Un preparat de post foarte consistent si rapid.
Punem pastele la fiert intr-un vas cu apa sarata clocotita dupa instructiunile de pe punga. Cand sunt al dente le strecuram, le clatim cu apa rece si le lasam la racit.Intr-o tigaie punem 1-2 linguri de ulei de masline si cand e incins punem broccoli, apoi ardeiul gras taiat fasii. Adaugam sare, piper negru macinat si putin busuioc. Agitam tigaia din cand in cand astfel incat legumele sa se inmoaie uniform. Le dam jos cand s-au inmuiat usor, fara a-si pierde forma. Adaugam legumele peste paste,adaugam si maslinele si amestecam usor. Pentru sosul de avocado il taiem in jumatati si scoatem miezul intr-un vas nemetalic. Punem zeama de lamaie si zdrobim miezul, apoi il frecam cu uleiul de masline ramas(3-4 linguri), sare si piper . Servim pastele cu sos de avocado.
1
pentru ca pastele lasate la racit sa nu se lipeasca, puteti adauga 1 lingurita de ulei peste ele