Placinta cu rabarbar

de kamy in Prajituri, 23 Mai 2011 | 7468 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 4 oua
  • 2 cani zahar
  • 2 cani lapte
  • 2 cani ulei
  • 4 cani faina
  • 2 plicuri praf de copt
  • 5 plicuri zahar vanilat
  • 2-3 lg.coaja rasa de lamaie+portocala
  • 5-6 tije rabarbar
  • putina sare
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta cu rabarbar:

Ouale se freaca bine cu zaharul si zaharul vanilat pana se albesc si isi maresc volumul,se adauga uleiul,laptele,faina amestecata cu praful de copt(la faza asta dati mixerul pe treapta cea mai mica)si la sfarsit coaja rasa de lamaie+portocala.

Se tapeteaza tava de la aragaz cu unt si faina(faina numai pe fundul tavi nu si pe margini)se pune aluatul si peste rabarbarul curatat,taiat cubulete si dat prin gris(gris cat se prinde de el,in loc de faina).

Se baga tava in cuptorul incalzit in prealabil 30-40 min.la foc mic(timpul depinde de cuptorul fiecareia).Cand placinta capata o culoare frumoasa si trece testul scobitori,e gata.

Se lasa la racit,se taie si se pudreaza cu zahar.

Pofta buna!!!

 

TIPS-URI

1

folositi ca masura aceeasi cana(mai mica putin ca cea ptr.lapte

2

cana mea masoara 140 gr,faina...de ex

3

rabarbar puteti folosi cat de mult,sa acopere bine aluatul

4

zaharul vanilat l-am pus in cana si am complectat pana la 2 cani cu zahar tos

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta cu rabarbar" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pastă tartinabila de peste afumat - Rețeta rapidă și gustoasă

la 07:17

Pâinici Naan - Rețeta simplă și gustoasă care te va cuceri

ieri la 09:34

Amorul fructelor de-o vara - Reteta unui desert delicios

pe 21.06 la 18:31

Brownie cu căpșuni - Deliciul suprem cu ciocolată și fructe

pe 20.06 la 17:21

Ștrudel cu caise - Rețeta super rapidă și delicioasă

pe 20.06 la 15:26

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2439 puncte

vasimur

158 puncte

RODIMUR

134 puncte

MotanLaOale

70 puncte

oanapl

7 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Prajitura desteapta