Se curata de pielite pipotele, se spala bine sub jet de apa rece si se pun in vasul de la slow cooker-ul Crock-Pot, se pune apa cat sa acopere si se seteaza functia High pentru 02:00.
Punem ceapa tocata marunt si morcovul taiat rondele,setam in continuare functia High pentru 01:30,adaugam si...
Prunele se spala bine,se scot samburii,se taie cuburi si se pune intr-o oala impreuna cu gelifiantul si se lasa pana a doua zi.
Se pune apa si se fierbe la foc mic circa 15 minute sau pana cand se ingroasa.
Se pune in borcane curate,se inchid bine si se pun intr-o oala cu apa la foc mic...
Carnea de porc o taiem cuburi si o punem in vasul slow cooker-ului Crock-Pot 3.5 l,stropim cu ulei de masline,punem apa cat sa acopere si setam functia Hight pentru 3 ore.
Dupa 1.30 se pune ceapa tocata marunt, morcovul taiat feliute si condimentele si usturoiul strivit.
Dupa 02.30 se pune...
Carnea tocata se pune intr-un castron,punem condimentele,oul,ceapa tocata marunt,usturoiul pisat si mararul tocat marunt.
Cu mainiile umede se formeaza chiftelele,se pun pe o farfurie si se dau la frigider pentru circa 2 ore.
Intr-o farfurie amestecam 2 oua,in alta farfurie punem faina,iar...
Albusuriile se separa de galbenusuri,se mixeaza cu un praf de sare cateva minute,dupa care se adauga jumatate din compozitia de zahar si se mixeaza pana devine o textura lucioasa.
Galbenusuriile se mixeaza separat cu restul de zahar ramas,pana devine o crema.
Adaugam faina amestecata cu...
Bucatiile de pui se curata de surplusul de grasime si se pun la fiert in apa cu sare.
Se scot ,se cresteaza si se pun intr-o craticioara cu putin ulei de masline la prajit pentru cateva minute,dupa care se scot pe o farfurie.
Peste uleiul in care am prajit puiul se pune ceapa tocata...
Cartofii se curata si se taie cuburi.Se pun la fiert in apa cu sare.
Prunele se spala,se scot samburii,se presara zaharul pudra si scortisoara.
-Cartofii fierti,se scurg de apa,se pune untul,se zdrobesc bine si se lasa sa se raceasca putin.
-Se pune faina treptat,ouale,sare si...
Albusuriile se bat spuma cu un praf de sare si treptat adaugam zaharul si mixam pana devine lucioasa ca o bezea. Galbenusuriile se mixeaza cu uleiul pana devine crema, dupa care se pun este spuma de albusuri si se amesteca usor. Se adauga faina amestecata cu praful de copt si murele tocate cat...
Albusuriile se bat spuma cu un praf de sare,treptat se adauga zaharul si se mixeaza pana devine ca o bezea.
Se pune galbenusul,uleiul si faina amestecata cu praful de copt.
Se pune si coaja rasa de lamaie si portocala.
Se amesteca usor cu o spatula de jos in sus.
O tava o tapetam cu...
Patrunjelul se spala,se sterge cu un prosop de hartie si se toaca cat mai marunt.
In robotul de bucatarie punem 1 cana de apa,mierea si patrunjelul tocat marunt.
Lamaia o stoarcem bine si o adaugam peste ingrediente.
Se mixeaza totul pana devine pasta.
Se serveste pe stomacul gol.
Merele le curatam, le dam pe razatoarea mare si le punem la calit impreuna cu zaharul si batoanele de scortisoara.
Dupa ce s-au calit se lasa sa se raceaceasca.
Intr-un castron pune faina, praful de copt, treptat uleiul si apa.
Se amesteca bine pana cand se omogenizeaza toate...
Dovlecelul zucchini il spalam bine si il dam pe razatoarea mare,lasam deoparte sa isi lase zeama, la fel si cartofii.
Ceapa se toaca marunt, morcovul il dam pe razatoarea mare.
Stoarcem bine dovlecelul si cartofii, punem condimentele, oul si 2 linguri de pesmet si amestecam bine.
Se...
Punem faina intr-un bol, impreuna cu coaja de lamaie si portocala si zaharul.
Nectarinele le curatam de sambure si le taie in patru, se pun in robotul de bucatarie si se mixeaza pana se fac pasta.
