Vreau sa va spun ca de cand au aparut pepenii,mi s-a intamplat de 2ori sa fie pe placul meu;asa ca am cautat pe google sa vad daca sunt retete cu pepene si am gasit ceva,am adaptat-o la ingredientele mele si ia priviti ce a iesit!!
Batem albusurile spuma tare cu un praf de sare si zahar,adaugam pe rand galbenusurile iar la sfarsit faina amestecand cu o spatula;rasturnam in forma de tort cu hartie si lasam la cuptor la foc mic pana se rumeneste.
Pepenele curatat de coaja si seminte,il pasam cu blenderul,il rasturnam intr-un vas si punem pe foc impreuna cu zaharul iar dupa ce s-a topit,fara sa fiarba,adaugam gelatina hidratata;amestecam bine pana se dizolva si dam vasul la frigider sa se intareasca putin apoi amestecam cu frisca batuta;eu nu ma impac de loc cu aceste pliculete,sau poate nu am rabdare sa astept asa ca am folosit 3plicuri cu foi de gelatina.
Forma in care am copt blatul,o imbracam in folie alimentara,punem blatul,insiropam putin apoi turnam crema deasupra,nivelam suprafata si lasam la frigider pana a doua zi cand ornam tortul si servim.
1
puteti orna si cu frisca,eu nu am avut