Primele mele gogosi

de kamy in Dulciuri, 6 Apr 2011 | 11383 vizualizari

 

E gata....nu mai am teama de aluatul dospit...yesss...
Azi am facut gogosi simple si umplute cu dulceata de gutui,cu branza si finetti.
Au iesit superbune ,zice lumea.

 

INGREDIENTE

  • 1 kg.faina 000
  • 500 ml.lapte
  • 100 gr.unt
  • 4 oua
  • 1 pachetel drojdie proaspata(42 gr.)
  • 2 ling.zahar
  • 1 lg.sare
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 2 lg.coaja rasa de lamaie+portocala
  • ulei ptr.prajit
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Primele mele gogosi:

Intr-o cana se pune drojdia pe care o frecam cu o lg.zahar si 3 ling.lapte caldut,presaram putina faina si o lasam sa creasca 15 min.

Cernem faina,facem o gaura la mijloc, punem maiaua,amestecam cu faina cat cuprinde dupa cere adaugam ouale batute bine cu putina sare,restul de zahar,zaharul vanillat,coaja rasa si amestecam bine adaugand cate putin lapte pana se incorporeaza tot,dupa care adaugam untul topit (da nu fierbinte).

Framantam bine si cu spor vreo 10-15 min,ii dam forma de bila, dupa care lasam aluatul in castronul acoperit intr-un loc cald, ferit de curenti(eu in tin in cuptorul de la aragaz)cam o ora.

Dupa ce a crescut(trebuie sa-si mareasca volumul de 2 ori,macar)infainam mainile(curate)il apasam sa scoatem aerul si il punem pe blatul infainat.Il intindem cu facaletul,cam juma de centrimetru grosime si decupam formele dorite si le mai lasam sa creasca 20-30 min,dupa care le prajim.

Daca le umplem cu gem,branza sau finetti,taiem niste forma rotunde mai mari,punem in mijloc 2 lg.de umplutura,indoim cercul si apasam f bine marginile ca sa nu se dezlipeasca la prajit.

Se pune intr-un tuci(sau cratita)ulei de-o palma,il lasam sa se incinga,dupa care prajim gogosile.

Cand le scoatem,se pun pe servetele absorbante,dupa care le tavalim prin zahar pudra sau tos.

Pofta buna!!!

 

TIPS-URI

1

laptele trebuie sa fie caldut,nu fierbinte

2

in bucatarie e bine sa fie cald ca sa creasca bine aluatul

3

daca va plac mai dulci gogosile, puteti sa puneti mai mult zahar in aluat,dar tineti cont de faptul ca la sfarsit le tavaliti prin zahar.

4

lg=lingurita

5

ling=lingura

Daca ti-a placut reteta noastra "Primele mele gogosi" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

oanapl

2184 puncte

Rocsi

1654 puncte

RODIMUR

1186 puncte

MotanLaOale

1141 puncte

gaby_duceag

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Inghetata de ciocolata