Mi-era dor de ceva simplu...m-am cam saturat de frisca, gelatina, etc.....asa ca am facut un chec pufos, acrisor, numai bun langa o cana de lapte sau cafea.
Batem bine albusurile.
Mixam bine zaharul, zaharul vanilat cu galbenusurile si un pic de sare, adaugam putin cate putin, uleiul, punem faina amestecata cu praful de copt si cand vedem ca e prea grosa compozitia, adaugam sucul de portocale+lamaie. La sfarsit adaugam rasatura, amestecam cu o lingura, dupa care albusurile batute spuma, pe care le incorporam incet, amestecand de jos in sus.
Tapetam o tava de chec cu margaina si faina (sau hartie de copt), punem compozitia si o introducem in cuptorul incins ptr 35-45 min, la foc mediu (cu timpul si focul, fiecare se descurca...depinde de cuptor...testul scobitorii e de baza).
Se lasa checul la racit pe un gratar, dupa care se glazureaza cu dulce de leche.
Pofta buna!!!!
Sursa cu mici modificari.