Tort Diplomat cu capsuni si piersici

de kamy in Torturi, 16 Iun 2011 | 15896 vizualizari

 

No comment

 

INGREDIENTE

  • crema de capsuni:
  • 150 ml.crema patiserie(frisca lichida)
  • 200 ml.piure de capsuni
  • 300-400 gr.capsuni cubulete
  • 2 galbenusuri
  • 100 gr.zahar
  • 200 ml lapte
  • jumate fiola esenta de vanilie
  • 1 ling.rasa amidon
  • 1 plic gelatina
  • crema piersici:
  • 150 ml.crema patiserie(frisca lichida)
  • 200 ml.piure de piersici
  • 300-400 gr.piersici cubulete
  • 2 galbenusuri
  • 100 gr.zahar
  • 200 ml lapte
  • 1 ling.dulceata coaja de portocala(obtional)
  • 1 ling.rasa amidon
  • 1 plic gelatina
  • piscoturi
  • biscuiti picnic
  • lapte
  • capsuni,piersici ptr ornat
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort Diplomat cu capsuni si piersici:

Capsunile le spalam bine in mai multe ape,le scoatem coditele,la taiem felii subtiri sau cubulete,le punem intr-o strecura,presaram 2 ling.zahar pe ele si le lasam 10-15 min

Piersicile le oparim cateva secunde,le decojim,le scoatem samburii,le taiem cubulete,punem 2 ling.zahar si le lasam 10-15 min.

Crema de capsuni:

Gelatina o punem la hidratat in 50 ml lapte.

Intr-o craticioara,amestecam bine galbenusurile cu zaharul ,laptele, amidonul, punem la foc mic,amestecam incontinuu,pana compozitia are consistenta unei budinci.

In timpul asta,incalzim gelatina pe aburi,pana se dizolva si o adaugam in budinca.

Dam crema la rece ,dar aveti grija sa nu se intareasca.

Intre timp facem piureul de capsuni cu blenderul si il adaugam peste budinca racita,impreuna cu bucatile de capsuni si esenta de vanilie.

Batem frisca bine(daca nu se bate bine puneti o jumatate de plic cu intaritor de frisca)si incorporam cu grija amestecul de budinca cu capsuni.

Punem folie transparenta intr-o forma de tort sau o tava si asezam cat mai artistic,capsunile si piersicile taiate in feliute subtiri.

Peste ,punem crema de capsuni,o nivelam si asezam deasupra ei un strat de biscuiti,inmuiati in siropul ramas de la capsuni si piersici.

Peste biscuiti punem crema de piersici,pe care o facem la fel ca cea de capsuni,dar mai adaugam si lingura de dulceata de coaja de portocale(obtional)

Inmuiem piscoturile in siropul de capsuni si piersici(daca nu va ajunge,puteti sa le inmuiati in lapte)le punem peste crema de piersici,acoperim cu folie si dam la rece, pana a doua zi.

A doua zi,dam folia deoparte,punem un platou peste piscoturi,intoarcem forma,scoatem tortul din ea,indepartam folia,taiem si servim.

Pofta buna!!!!

TIPS-URI

1

puteti folosi mai multa frisca....eu atata am avut,300 gr.

2

eu l-am lasat 5 ore in frigider si s-a intarit ff bine

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort Diplomat cu capsuni si piersici" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Buturuga cu crema de castane

pe 28.12 la 22:08

Buturuga Padurea neagra

pe 28.12 la 21:41

Tort cu crema de portocale, ciocolata si ananas

de Rocsi 9

pe 28.12 la 19:44

Prăjitura răsturnată cu clementine

de RODIMUR 8

pe 28.12 la 17:00

Somon la cuptor în stil asiatic - Rețeta perfectă pentru revelion

pe 27.12 la 10:30

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1117 puncte

 Merisor

1100 puncte

MotanLaOale

1042 puncte

Mitinita

1000 puncte

Rocsi

321 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Tort merengue cu crema de lamaie