Tortul meu de Florii

de kamy in Torturi, 18 Apr 2011 | 5942 vizualizari

 

Imi pare rau ca pozele nu-s de nota 10 dar Sabina le-a facut,ea a taiat tortul,ea ne-a servit,(am avut multi musafiri si daca tot am fata mare....) asa ca am o scuza ....buna.Tortul l-am facut la "mosie"in forma de silicon ptr.prajitura cadou,pe care am "dobandit-o"aici.pe Bucataras( multumesc Boss), Nu am pus folie alimentara si din pacate mi s-a prins pe alocuri,dar data viitoare stiu cum sa fac.

 

INGREDIENTE

  • 2 cioco. primola alba(90gr.x2)
  • 2 cioco.primola amaruie(90 gr.x2)
  • 1 cioco.kandia amaruie (90 gr.)
  • crema patiserie(frisca lichida)
  • unt
  • 2 plic.tort gelee
  • 1 compot visine
  • esenta de vanilie,rom
  • piscoturi
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tortul meu de Florii:

crema alba:

2 cioco primola albe le-am maruntit si le-am pus intr-o craticioara pe foc impreuna cu 50gr.unt si 15o ml.crema patiserie si am amestecat continuu pana s-a topit ciocolata si untul.Nu trebuie sa fiarba compozitia.Cand e gata dam la rece.

crema neagra:

3 cioco.amaruie le-am maruntit si le-am pus pe foc mic impreuna cu 70gr.unt si 400 ml crema patiserie.Dupa ce s-a topit untul si ciocolata am dat la rece.

Am pus visinele la scurs(jumatate le-am taiat in doua)

300 ml compot+100 ml apa si 4 ling.zahar le-am amestecat cu 2 plicuri tort gelee si am urmat inscructiunile de pe plic ptr. a obtine gelatina si am lasat sa se raceasca pana am vazut ca da sa se inchege.

asamblarea:

Am pus visinele taiate pe jumate in forma de funda si peste am pus gelatina rosie.Am lasat la frigi pana s-a intarit.

Cand crema alba s-a racit,am adaugat in ea o jumate de fiola esenta de vanilie si am batut-o bine cu mixerul, pana a rezultat o crema fina.

Am intins-o bine si cat am putut de uniform in forma de silicon,peste gelatina intarita.

Am batut bine cu mixerul crema de ciocolata neagra,in care am pus o fiola de esenta rom.Am intins jumatate din ea peste crema alba,in crema ramasa am amestecat visinele,dupa care am intins-o si pe aceasta peste creme.

Cu o ling.am facut niste adancituri in crema unde am pus restul de jeleu de visine ramas.(daca s-a inchegat puneti putin pe foc pana se desface)

Am facut un sirop din compotul ramas de visine+apa+zahar si cand s-a racit am inmuiat piscoturile pe care le-am pus peste jeleu.

Am dat prajitura la rece ptr cateva ore,dupa care am intors-o pe un platou.

A iesit o prajitura dulce-acrisoara....super.

Sa aveti pofta!!!!

TIPS-URI

1

in poza apare si gelatina alimentara dar nu am folosit-o

Daca ti-a placut reteta noastra "Tortul meu de Florii" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Gogoși pufoase de post - Rețeta gustoasă și vegană

ieri la 09:29

Taci și înghite - Rețeta tradițională românească plină de savoare

pe 14.11 la 10:41

Clătite Dubai - Răsfățul delicios cu savoare orientală

pe 13.11 la 09:37

Chifteluțe marinate - Rețeta bună ca la mama acasă

pe 12.11 la 10:23

Mancare de fasole cu afumatura - Reteta traditionala gustoasa

de laura_n 7

pe 11.11 la 18:32

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1266 puncte

vasimur

1181 puncte

oanapl

1000 puncte

mirela0911

1000 puncte

Panacris

227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert tort diplomat