publicat la 05.02.2012
publicat la 29.01.2012
publicat la 29.01.2012
Pentru ca să nu rămâi de căruţă şi săptămâna asta, va trebui să ţii două pietre în gură de fiecare dată când te sună vreun obsedant. E bine să le fierbi în prealabil. Dacă n-ai prealabil, dă-le un pic prin muştar
Bucataras.ro
[email protected]
CHEC EXOTIC GLAZURAT CU DULCE DE LECHE
Batem bine albusurile. Mixam bine zaharul, zaharul vanilat cu galbenusurile si un pic de sare, adaugam putin cate putin, uleiul, punem faina amestecata cu praful de copt si cand vedem ca e prea grosa compozitia, adaugam sucul de portocale+lamaie. La sfarsit adaugam...
Pancakes cu branza de vaci
Batem bine ouale,adaugam uleiul,zaharul vanilat,sarea, putin lapte,adaugam branza si bagam blenderul vertical in functiune,ca sa obtinem o compozitie fina.Adaugam lapte,faina amestecata cu praful de copt,dulcele de leche si iara lapte pana obtinem o compozitie mai groasa decat cea de...
Dulce de leche
Am pus cutiile de lapte condensat,intr-o oala de 4 l,am umplut cu apa(apa era cam 3 degete deasupra cutiilor) si am dat la cuptor 3,5 ore.Nu am mai adaugat apa cand aceasta a scazut,ptr.ca am uitat,dar din fericire nu s-a intamplat nimic rau(se vede in poze ce putina apa mai era in oala,cand am...
Biscotti
In untul topit la microunde se adauga zaharul,se amesteca bine,dupa care se adauga pe rand,cate un ou.Cand obtinem o pasta omogena,se adauga praful de copt si faina,amestecam bine,dupa care adaugam esenta,alunele,nucile,stafidele si prunele In tava de la aragaz,punem hartie de copt. Cu...
Rulada cu mere,reteta nr.200!!!
Punem foaia de aluat la dezghetat,la temperatura camerei. Merele se curata de samburi si se rad,marunt cu tot cu coaja.Se pun intr-un castron si sa amesteca cu cateva linguri de zahar.Lasam 10 min dupa care le stoarcem in pumn si le punem intr-o tigaie.Mai punem zahar(merele mele au fost cam...
Musuroi ciocolatos
In primul rand facem gelatina dupa instructiunile de pe plic si o lasam in stand-bye. Intr-o craticioara punem frisca si o lasam la foc mic pana da sa fiarba.Luam craticioara de pe foc,adaugam ciocolata rupta bucatele si amestecam pana se topeste.Adaugam gelatina,nuca...
Galuste cu prune
Se curata cartofii de coaja,se taie mari si se pun la fiert in apa cu sare.Cand s-au fiert,se scurg bine de apa,se zdrobesc(sa fie ca ptr.piure),se adauga uleiul si ii lasam putin la racit.Treptat se adauga faina,franamtand bine cu mainile(trebuie sa obtinem un aluat ca de paine,dupa ce a...
Gem de prune
Prunele se spala bine,se scot samburii si se fac pasta cu ajutorul robotului de bucatarie.Se adauga zaharul si se pun la foc iute 6-9 min maxim, amestecand incontinuu.Se pune in borcane,iar cand se racesc se depoziteaza in camara.
Gem de corcoduse
Se spala bine corcodusele,se pun intr-o oala,se zdrobesc bine si se presara zaharul. Se lasa in frigider de seara pana dimineata sau cateva ore.Se pune oala pe o tabla la foc mic,amestecandu-se din cand in cand.Cand vedem ca s-au inmuiat bine corcodusele,se toarna compozitia intr-o...
Tort de mere,neornat
Merele se curata de coaja,se scoate cu aparatul special casuta cu samburi. Intr-o cratita se pune untul ,se topeste putin,se adauga zaharul brun,zaharul vanilat,se pun merele,se ung pe deasupra cu unt,se presara scortisoara pe fiecare si se baga in cuptorul incalzit in prealabil,pana se...
Prajitura cu frisca si piersici
Frecam bine galbenusurile ca zaharul,zaharul vanilat,amidonul,laptele si le punem pe foc mic,intr-o craticioara.Amestecam continuu,pana se leaga si obtinem o budinca. Gelatina o punem la hidratat in 3-4 ling.cu lapte,cateva minute,dupa care o dizolvam pe baie de abur. In...
Clafou-tarte
ptr.blat Am mixat bine ouale cu zaharul,zaharul vanilat,am adaugat laptele,faina si la sfarsit,coaja rasa. Am uns tava bine cu margarina,am pus compozitia si piersicile decojite si taiate cubulete. Am dat la cuptorul incalzit in prealabil,pana a trecut testul scobitorii(la mine a durat...
Tort Diplomat cu capsuni si piersici
Capsunile le spalam bine in mai multe ape,le scoatem coditele,la taiem felii subtiri sau cubulete,le punem intr-o strecura,presaram 2 ling.zahar pe ele si le lasam 10-15 min Piersicile le oparim cateva secunde,le decojim,le scoatem samburii,le taiem cubulete,punem 2 ling.zahar si le lasam...
Prajitura SEMI NOIRE
Am pus folie transparenta intr-o tava de chec. Biscuitii i-am macinat cu robotul,i-am amestecat cu untul topit,am adaugat esenta de rom si i-am intins uniform,apasand cu o lingura,in tava. Am dat tava la rece. Intr-o craticioara,am pus frisca lichida,cu ciocolata amaruie si ness-ul,la...
Orez cu lapte
Orezul il punem la fiert cu 2 cani de apa.Cand e aproape fiert si apa a scazut,punem laptele si lasam sa fiarba pana orezul e fiert bine(adaugam lapte daca e nevoie,nu trebuie sa fie foarte moale)Punem coaja rasa,zaharul vanilat,zahar dupa gust,batem cele 2 oua cu un praf de sare,le punem peste...
