Gogosari umpluti cu struguri

de ianculubita in Conserve, 6 Sep 2013 | 6120 vizualizari

 

Sa va spun ce am mai pus pe la camara;anul trecut am pus acesti gogosari pentru prima data si ne-au placut mult,mai ales daca puneti struguri aromati

 

INGREDIENTE

  • Pentru un borcan de 5l
  • 1 kg de gogosari mari si sanatosi
  • 2 ciorchini de struguri cu boabe mari si parfumate,albi si negri
  • 2 mere
  • 1 l de otet
  • 1 cana zahar
  • 3 l de apa
  • frunze de dafin
  • cate 1 lingura de sare la litru de lichid
  • 1 lingura boabe de piper
  • 1 lingura seminte de mustar
  • radacina de hrean
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gogosari umpluti cu struguri:

Gogosarii curatati de cotoare si seminte, spalati lasati sa se scurga. Boabele de strugure spalate si puse in castron. Punem la fiert in oala otetul, apa, zahar, sare, restul de mirodenii, iar cand incepe sa clocoteasca, oparim gogosarii cateva minute. Dupa ce s-au racit umplem cu boabe de struguri, deasupra ca un fel de capac punem cate o rondea de mar, punem gogosarii in borcan, printre ei felii de hrean si boabele ramase, turnam otetul de la oparit care intre timp s-a racit, scuturam putin borcanul sa eliminam golurile de aer, punem capacul si sterilizam 10 minute. Oprim focul si lasam borcanul sa se raceasca in apa, apoi il depozitam la camara.

TIPS-URI

1

se poate si fara sterilizarea borcanului dar pentru siguranta,eu sterilizez tot ce fac pentru iarna

Daca ti-a placut reteta noastra "Gogosari umpluti cu struguri" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (22)

ianculubita 1

07.09.2013, 15:06

laura_n 1

08.09.2013, 14:54

senzationali, o idee mai mult decat grozava

ianculubita 1

09.09.2013, 12:49

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Omletă țărănească - Micul dejun perfect

pe 02.07 la 16:48

Tiramisu cu căpșuni - Desert delicios la pahar

pe 02.07 la 15:59

Ciuperci pane cu sos de iaurt grecesc - Aperitiv delicios și rapid

pe 02.07 la 11:34

Rasol de vita la cuptor - Reteta pentru o friptura suculenta si frageda

de Caty 2

pe 01.07 la 19:36

Vinete umplute cu carne - Bune de te lingi pe degete

de laura_n 7

pe 01.07 la 15:43

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Gogosari in otet