Bulion de ardei

de ianculubita in Bulion, 4 Sep 2013 | 18597 vizualizari

 

Sa va spun cum fac eu aceasta pasta sau bulion,care poate fi folosit la orice mancare

 

INGREDIENTE

  • 2 kg ardei kapia
  • 1 lingura cu sare
  • 1 lingura zahar
  • 2-3 ardei iuti rosii
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Bulion de ardei:

Ardeiii curatati, spalati, ii trec prin masina de tocat carne cu tot cu ardeiul iute. Piureul obtinut il pun intr-un vas pe foc, adaug sare, zahar si las sa fiarba pana scade, amestecand sa nu se lipeasca de fundul vasului. Dupa ce a scazut suficient, pun pasta in sticle mici sau borcane, le fierb 1h, le las in apa sa se raceasca dupa care le depozitez la camara.

Eu nu pun la aceasta pasta ulei pentru ca in timp, uleiul capata un miros de ranced (mi s-a intamplat)

TIPS-URI

1

folositi ardei kapia cat mai subtiri si avand culoarea un rosu foarte inchis;astfel obtineti o pasta frumoasa la culoare si nu foarte zemoasa

2

va dau un sfat mai mult decat prietenesc:nu va grabiti acum pentru acest bulion;eu anul trecut am facut pe la sfarsitul lui octombrie si la mancare nu mai aveam nevoie nici de suc de rosii nici pasta de rosii,atat de bun si rosu a fost

Daca ti-a placut reteta noastra "Bulion de ardei" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (17)

roxana_paulescu86 1

05.09.2013, 15:01

am si eu o intrebare: la ce feluri de mancare se poate folosi acest tip de bulion?

ianculubita 1

05.09.2013, 18:19

Orice fel de ciorbe,orice fel de tocanite iar eu pun si la sarmalute cu varza iarna;nu pun la fripturi sau alte sosuri

roxana_paulescu86 1

23.09.2013, 00:11

multumesc! o sa incerc si eu!

COMENTEAZA

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1000 puncte

Rocsi

500 puncte

vasimur

251 puncte

 Adi

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Pasta de ardei cu rosii