , o zvantam si o taiem mai marunt, nu inainte de a opri o mana de frunze pentru ornat . Fierbem pastele in apa cu sare conform instructiunilor de pe punga . Pieptul de pui il taiem cubulete , iar usturoiul il taiem marunt. Punem pieptul de pui in uleiul incins sa se...
Paste cu ton
Fierbem pastele in apa clocotita cu sare , al dente , conform instructiunilor de pe ambalaj . Le trecem printr-un jet de apa rece si le scurgem. Pornim cuptorul la 200 grade . Taiem rondele partea alba a prazului ,taiem cubulete dovleceii si branza feta .ncintam uleiul intr-o tigaie si calim...
Gnocchi de casa
Spalam bine cartofii in coaja si ii punem la fiert in apa rece . Cand apa incepe sa clocoteasca adaugam 1 lingurita sare .Lasam cartofii sa fiarba la foc mediu pana sunt patrunsi , dar nu sfaramati . Scurgem cartofii , ii clatim cu un jet de apa rece , apoi ii decojim . Ii lasam sa se...
Penne cu sos de rosii , piept de pui si ciuperci
Cum se prepara reteta Penne cu sos de rosii , piept de pui si ciuperci Taiem baconul fasii subtiri si il punem la prajit intr-o lingura de ulei de masline. Cand s-a rumenit il scoatem pe o farfurie. Punem restul de ulei in cratita si adaugam ceapa tocata fin. Cand ceapa a devenit...
Gnocchi in sos de ciuperci pleurotus
Tocam ceapa fin si o punem la calit in uleiul incins. Adaugam ciupercile taiate fasii si chimenul .Le prajim usor , dupa care adaugam sare , piper si boia . Turnam supa , foaia de dafin si lasam sa fiarba la foc mic 20-25 de minute, amestecand din cand in cand .Turnam smantana ...
Paste cu broccoli
Tocam ceapa fin si o calim in uleiul incins . Adaugam broccoli usor dezghetat , mai lasam 2-3 minute , apoi stingem cu supa de legume. Lasam sa fiarba 5 minute , apoi scoatem 2-3 bucatele broccoli pe care le oprim pentru decor si mixam compozitia .Adaugam branza , 30 gr parmezan ras , sare ,...
Paste verzi cu sos de telina si mazare
Curatati telina si o taiati in bucati mai mari .Puneti bucatile de telina la fiert in apa fierbinte cu un praf de sare , iar dupa 3 minute adaugati si mazarea .Dupa 5 minute , scoateti mazarea si telina si adaugati pastele . Fierbeti cat este nevoie pentru a obtine paste al dente .Puneti bucatile...
Risoni cu piept de pui si ciuperci
Tocam ceapa si usturoiul fin. Taiem pieptul de pui spalat si zvantat prin tamponare cu un servet de hartie , in fasii subtiri .Pornim aparatul pe optiunea FRY pentru 15 minute . Punem uleiul , apoi ceapa .Lasam ceapa sa se inmoaie usor , amestecand ocazional , apoi adaugam...