Turnam compozitia peste faina si punem treptat laptele pana cand avem un aluat mai gros.
Se...
Faina se pune intr-un bol,in mjloc punem drojdia cu putina apa si amestecam.
Turnam apa treptat si amestecam,pana devine un aluat elastic.
Se lasa la cald cam 1 ora.
Se scoate cu pumnul aerul care se formeaza in aluat.
Intr-o tava pune hartie de copt si modelam aluatul cu mana.
Cu...
Carnea de pui o punem cu putin ulei de masline intr-o cratita la prajit.
Dupa ce s-a rumenit putin stingem cu vinul alb si lasam pana cand scade zeama.
Se scot pe o farfurie bucatiile de pui si se taie in bucatele mai mici.
Punem ceapa tocata marunt unde am prajit puiul,punem si prazul...
Nautul se pune intr-un castron acoperit cu apa si se lasa peste noapte.
Carnea o taiem in bucati mai mari si o punem in vasul slow cooker-ului Crock-Pot 2.4 l cu putin ulei de masline, setam aparatul la High pentru 03:00.
Dupa cateva minute punem un pahar de apa calda si lasam sa fiarba...
Carnea se taie in bucati mai mari,se pune intr-un castron,punem condimentele,ulei de masline si vinul si lasam la rece sa se marineze circa 1-2 ore.
Punem carnea impreuna cu sosul format de la marinare intr-o tigaie wok,punem apa cat sa acopere si lasam sa fiarba circa 30 minute.
Adaugam...
Pieptul de pui se taie felii,se bat cu batatorul de snitele si se condimenteaza pe ambele parti.
Intr-o fafurie adanca amestecam cele 2 oua,iar in alta farfurie punem pesmetul,cu susanul si condimentele.
Se trec feliile de piept de pui prin ou si prin amestecul de pesmet si se pun intr-o...
Ouale le mixam bine cu cele 4 linguri de zahar si esenta.
Adaugam laptele si coaja de lamaie si se amesteca bine.
Punem coacazele in compozitie.
Intr-o craticioara topim zaharul pentru caramelizare(nu trebuie sa se arda) si cat e cald turnam repede in forma in care punem crema de zahar...
Cartofii se pun la fiert in coaja in apa cu sare pentru 20-30 minute.
Curatam cartofii de coaja,ii taiem cuburi mici si ii punem intr-un castron.
Punem condimentele,ceapa rosie taiata marunt,maioneza si coaja de lamaie si amestecam bine.
Sunca se taie cuburi si se amesteca cu smantana....
Pestele trebuie curatat si taiat in bucati potrivite.
Se spala bine,se lasa la scurs si se condimenteaza.
Bucatiile de peste se trec prin amestecul de malai cu faina si se pun la prajit in ulei incins.
Se scot pe un servet de hartie.
Se servesc cu mamaliga si mujdei de usturoi
Carnea se taie in bucati potrivite,se condimenteaza,se stropeste cu ulei de masline si se lasa la marinat cateva ore la rece.
Se scoate din frigider si se pune in vasul de slow cooker Crock-Pot 2.4 l, punem apa cat sa acopere si setam aparatul pe functia High pentru 02:30 si lasam sa fiarba....
Carnea de porc se toaca in masina de tocat,la fel si ceapa, usturoiul si painea.
Se pun toate intr-un castron, adaugam condimentele, oul si mararul tocat marunt.
Cu mainiile umede formam chiftelele si le punem intr-o tava tapetata cu hartie de copt.
Se dau la cuptor pentru circa 20-25...
Pepenele galben se curata de coaja si se taie cuburi.
Punem in robotul de bucatarie sau in blenderul Oster bucatile de pepene galben, laptele si mierea.
Punem la viteza a 2-a si lasam cateva secunde pana se face totul pasta.
Se serveste rece ca mic dejun.
Intr-o tigaie punem cotletul de porc condimentat pe ambele parti cu vegeta si piper,punem ulei de masline,lasam cateva minute sa se prajeasca pe ambele parti.
Punem apa cat sa acopere si lasam la foc potrivit sa fiarba putin carnea.
Intr-o alta tigaie punem usturoiul strivit in ulei de...
Carnea tocata de vita se pune intr-un castron impreuna cu condimentele,oul si orezul.
