Ptr.ca m-ati zapacit cu clatitele,m-am apucat de rasfoit caietul meu veeechi cu retete,sa gasesc ceea ce imi doream...ce-l mai bun tort de clatite,pe care-l fac asa de rar,nu stiu de ce.
Batem bine albusurile si la sfarsit cand sunt...bat,adaugam cativa stropi de lamaie si mai batem putin.
Se amesteca cu mixerul foarte bine,galbenusurile,margarina,zaharul,zaharul vanilat,laptele, iar cand se pune faina se da mixerul pe viteza cea mai mica si la sfarsit se pune coaja de lamaie.
Se adauga cu lingura albusurile pesta compozitia de galbenusuri.
NU SE AMESTECA.
Tigaia ptr.clatite se incinge foarte bine,se pune putin ulei si cu un polonic se ia din compozitia de galbenusuri dar si albus.Se coc numai pe o parte, iar partea de deasupra nu trebuie sa fie inchegata foarte bine(asta va forma crema).Se trage clatita pe un platou(nu se intoarce)si se presara zahar tos.Se fac in acest fel toate clatitele,se presara zahar si se pun una peste cealalta.
Pofta buna!!!!
1
ar fi bine sa faceti clatitele mai mari ca diametru,ca altfel se poate rasturna tortul(prima mea clatita pe care am pus-o deasupra,era facuta intr-o tigaie mai mica,dar noroc ca mi-am adus aminte)
2
recomand tigaia speciala ptr clatite,cu marginile mai joase ca sa puteti scoate usor clatita din tigaie,deoarece e ff frageda
3
pe parcursul anilor am mai incercat sa pun si topping de ciocolata intre clatite,nuca,sa-l ornez cu te miri ce,dar sincer,cel mai bun este asa,simplu
4
nu este aspectos dar garantat fff bun.