Gem de prune

de kamy in Dulceata / Gem, 4 Oct 2011 | 4268 vizualizari

 

La gemul asta am pus kg la kg,dar tot nu stiu care-i gem si care-i dulceata...poate ca-i gem ca nu-s fructele intregi....nu stiu...in orice caz e super bun pentru clatite.

 

INGREDIENTE

  • 1 kg.prune bistritene bine coapte
  • 1 kg.zahar gelierzucker
Portii: 4
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gem de prune:

Prunele se spala bine,se scot samburii si se fac pasta cu ajutorul robotului de bucatarie.Se adauga zaharul si se pun la foc iute 6-9 min maxim, amestecand incontinuu.Se pune in borcane,iar cand se racesc se depoziteaza in camara.

TIPS-URI

1

daca doriti puteti pune in gem,la sfarsit,praf de scortisoara

2

m-am luat si eu dupa Gaby,ca sa vedeti mai bine ce culoare superba are.

Daca ti-a placut reteta noastra "Gem de prune" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (32)

kamy 1

05.10.2011, 13:03

mona...succes

Ligia Bxl 1

05.10.2011, 22:02

mi-a lasat gura apa

kamy 1

05.10.2011, 23:05

ligia...pai hai sa-ti dau ,sa nu patesti ceva

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Rețeta simplă de aluat pentru plăcintă – Fraged și pufos de fiecare dată

ieri la 09:29

Plăcintă cu ciuperci pleurotus - Rapidă și ușor de preparat

pe 20.01 la 17:57

Plăcintă cu pui și legume - Rețeta simplă și savuroasă

pe 20.01 la 10:12

Nuci cu cremă de ciocolată albă și fistic - Delicioase si fragede

pe 18.01 la 21:25

Negresa cu alune - Reteta simpla si delicioasa

de laura_n 7

pe 18.01 la 16:49

TOP
utilizatori

Panacris

2236 puncte

Valclaudia

316 puncte

vasimur

247 puncte

Rocsi

238 puncte

RODIMUR

176 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Peltea/jeleu de prune