Aveam chef de ceva dulce........
Se pune la fiert apa,zaharul,untul si putina sare.Cand clocoteste se ia de pe foc,se pune toata faina si se amesteca pana se desprinde aluatul de peretii vasului.
Se lasa putin sa se raceasca,apoi se pune cate un ou intreg,amestecandu-se bine.Nu se adauga oul urmator decat dupa ce primul este bine incorporat.
Se unge tava de la aragaz numai cu margarina(daca se putea o tava mai mare pe aia o foloseam)si se intinde bine aluatul cu mana pe toata suprafata.
Se coace la foc mic 30 min.(depinde de cuptor)
Cand se scoate din cuptor se acopera cu un prosop umed si se taie in 2 bucati egale cand e aproape rece.
Crema o facem dupa instructiunile de pe pachet,se pune uniform pe foaie,se pune cealalta foaie,se apasa putin si se pudreaza cu zahar pudra.
Pofta buna!!!!
1
aluatul ptr foi e cel folosit la eclere