Se formeaza perisoare,le punem pe o farfurie intinsa si se da la frigider pentru 2-3 ore.
Intr-o craticioara punem ceapa tocata marunt si morcovul dat pe razatoarea mare,cu ulei de masline si putin unt....
Gaturiile de curcan se taie in bucati mai mici si se pun in oala de ciorba la fiert pentru circa 30 minute.
Ceapa o tocam marunt,morcovul il taiem rondele,ardeiul kapia si pastarnacul cubulete,iar telina felii si le punem la calit in putin ulei de masline,impreuna cu orezul.
Adaugam si...
Pieptul de pui se feliaza,se bate fiecare bucata de carne si se condimenteaza.
Pe fiecare felie de pui se pune ,o frunza de busuioc ,jumatate de felie de sunca si de cascaval si se ruleaza cu grija.
Se folosesc scobitori pentru a tine ruloul strans.
Eu le-am lasat la frigider toata...
Bucatelele de carne le punem intr-un ceaun cu ulei e masline la prajit cateva minute.
Adaugam ceapa tocata marunt, ardeiul kapia taiat cuburi si lasam putin sa se caleasca legumele.
Punem apa cat sa acopere si lasam la foc potrivit sa fiarba circa 40 minute.
Punem cartofii taiati...
Bucatile de carne se condimenteaza,se pun pe rand la prajit in multicooker, se seteaza la functia Fry, se pune ulei de masline si rumenim usor pe rand bucatile de carne (atentie sa nu le ardeti).
Se pun bucatiile rumenite in Multicooker, punem apa cat sa acopere si ceapa tocata marunt,setam...
Pipote de pui cu dovlecel la slow cooker Crock-Pot
Se curata de pielite pipotele, se spala bine sub jet de apa rece si se pun in vasul de la slow cooker-ul Crock-Pot, se pune apa cat sa acopere si se seteaza functia High pentru 02:00. Punem ceapa tocata marunt si morcovul taiat rondele,setam in continuare functia High pentru 01:30,adaugam si...
Dulceata de prune cu green sugar
Prunele se spala bine,se scot samburii,se taie cuburi si se pune intr-o oala impreuna cu gelifiantul si se lasa pana a doua zi. Se pune apa si se fierbe la foc mic circa 15 minute sau pana cand se ingroasa. Se pune in borcane curate,se inchid bine si se pun intr-o oala cu apa la foc mic...
Mazare cu carne de porc la slow cooker Crock-Pot
Carnea de porc o taiem cuburi si o punem in vasul slow cooker-ului Crock-Pot 3.5 l,stropim cu ulei de masline,punem apa cat sa acopere si setam functia Hight pentru 3 ore. Dupa 1.30 se pune ceapa tocata marunt, morcovul taiat feliute si condimentele si usturoiul strivit. Dupa 02.30 se pune...
Chiftele de porc cu usturoi in crusta de fulgi de porumb
Carnea tocata se pune intr-un castron,punem condimentele,oul,ceapa tocata marunt,usturoiul pisat si mararul tocat marunt. Cu mainiile umede se formeaza chiftelele,se pun pe o farfurie si se dau la frigider pentru circa 2 ore. Intr-o farfurie amestecam 2 oua,in alta farfurie punem faina,iar...
Briose cu struguri
Albusuriile se separa de galbenusuri,se mixeaza cu un praf de sare cateva minute,dupa care se adauga jumatate din compozitia de zahar si se mixeaza pana devine o textura lucioasa. Galbenusuriile se mixeaza separat cu restul de zahar ramas,pana devine o crema. Adaugam faina amestecata cu...
Ciulama de pui cu dovlecel
Bucatiile de pui se curata de surplusul de grasime si se pun la fiert in apa cu sare. Se scot ,se cresteaza si se pun intr-o craticioara cu putin ulei de masline la prajit pentru cateva minute,dupa care se scot pe o farfurie. Peste uleiul in care am prajit puiul se pune ceapa tocata...
Galuste cu prune
Cartofii se curata si se taie cuburi.Se pun la fiert in apa cu sare. Prunele se spala,se scot samburii,se presara zaharul pudra si scortisoara. -Cartofii fierti,se scurg de apa,se pune untul,se zdrobesc bine si se lasa sa se raceasca putin. -Se pune faina treptat,ouale,sare si...
