Gogosari umpluti cu struguri

de ianculubita in Conserve, 6 Sep 2013 | 6331 vizualizari

 

Sa va spun ce am mai pus pe la camara;anul trecut am pus acesti gogosari pentru prima data si ne-au placut mult,mai ales daca puneti struguri aromati

 

INGREDIENTE

  • Pentru un borcan de 5l
  • 1 kg de gogosari mari si sanatosi
  • 2 ciorchini de struguri cu boabe mari si parfumate,albi si negri
  • 2 mere
  • 1 l de otet
  • 1 cana zahar
  • 3 l de apa
  • frunze de dafin
  • cate 1 lingura de sare la litru de lichid
  • 1 lingura boabe de piper
  • 1 lingura seminte de mustar
  • radacina de hrean
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gogosari umpluti cu struguri:

Gogosarii curatati de cotoare si seminte, spalati lasati sa se scurga. Boabele de strugure spalate si puse in castron. Punem la fiert in oala otetul, apa, zahar, sare, restul de mirodenii, iar cand incepe sa clocoteasca, oparim gogosarii cateva minute. Dupa ce s-au racit umplem cu boabe de struguri, deasupra ca un fel de capac punem cate o rondea de mar, punem gogosarii in borcan, printre ei felii de hrean si boabele ramase, turnam otetul de la oparit care intre timp s-a racit, scuturam putin borcanul sa eliminam golurile de aer, punem capacul si sterilizam 10 minute. Oprim focul si lasam borcanul sa se raceasca in apa, apoi il depozitam la camara.

TIPS-URI

1

se poate si fara sterilizarea borcanului dar pentru siguranta,eu sterilizez tot ce fac pentru iarna

Daca ti-a placut reteta noastra "Gogosari umpluti cu struguri" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi țărănești - Gust și savoare într-un preparat tradițional

ieri la 10:57

Plăcinte rapide cu vișine - Desert delicios și ușor

pe 01.11 la 17:47

Baghete răsucite cu măsline - Rețeta simplă și aromată

pe 01.11 la 14:05

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1000 puncte

Rocsi

500 puncte

vasimur

251 puncte

 Adi

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Gogosari si conopida in otet