Incingem o lingura de ulei intr-o tigaie . Adaugam spanacul curat, spalat si scurs. Presaram sare si piper si amestecam ocazional pana spanacul se inmoaie bine. Dam jos si presaram un praf de nucsoara.
Dovleacul il taiem bucati, ii scoatem semintele si il punem la cuptor pana se inmoaie. Cand s-a inmuiat scoatem miezul, il presaram cu sare si piper si o lingura ulei de masline si il amestecam bine.
Incingem intr-o craticioara uleiul de masline si adaugam usturoiul taiat fin. Punem pulpa de rosii, sare, piper, zahar, busuiocul uscat si fierbem 5 minute pana sosul se ingroase usor.
Fierbem intr-o cratita apa cu putina sare si punem foile de lasagna, pe rand, cate 1-2 minute, sa se inmoaie usor.
Intr-o tava punem sos de rosii cat sa acopere fundul si asezam 2 foi de lasagna, cat sa acopere fundul tavii. Asezam dovleacul, punem alte 2 foi, spanacul, apoi ultimele 2 foi de lasagna. Turnam deasupra sosul de rosii si dam la cuptor. Cand este aproape gata presaram deasupra parmezanul ras si lasam sa se rumeneasca frumos .