Tort Steaua (1000 retete)
Albusuriile se bat spuma cu un praf de sare si treptat adaugam zaharul si mixam pana devine lucioasa ca o bezea. Galbenusuriile se mixeaza cu uleiul pana devine crema, dupa care se pun este spuma de albusuri si se amesteca usor. Se adauga faina amestecata cu praful de copt si murele tocate cat...
Prajitura din albusuri cu prune
Albusuriile se bat spuma cu un praf de sare,treptat se adauga zaharul si se mixeaza pana devine ca o bezea. Se pune galbenusul,uleiul si faina amestecata cu praful de copt. Se pune si coaja rasa de lamaie si portocala. Se amesteca usor cu o spatula de jos in sus. O tava o tapetam cu...
Detoxifiant de patrunjel
Patrunjelul se spala,se sterge cu un prosop de hartie si se toaca cat mai marunt. In robotul de bucatarie punem 1 cana de apa,mierea si patrunjelul tocat marunt. Lamaia o stoarcem bine si o adaugam peste ingrediente. Se mixeaza totul pana devine pasta. Se serveste pe stomacul gol.
Placinta cu mere
Merele le curatam, le dam pe razatoarea mare si le punem la calit impreuna cu zaharul si batoanele de scortisoara. Dupa ce s-au calit se lasa sa se raceaceasca. Intr-un castron pune faina, praful de copt, treptat uleiul si apa. Se amesteca bine pana cand se omogenizeaza toate...
Chiftele de legume la cuptor
Dovlecelul zucchini il spalam bine si il dam pe razatoarea mare,lasam deoparte sa isi lase zeama, la fel si cartofii. Ceapa se toaca marunt, morcovul il dam pe razatoarea mare. Stoarcem bine dovlecelul si cartofii, punem condimentele, oul si 2 linguri de pesmet si amestecam bine. Se...
Pancakes cu nectarine si miere
Punem faina intr-un bol, impreuna cu coaja de lamaie si portocala si zaharul. Nectarinele le curatam de sambure si le taie in patru, se pun in robotul de bucatarie si se mixeaza pana se fac pasta. Turnam compozitia peste faina si punem treptat laptele pana cand avem un aluat mai gros. Se...
Foccacia cu usturoi
Faina se pune intr-un bol,in mjloc punem drojdia cu putina apa si amestecam. Turnam apa treptat si amestecam,pana devine un aluat elastic. Se lasa la cald cam 1 ora. Se scoate cu pumnul aerul care se formeaza in aluat. Intr-o tava pune hartie de copt si modelam aluatul cu mana. Cu...
Mazare cu piept de pui si praz
Carnea de pui o punem cu putin ulei de masline intr-o cratita la prajit. Dupa ce s-a rumenit putin stingem cu vinul alb si lasam pana cand scade zeama. Se scot pe o farfurie bucatiile de pui si se taie in bucatele mai mici. Punem ceapa tocata marunt unde am prajit puiul,punem si prazul...
Tocana de naut cu zucchini si carne de porc la slow cooker Crock-Pot
Nautul se pune intr-un castron acoperit cu apa si se lasa peste noapte. Carnea o taiem in bucati mai mari si o punem in vasul slow cooker-ului Crock-Pot 2.4 l cu putin ulei de masline, setam aparatul la High pentru 03:00. Dupa cateva minute punem un pahar de apa calda si lasam sa fiarba...
Tocana de carne de porc cu paste
Carnea se taie in bucati mai mari,se pune intr-un castron,punem condimentele,ulei de masline si vinul si lasam la rece sa se marineze circa 1-2 ore. Punem carnea impreuna cu sosul format de la marinare intr-o tigaie wok,punem apa cat sa acopere si lasam sa fiarba circa 30 minute. Adaugam...
Snitel de pui la cuptor
Pieptul de pui se taie felii,se bat cu batatorul de snitele si se condimenteaza pe ambele parti. Intr-o fafurie adanca amestecam cele 2 oua,iar in alta farfurie punem pesmetul,cu susanul si condimentele. Se trec feliile de piept de pui prin ou si prin amestecul de pesmet si se pun intr-o...
Crema de zahar cu coacaze
Ouale le mixam bine cu cele 4 linguri de zahar si esenta. Adaugam laptele si coaja de lamaie si se amesteca bine. Punem coacazele in compozitie. Intr-o craticioara topim zaharul pentru caramelizare(nu trebuie sa se arda) si cat e cald turnam repede in forma in care punem crema de zahar...
