Painici Laugenbrot

de - Andreea - in Piine, 25 Iul 2013 | 4360 vizualizari

 

Dupa ce am vazut la aproape toti bucatarasii am zis ca musai trebuie sa incerc si eu sa vad de sunt chiar atit de bune.Nu numai ca sunt foarte bune dar sunt si foarte usor de preparat !!! Cine nu le-a incercat inca...sa le incerce :).Eu am facut jumatate din cantitate :)
M-am inspirat de la Gaby_d >:D< .

 

INGREDIENTE

  • 250 gr faina
  • 1\2 cub drojdie proaspata
  • 1\2 lingura zahar
  • 1\2 lingurita sare
  • 3 linguri ulei masline
  • 130 ml apa calduta
  • IN PLUS :
  • 2 litri apa
  • sare mare
  • 10 lingurite bicarbonat de sodiu
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Painici Laugenbrot:

Amestecam drojdia cu putina apa calduta,zaharul si 2 linguri faina.

Punem intr-un bol restul de faina iar in mijloc punem amestecul de drojdie.Lasam aproximativ 10 minute la dospit.Apoi adaugam sarea,uleiul si incepem sa framantam aluatul pina va deveni elastic si nelipicios.

Lasam la dospit pina cand  isi va dubla volumul.

Din aluat facem bilute in functie de marimea dorita a painicilor.

Separat punem la fiert 2 litri de apa cu bicarbonatul si sarea mare.Cand apa fierbe punem cate 5 painici si le lasam aproximativ 30 secunde ( nu mai mult ) .

Le scoatem cu o paleta cu gauri si le punem direct in tava de cuptor tapetata cu hartie de copt.

Se cresteaza cu ajutorul unui cutit bine ascutit.

Se dau la cuptor la 180 grade pana ce painicile sunt frumos rumenite la suprafata.

 

 

 

TIPS-URI

1

Uleiul de masline poate fi inlocuit cu unt.

2

Deasupra painicilor puteti presara mac,susan...

Daca ti-a placut reteta noastra "Painici Laugenbrot" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (27)

Ligia Bxl 1

25.07.2013, 12:34

vaiii cum arataaaaa

- Andreea - 1

25.07.2013, 14:17

NicoNicolass 1

29.04.2014, 12:37

Hmmm , interesant , incerc si eu sa vad daca imi iese asa bune ca si ale tale, Andreea , daca nu va trebui sa vin sa ma inveti personal cum se face .......... felicitari

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Chifle de hamburger