Sa va spun cum fac eu aceasta pasta sau bulion,care poate fi folosit la orice mancare
Ardeiii curatati, spalati, ii trec prin masina de tocat carne cu tot cu ardeiul iute. Piureul obtinut il pun intr-un vas pe foc, adaug sare, zahar si las sa fiarba pana scade, amestecand sa nu se lipeasca de fundul vasului. Dupa ce a scazut suficient, pun pasta in sticle mici sau borcane, le fierb 1h, le las in apa sa se raceasca dupa care le depozitez la camara.
Eu nu pun la aceasta pasta ulei pentru ca in timp, uleiul capata un miros de ranced (mi s-a intamplat)
1
folositi ardei kapia cat mai subtiri si avand culoarea un rosu foarte inchis;astfel obtineti o pasta frumoasa la culoare si nu foarte zemoasa
2
va dau un sfat mai mult decat prietenesc:nu va grabiti acum pentru acest bulion;eu anul trecut am facut pe la sfarsitul lui octombrie si la mancare nu mai aveam nevoie nici de suc de rosii nici pasta de rosii,atat de bun si rosu a fost