Cornulete umplute-bestial de gustoase

de pansy1 in Prajituri, 8 Apr 2010 | 43755 vizualizari

 

Reteta o am tot din caietul de retete al mamei mele.Sunt absolut bestiale cornuletele astea.Pe masura ce trece timpul sunt si mai bune.Dar va asigur ca nu au apuca sa treaxa prea mult timp.

 

INGREDIENTE

  • -250 g unt
  • -3 galbenusuri de ou
  •  -500 g faina cernuta
  • -coaja de la o lamaie
  •  -esenta de vanilie
  • -cam 5 Lg (linguri) de smantana  sau cat inghite aluatul
  • -zahar vanilat
  • -1/4 lg ( lingurita )sare
  • -untura de porc,cam 3 Lg
  • ptr umplutura:
  • -500 g rahat taiat cubulete mici sau
  • -150 g nuca macinata sau mac macinat
  •  -150 g zahar 
  • -50 ml lapte 
  • -1 albus
  • -esente de vanilie si rom ,dupa gust
  • ptr ornat:
  • -200 g zahar praf pentru ornat
  • -3 pliculete de zahar vanilat
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cornulete umplute-bestial de gustoase:

Se framanta  bine aluatul din faina cernuta,sare,galbenusuri ,coaja de lamaie,esenta de vanilie , unt si smantana.Smantana o punem treptat ca sa vedem cat inghite aluatul,care trebuie sa fie usor elastic.

Se formeaza un sul din aluat si se imparte in 4 bucati.

Fiecare bucata din cele 4 se intinde sub forma de cerc.Prima  se unge cu untura de porc,in start subtire

Se adauga a doua foaie care se unge si ea cu untura si asa mai departe cu celelate 2 foi La sfarsit cele 4 foi suprapuse se ruleaza Se imparte sulul obtinut in 8 parti egale. Se ia pe rand cate o parte,se aseaza cu sectiunea in sus si se intinde cu sucitorul in forma rotunda. Se sectioneaza in forma de cruce cu un cutit ascutit,si tot asa,se impart mai departe in cate parti dorim. Se pune umplutura dorita spre marginea exterioara si se ruleaza. Se aseaza cornuletele in tava acoperita cu hartie de copt,se ung cu ou batut si se pun in cuptorul preincalzit la 200* C.Se coc cam 25-30 de minute la foc mediu.Ele nu trebuie sa fie prea bronzate,cum mi-a iesit mie ultima tava. Dupa ce se racesc putin le pudram cu zahar praf amestecat cu zahar vanilat. Din cantitatea asta mi-au iesi  3 tavi. Penru umplutura de nuca se fierbe nuca cu zaharul si laptele pana iese un sirop gros,la sfarsit se aduga mirodeniile iar dupa ce compozitia s-a  racit se adauga albsul de ou batut spuma. Pentru umplutura de mac,se macina macul,se amesteca cu zaharul si 2 linguri de lapte si se fierbe pana se topeste zaharul si se incheaga putin amestecul.Dupa ce il racim adaugam albusurile batute spuma,zahar vanilat si amestecam.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cornulete umplute-bestial de gustoase" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (5)

carmenvlad 1

27.01.2011, 05:42

La multi ani si la mai multe retete delicioase. Cornuletele arata chiar "bestial" si cred ca sunt o incantare pentru noi privitorii si un deliciu pentru voi.

elena1988 1

01.03.2011, 09:45

reisnaor_2006 1

21.10.2014, 11:31

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

Unt de casa - Reteta simpla si rapida

pe 27.06 la 17:54

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum a salvat Winston Churchill brânza Gorgonzola
citeste mai mult
Cum a salvat Winston Churchill brânza Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Reteta de prajitura insiropata cu umplutura de dovleac