Salata cu fasole verde si sunca
Cartofii se pun la fiert in coaja in apa cu sare pentru 20-30 minute. Curatam cartofii de coaja,ii taiem cuburi mici si ii punem intr-un castron. Punem condimentele,ceapa rosie taiata marunt,maioneza si coaja de lamaie si amestecam bine. Sunca se taie cuburi si se amesteca cu smantana....
Crap prajit in malai
Pestele trebuie curatat si taiat in bucati potrivite. Se spala bine,se lasa la scurs si se condimenteaza. Bucatiile de peste se trec prin amestecul de malai cu faina si se pun la prajit in ulei incins. Se scot pe un servet de hartie. Se servesc cu mamaliga si mujdei de usturoi
Carne de porc in sos dulce acrisor cu fasole rosie la slow cooker Crock-Pot
Carnea se taie in bucati potrivite,se condimenteaza,se stropeste cu ulei de masline si se lasa la marinat cateva ore la rece. Se scoate din frigider si se pune in vasul de slow cooker Crock-Pot 2.4 l, punem apa cat sa acopere si setam aparatul pe functia High pentru 02:30 si lasam sa fiarba....
Chiftele de porc la cuptor
Carnea de porc se toaca in masina de tocat,la fel si ceapa, usturoiul si painea. Se pun toate intr-un castron, adaugam condimentele, oul si mararul tocat marunt. Cu mainiile umede formam chiftelele si le punem intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Se dau la cuptor pentru circa 20-25...
Milkshake de pepene galben
Pepenele galben se curata de coaja si se taie cuburi. Punem in robotul de bucatarie sau in blenderul Oster bucatile de pepene galben, laptele si mierea. Punem la viteza a 2-a si lasam cateva secunde pana se face totul pasta. Se serveste rece ca mic dejun.
Cotlet de porc in sos de rosii cu turmeric
Intr-o tigaie punem cotletul de porc condimentat pe ambele parti cu vegeta si piper,punem ulei de masline,lasam cateva minute sa se prajeasca pe ambele parti. Punem apa cat sa acopere si lasam la foc potrivit sa fiarba putin carnea. Intr-o alta tigaie punem usturoiul strivit in ulei de...
Perisoare de vita in sos de smantana cu parmezan
Carnea tocata de vita se pune intr-un castron impreuna cu condimentele,oul si orezul. Se formeaza perisoare,le punem pe o farfurie intinsa si se da la frigider pentru 2-3 ore. Intr-o craticioara punem ceapa tocata marunt si morcovul dat pe razatoarea mare,cu ulei de masline si putin unt....
Ciorba acra din gaturi de curcan cu legume
Gaturiile de curcan se taie in bucati mai mici si se pun in oala de ciorba la fiert pentru circa 30 minute. Ceapa o tocam marunt,morcovul il taiem rondele,ardeiul kapia si pastarnacul cubulete,iar telina felii si le punem la calit in putin ulei de masline,impreuna cu orezul. Adaugam si...
Cordon Bleu la cuptor
Pieptul de pui se feliaza,se bate fiecare bucata de carne si se condimenteaza. Pe fiecare felie de pui se pune ,o frunza de busuioc ,jumatate de felie de sunca si de cascaval si se ruleaza cu grija. Se folosesc scobitori pentru a tine ruloul strans. Eu le-am lasat la frigider toata...
Tocana de cartofi cu ciolan afumat
Bucatelele de carne le punem intr-un ceaun cu ulei e masline la prajit cateva minute. Adaugam ceapa tocata marunt, ardeiul kapia taiat cuburi si lasam putin sa se caleasca legumele. Punem apa cat sa acopere si lasam la foc potrivit sa fiarba circa 40 minute. Punem cartofii taiati...
Cotlet de porc cu sos de mustar si ketchup la multicooker
Bucatile de carne se condimenteaza,se pun pe rand la prajit in multicooker, se seteaza la functia Fry, se pune ulei de masline si rumenim usor pe rand bucatile de carne (atentie sa nu le ardeti). Se pun bucatiile rumenite in Multicooker, punem apa cat sa acopere si ceapa tocata marunt,setam...