Dulceata de capsuni reteta
Dulceata de capsuni reteta Capsunile se spala foarte bine in multe ape,dupa care le scoatem coditele.Daca sunt mari,le taiem in sferturi sau jumatati. Se pun intr-o oala de 4 l,(cand fierb se umfla tare)zaharul peste, se lasa 5 min,dupa care se fierb 10 min.Se lasa cateva minute,se...
Savarine
Se cerne faina inrt-un castron,se face gaura la mijloc,se pun ouale intregi,drojdiuta peste,coaja de lamaie,putina sare pe margine...laptele se incalzeste putin cu zaharul. Se amesteca la inceput cu o furculita incepand cu ouale,incorporand cate putina faina si lapte cate putin(ca la...
Sirop de soc
Florile de soc impreuna cu lamaia taiata felii,sarea de lamaie,zaharul si apa se pun intr-o oala incapatoare.Se lasa in camara pe ciment cu capacul pus 48 de ore si se amesteca de 2-3 ori pe zi ca sa se dizolve zaharul. Dupa o zi,zdrobiti bine lamaile cu mana Dupa 2 zile se strecoara...
Gem de rabarbar
Rabarbarul l-am curatat,l-am taiat mai mic si l-am tocat cu robotul.L-am pus intr-o craticioara cu putina apa impreuna cu afinele zdrobite si le-am lasat putin sa fiarba pana s-a inmuiat rabarbarul si a scazut apa dar nu de tot.Am adaugat zaharul si am mai fiert 10 min.Am pus in borcane,am pus...
Placinta cu rabarbar
Ouale se freaca bine cu zaharul si zaharul vanilat pana se albesc si isi maresc volumul,se adauga uleiul,laptele,faina amestecata cu praful de copt(la faza asta dati mixerul pe treapta cea mai mica)si la sfarsit coaja rasa de lamaie+portocala. Se tapeteaza tava de la aragaz cu unt si...
Inghetata de portocale
Crema de lamaie o mixam bine cu sucul de portocale si zaharul pudra. Batem frisca foarte bine(putem adauga plicul de intaritor daca nu se bate bat)dupa care incorporam crema. Punem in caserole si le bagam in congelator. Nu trebuie sa mai amestecam in ea deoarece nu se formeaza ace de...
Biscuiti din cereale cu fructe
Margarina la temperatura camerei, se freaca spuma cu zaharul, se adauga ouale pe rand, faina, laptele in care se dizolva amoniul, esenta de vanilie, dupa care cerealele, amestecand bine toata compozitia. Se acopera castronul cu o folie si se pune la frigider 30-40 min pentru a se inmuia...
Prajitura cu mere
Se taie cozonacul felii cam de un deget de groase si se pun intr-un castron. Se curata de coaja si cotor merele,se taie felii si se pun la calit intr-o tigaie mai adanca impreuna cu zeama de la lamaie si portocala,cu 2 ling.zahar,scortisoara si stafide dupa preferina(la foc mic) Intr-o...
Tavalita lui Sabina
Intr-un castron frecam bine oul cu zaharul, apoi punem margarina si mierea topite la microunde, adaugam laptele, faina, iar la sfarsit bicarbonatul stins cu putin otet . Tapetam o tava cu hartie de copt (25/35cm) si turnam compozitia . Dupa ce s-a copt blatul il lasam sa se...
Tortul meu de Florii
crema alba: 2 cioco primola albe le-am maruntit si le-am pus intr-o craticioara pe foc impreuna cu 50gr.unt si 15o ml.crema patiserie si am amestecat continuu pana s-a topit ciocolata si untul.Nu trebuie sa fiarba compozitia.Cand e gata dam la rece. crema neagra: 3 cioco.amaruie le-am...
Placinta creata cu branza dulce si stafide
Punem la dezghetat foile de placinta. Batem bine 4 oua cu 2 ling.miere,3 plicuri zahar vanilat,adaugam branza de vaci,jumatate din iaurt,1 ling.de smantana,rasatura si stafidele la sfarsit(ele nu trebuie inmuiate...se umfla pana se coace placinta ca au in ce). Punem o foaie de placinta pe...
Primele mele gogosi
Intr-o cana se pune drojdia pe care o frecam cu o lg.zahar si 3 ling.lapte caldut,presaram putina faina si o lasam sa creasca 15 min. Cernem faina,facem o gaura la mijloc, punem maiaua,amestecam cu faina cat cuprinde dupa cere adaugam ouale batute bine cu putina sare,restul de zahar,zaharul...
Tort rapid
Piscoturile se inmoaie scurt in compotul de ananas si se aseaza in capacul de la o yena dreptunghiulara.Se face crema de vanilie dupa instructiunile de pe plic si se mai adauga putina esenta de vanilie(dupa gust)Eu am facut crema cu lapte condensat ca iese mai tare. Se amesteca in crema de...
Tort de clatite
Batem bine albusurile si la sfarsit cand sunt...bat,adaugam cativa stropi de lamaie si mai batem putin. Se amesteca cu mixerul foarte bine,galbenusurile,margarina,zaharul,zaharul vanilat,laptele, iar cand se pune faina se da mixerul pe viteza cea mai mica si la sfarsit se pune coaja de...
Cremsnit rapid
Se pune la fiert apa,zaharul,untul si putina sare.Cand clocoteste se ia de pe foc,se pune toata faina si se amesteca pana se desprinde aluatul de peretii vasului. Se lasa putin sa se raceasca,apoi se pune cate un ou intreg,amestecandu-se bine.Nu se adauga oul urmator decat dupa ce primul este...